Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavná postava filmu (Simon Callow) zobrazuje prevtelenie Aleistera Crowleyho, známeho aj ako "najdiabolskejší muž Británie". Crowley bol jednou z popredných a osobností Anglicka v prvom desaťročí 20. storočia. Absolvent univerzity v Cambridge, Crowley sa stal vykričaným odborníkom v oblasti mystiky a okultizmu, a napriek tomu že zomrel v roku 1947, jeho knihy sú neprestajne v tlači a v okultických kruhoch sú stále vyhľadávané. Vo filme sa Crowleyho duch pomocou počítača zhmotní a zmení plachého a zakríknutého profesora Hadda (Callow) na charizmatického, ale sexuálne zvráteného Crowleyho, čo rozpúta chaos medzi študentmi súčasnej Cambridgskej fakulty. (Jevo)

(více)

Recenze (15)

RobLord 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si kvarteto rudých hvězd NEZASLOUŽÍ, to je nesporný fakt. Co si má ale počít letitý fanoušek metalu a věčný student okultismu (...)? Bruce Dickinson je všestranně nadaný pán a Aleister Crowley nepřestane vzrušovat postmoderní magiky, zkoumající vliv Horova aeonu na nedávnou historii i aktuální současnost. Chemickou svatbu ovšem důrazně nedoporučuji všem fanouškům fantastiky, které tyto elementy neoslovují. Zapletli by se do nudné sítě špatně vyprávěného příběhu v britském TV stylu. ()

MetalLizard 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po tom, co mi kamarád o tomto filmu vyprávěl, jsem si nějak nedokázal představit, jak chtějí tvůrci do sebe zakomponovat kybernetiku, Aleistera Crowleyho a všemožné věci okolo okultismu. Ovšem podle mě se s tím poprali docela solidně a všechno do sebe krásně zapadalo, včetně příběhu a hudby. Je to sice film, který je těžší na pochopení, ale úplně nepochopitelný není a věřím, že v tom právě spočívá to jeho kouzlo. Stejně tak jako v tom, že to není natočené ve stylu šílených blockbusterů, ale číší z toho taková nějaká hezká zvláštní obyčejnost. Čekal jsem totiž, že to bude úplná kravina a nakonec jsem byl opravdu mile překvapen ... Můj božský idol Bruce Dickinson se sice ve filmu neohřál moc dlouho, ale stejně jsem si ho zapamatoval. Ostatní postavy mi nepřišly nijak extra prkenné ( byly obyčejné, ale nikoliv prkenné ) a na tu rusovlasou slečnu se opravdu koukalo moc hezky. Celkově: Já tomu nemám co vytknout, ( až teda na to, že tu hudbu od Bruce Dickinsona a Iron Maiden nemuseli tak pitomě sestříhat, jelikož kdyby ji nechali hrát a následně třeba ztlumili, vyznělo by to lépe, ale i tak příjemné zpestření ). Věděl jsem do čeho jdu, věděl jsem o čem to bude, věděl jsem kdo je to Aleister Crowley a nedělá mi problém pochopit film více do hloubky. Já byl spokojen, maximálně ... A to zdaleka nejenom proto, že miluju Iron Maiden a Bruce Dickinsona, ale hlavně proto, že tento film si budu pamatovat pro jeho hloubku, diváckou náročnost, všudepřítomné pohoršující perverze a hudbu ... Na tomto jde krásně vidět, že Bruce Dickinson je muž mnoha tváří. Nejenom zpěvák a pilot, ale taky člověk plný originálních nápadů ... Zajímavé komentáře : Vishnar ...... A ještě bych chtěl dodat, že album Chemical Wedding od Bruce Dickinsona vřele doporučuji. Je to jedno z nejlepších děl jeho kariéry ! ()

Reklama

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Bruce Dickinson možná umí zpívat, skládat, pilotovat a šermovat, ale jako scénárista je mimo. Chemical Wedding je totálně přeplácané nic, které zachraňuje jen Callow v roli Crowleyho, jehož je skutečně plná obrazovka. Sice mraky nápadů, anglicky suchých hlášek, magických témat, nic z toho ale nepasuje tak, jak mělo. Hudba Iron Maiden se navíc dle mého soudu vůbec nehodí do filmů. I pokud máte pod bundou Iron Maiden mikinu Iron Maiden, tričko Iron Maiden a tetování Iron Maiden, když tohle vynecháte, o nic nepřijdete. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Vcelku náročné na pochopení. Myslím, že tvůrci si pro převtělení Crowleyho nemuseli zrovna vybrat kybernetiku, které podle mě moc lidí zas tak dobře nerozumí. Dále se film postupně stále více zvrhává do kliše sex a okultismus. Přitom začátek byl slušný a herec Simon Callow vypadal démonicky. Avšak do té doby než ukázal své vypasené břicho:-) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Bruce Dickinson je nejen skvělým frontmanem IRON MAIDEN,ale zdá se,že obdivuje i okultizmus a jejího velkého mága Aleistera Crowleyho.Není to moc dobře natočeno.Mám rád takový mysteriózní záležitosti,ale zde je nám to podáno v takové sterilní podobě.Chtělo to více vzruchu,nebylo se skoro čeho bát.Přesto k mému oblíbenci z heavy metalu budu shovívavý a hodnotím lehce nadprůměrně. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Film bude režírovaný Julianom Doylom, ktorý sekundoval v réžii Terrymu Gilliamovi pri filmoch "Brazil", "Time Bandits" a "Monty Python's Life of Brian". Julian napísal a režíroval zčasti animovaný videoklip Iron Maiden "Can I Play With Madness". (Jevo)
  • Film byl inspirován sólovým albem Bruce Dickinsona, frontmana heavy metalové legendy Iron Maiden. Postaral se i o hudbu ve filmu. (masw)
  • Film získal speciální cenu na španělském filmovém festivale The Cryptshow v Barceloně. (MIchael90)

Reklama

Reklama