Reklama

Reklama

Lidský štít

Trailer

Obsahy(1)

Člen americké vojenské jednotky v Iráku Michael Dudikoff byl vypovězen ze země. Nyní se tam ilegálně vrací, aby osvobodil svého uvězněného bratra... Člen vojenské jednotky při americké ambasádě v Iráku Doug Matthews se náhodou stane svědkem masakru domorodé vesnice, který řídí Ali Dullali, a důrazně proti tomu protestuje. Dullali nechá Douga zatknout a následně vypovědět z Iráku. O pět let později odlétají z Bagdádu turisté, evakuovaní z Kuvajtu. Je mezi nimi i Dougův bratr Ben s manželkou Laurou a malou dcerkou. Při pasové kontrole je na příkaz Dullaliho Ben odveden a přes intervenci člena americké ambasády zatčen. Laura hledá pomoc, ale všichni dávají od případu ruce pryč. Ben je ale diabetik a bez léků může zemřít. Jediný Doug se rozhodne bratrovi pomoci - s tím právě pomstychtivý Dullali počítá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

A jéje, typický Dudikoff. Bez ladu a skladu poskládaná televizní slátanina stavící všechno na kropení vojáků z kalachů, na chytlavém prostředí blízkého východu a na dialozích, které příběhu sednou asi stejně jako vegetariánovi ovar. Michael prokazuje, že jeho herecké schopnosti jsou omezeny rozsahem pěstí a nohou. Stupidita protivníků je nevyčíslitelná, takže prakticky už dva, tři obrazy předem víte, co bude následovat. Kéž by byla ta předvídatelnost děje tím posledním mínusem Lidského štítu. I když se snaží umně razit si cestu zástupem akčních céček, chyby a kiksy přímo tlučou do očí. K duhu snad jen připočíst použití pyrotechnických nikoliv digitálních výbuchů, které by jistě ještě víc tenhle vrak posunuly ke dnu. Je tohle typický odpad? Ne, není! Tohle je jeho atypická varianta, která už ani jako běžný odpad nejde zrecyklovat a akorát vám otráví příjemný večer svým zápachem debility. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Profesionální vocas z povolání Majkl Dudlíkoff v jednom ze svých lepších kousků. Na to jaký tady má hodnocení jsem teda viděl i o dost horší spektákly s tímto rádoby akčním hrdinou samoukem. Tohle je, ale nicméně taková nenáročná béčková bejkárna na pohodový zabití jednoho nudnýho odpoledne, aneb lepšejší než drátem do oka víme? Takže jeden vězněnej Amík, jeden jeho nakrklej brácha a psychotickej, neschopnej, přehrávající, hlavní záporák. Akce po všech stránkách průměrná. Tak to máme docela zajímavej mix. Libo li?55% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli je horší toto nebo Okovy moci, potvrzuje to jen to, že filmy M. Dudikoffa byly dobré jen do r. 1990 a po tomto roce už stojí za nic (kromě snad Neviditelného útočníka, což jde shlédnout), stejně jako většina akčňáků jiných herců (samozřejmě výjimka - Terminátor2,3;Cliffhanger, Nájemní vrazi a našlo by se jich víc) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo nemlich to samé jak Žhavé výstřely avšak s jedním rozdílem. Zatímco tamto byla parodie, tady všechno tvůrci mysleli naprosto vážně... Celé je to dost strašné béčko odehrávající se kdesi v bubákově, podle spézetek aut snad dokonce opravdu v Iráku. Dudlíkov hraje zcela klasicky, tzn. že nehraje. Film nepostrádal i veselé momenty, to když Doughova milá je znásilněná chlípným Alim Dudllalim, který užil při ztékání hradeb i hrubé síly. A tak má Doughova milá na tváři nepěknou podlitinu. Na tom by u znásilnění asi nebylo nic divného, ale ona zprzněná má modřinu v každém záběru na jiné straně obličeje :-) ! Nejlepší ze všeho byl závěrečný výbuch továrny (ten v Arabele se ale našim povedl víc). Spoiler. na závěr bývá zvykem, že dojde na souboj klaďáka s padouchem. Je to vyvrcholení každého lepšího akčňáku. I tady k tomu dojde, smrt zlouna však byla zde natolik originální, že jsem kvůli tomu místo odpadu dal hvězdu. Majkl totiž Alíka poleje radioaktivním pomerančovým džusem, který nejen pálí v očích, ale je i hořlavý!!! No mazec. Jednu injekci inzulínu - do kosti samozřejmě. * ()

klerik odpad!

všechny recenze uživatele

Zbytočný film. Je to pomalé, žiadna riadna akcia, kopa klišé... A ozaj, likvidovanie vojenských džípov granátami bolo božsky dementné... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tvoje jizva ?? Tvoje jizva je nejkrásnější části tvého těla !!" - "Proč ?? Myslíš, že jsem slabý ?? Nezabil jsem ho, protože jsem to tak chtěl.." - "Ne !! Tvá jizva je krásná, protože mi připomíná muže, který ti ji udělal.." ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Smutny koniec rezisera vyborneho filmu Magnum Force s Dirty Harrym. Dudikoff /Reka Smrti, Americky Ninja/ je rovnaka herecka tragedia ako Seagal alebo Van Damme, no a tuna sa to nadherne ukazuje. Akcia je spatna, kopa nudy a dialogy su az nepocuvatelne. Presne kvoli takymto filmom je Dudikoff dnes tam, kde je. A axa isty Steven Seagal nespamata, je na najlepsej ceste smerom k Dudikoffovi - otazkou ostava, ci tam uz davno nie je, ze jo ? 5 % ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Takový scénář mohl napsat jen totální déčkař a natočit naprostý amatér. Nic z toho není absolutně možné (teda aspoň podle zdravého rozumu, nejsem vojenský specialista), ale jak může divák věřit tomu, že zcela nepřipravená akce zcela neakčního a nemotorného Dudikoffa by mohla skončit úspěchem a na zabitím už na hranicích Iráku? Smutné, co nám zde Míša předvedl. Ani kapka humoru, nadsázky či nadnesenosti. Bohužel také chybí jakékoli akční umění, jen střelba a rány tento film nezachrání. Ubohost. Hudba: Stephen Barber ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Tento snímek vcelku jde.Hodnotím jej 2 hvězdami.Mohl být však lepší.Scénář je trochu odbytý a Dudikoff coby voják v Iráku jde.Jinak Dudikoff měl už lepší filmy.Na Amerického ninju to nemá...Dudikoff coby Doug Matthews zde zachranuje svého bratra a vyhýbá se kulkám nepřátel.Lidský štít má své silnější chvilky.Hodnotím jej tedy 40 procenty a to hlavně díky roli Michaela Dudikoffa.Za mě 50%. ()

Chino odpad!

všechny recenze uživatele

Film z kategorie nejhorší z nejhorších, k jemuž je škoda jakýchkoliv slov. Kdo neviděl Michaela Dudikoffa, jak za jízdy ze svého džípu háže granáty za sebe a smetává jimy nepřátele, nepochopí. I když, já jsem viděl a taktéž nechápu. ()

D.Sleeper 

všechny recenze uživatele

Herecké umění "Majkla Dudlíkova" tentokrát přeci jen "překonala" absence taktické logiky - v takové "military akčňárně" si toho přeci jen nejde nevšimnout ;-) Ale komu to nevadí a jde se dívat jen na čistou akci po "Dudlíkovsku" , spojenou s romantikou prostší, než úsměv "diktátorova caparta" bez dudlíku, ten odejde uspokojen asi stejně, jako "capart" , když dostane originál sunar :) A vše ostatní, dudlík nevyjímaje, jde potom stranou... ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Priemer ktorý neurazí ani nenadchne. Proste klasické B-čko ktoré je ale lepšie než niektoré B-čka čo sú tu v sivých číslach. ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Typický "postninjovský" Dudikoff. (Rádoby)akční slátanina s nelogickým dějem. Jediným plusem je, že to není moc dlouhé a má to spád. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Tak já fakt nevím. Buď jsem divný já, a nebo jsou divní ti, co tomuto filmu dali tak malé hodnocení. Jasně, není to žádné mistrovské dílo, a ani to není na Oskara, ale opravdu zdejší hodnocení nechápu. Přitom námět skvělý. Dudikoff tu hraje celkem ok, a zbylí herci odvádějí slušnou práci. Tenhle film od Cannonu sice nezklamal. Je tu pouze jediná věc, co bych mohl filmu vytknout, a to je ta, že by do filmu měla patřit větší akce (o konci nemluvím, ten byl skvělý). Ale je zase pravda, že nemůžete akci do filmu hodit jen tak, jelikož ta akce do toho filmu nějak musí zapadnout. Tenhle film mi kapku připominál jednu hru s názvem Commando, která byla někde v roku 2011 vydána na internetu. Tenhle film prostě není špatný. V tomhle případě dávám lepší 4*. Kdybyse poštelovalo kapku to akční tempo, tak by to bylo na 5*, bohužel hodnotím pouze finální výsledek, takže se nenechám unášet svýma myšlenkama, a tak dám tomuhle filmu hodnotu, jakou by si měl zasloužit. A jak jsem se zmínil u komentáře k filmu Critters 3, tohle je právě jeden z těch filmů, co si černou zónu nezaslouží. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Prolog příběhu se odehrává v Iráku roku 1985. Na středním východě svádějí smrtelný souboj bezcitný diktátor a akční hvězda Michael Dudikov.. Tento řadový akčńák z 90 let není třeba zase, tak hanit, jak to udělala většina uživatel čsfd.. Kdo chce pořádný samopalový koncert, tak pro ty je film namíru dělaný.. Osobně snímek řadím, jako průměrnou záložitost 50 % ()

Reklama

Reklama