Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důstojník Tom Farrell pracuje v Pentagonu. Na večírku se seznámí s přitažlivou Susan Atwelovou. Po vášnivé noci se však dlouhou dobu nesetkají. Až o několik měsíců Farrell zjistí, že je milenkou jeho nadřízeného, tajemníka ministerstva obrany Davida Birce. Ten po hádce Susan zabije. Jeho oddaný pobočník Pritchard nastraží falešné stopy. Obavy má však i Farrell, policii se dostaly do rukou negativy, na kterých je spolu se Susan. Podaří se mu odhalit vraha dříve než ho zatknou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

5150 

všechny recenze uživatele

Velice slušný thriller s Kevinem Costnerem, kterému nechybí zajímavá zápletka, napětí a dobré herecké výkony ( mj. Sean Young coby moderní osudová žena Susan nebo Will Patton v roli padoušského ministrova pobočníka ). Jen se nezbavím dojmu, že ten úplný závěr, si tvůrci už mohli docela dobře odpustit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli hledáme sovětského špiona bez FBI a CIA, bude bengál." Až jednou budu vrahem pověřen, abych vypátral vraha, kterým jsem a nejsem já, tak si ještě jednou pustím film Bez východiska. Ten se mi sice pokusil nabídnout nějaké řešení, ale spíše mi to připomínalo politováníhodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let. Já bych se zkrátka odhalil, dopadl, odsoudil a popravil s vědomím, že kapitán Farrell alias Tom alias Jurij alias Jevgenij tuto hru sehrál lépe, napínavěji a s poměrně nepřesvědčivou koncovkou. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kevine, máš ty vůbec představu, kolik dá práce vyčistit koženou sedačku limuzíny od zaschlého ejakulátu..? Costner jako "Insider" nejen v klíně S.Young lítá po budově Pentagonu jako hadr na holi, hraje si tam s kolegy na schovávanou a nechá si tisknout haldy papírů podobně jako Ing.Zachariáš variace Hubero Kororo v Rumburakovi. Podle toho, co jsem napsal, to asi bude znít divně, ale Donaldsonův No Way Out je docela obstojný thriller dle pravidel staré školy a stahováním smyčky kolem hlavního hrdiny předvádí zdatnou práci se stupňováním napětí. Samotný závěr sice svádí třeba Faidru k myšlence, že se měl před scénáristou zamykat alkohol, ale já si naopak myslím, že to byl právě zavřený bar a abstinenční příznaky po rodné Stolichnaje, co vedlo jeho psací brk tímhle směrem. Mimochodem, dvojice náměstek Hackman a 4% poradce Patton mi velmi připomínala duo správců springfieldského jádra Burns & Smithers, kdy ten druhý jmenovaný má rozpracovaného šéfa na 50 %, tzn., že on ho chce a Monty ho ne.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner oblékl slušivou uniformu, po úspěšné akci je za odměnu přijat do štábu ministra obrany a na prezidentském plese se zakouká do půvabné brunety. Stane se jeho milenkou, přičemž už je milenkou vysokého vojenského hodnostáře. Navíc brzy zjistí, o koho jde. Tohle nebude fungovat, nicméně lásce se nedá poroučet, pokud první z milenců „nevěru“ neodhalí. Výsledkem je špionážní thriller, který se publiku do paměti zrovna nezaryje, nicméně Costner začínal být toho času hodně v kurzu, elegantního intrikána si střihnul Gene Hackman a Sean Young toho času neměla zábrany. Naštěstí to není úplně dlouhé a v druhé polovině to začne příjemně odsýpat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic. Sean Young nikdy neuměla moc hrát, maximálně se tvářit (Blade Runner) nebo ukazovat prsa (v jakémkoliv filmu), navíc podle mne vypadá spíše jako babochlap. Samotná historka by vystačila na takových 40 minut - zhruba hodinu a něco trvá, než se vlastně začne něco dít. Do té doby se sice něco děje, ale v podstatě není oč hrát - asi je každému jasné, kdo je kdo a co je co, takže všechna ta „odhalení“ jsou spíše směšná. Trošku to připomíná Barvu noci - pár nebo více erotických scén, a jednoduchá jalová historka, aby se dalo říct, že je to i trochu thriller. Konec už je ve stylu Uprchlíka, ale pořád žádná sláva, unavené tempo z prvních dvou třetin filmu je prostě ubíjející i pro závěrečnou třetinu. Závěrečnou „pointu“ ani nemá smysl komentovat, je zde jen pro efekt, navíc poněkud postrádá logiku. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (6)

  • Kevin Costner (Tom Farrell) na väčšinu nebezpečných scén nepotreboval dabléra. Na zdesenie poisťovne, u ktorej boli predstavitelia poistení, Costner natáčal scény, pri ktorých šoféroval, bez predpísaných okuliarov. (beso74)
  • Filmári nedostali povolenie natáčať vo vnútri Pentagónu, ale len vo vstupnej hale a aj to pod podmienkou, že to bude natočené rýchlo. Preto sa na zábere Tom Farrell (Kevin Costner) tak veľmi ponáhľa. (beso74)
  • Metro zo scény, kde naháňali Farrella (Kevin Costner), je Metro Line v Balitmore. (beso74)

Reklama

Reklama