Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmiletá Leslie je při cestě ze školy unesena dvojicí mužů, kteří jí namluvili, že byli požádáni jejími rodiči, aby se o ni postarali. Odvezli ji na neznámé místo, kde se setkala s černošským sirotkem Donniem. Po čase Leslie uvěřila, že rodiče už o ni nemají zájem a nechtějí, aby se vrátila domů. Obě děti zůstaly v rukou pedofilních únosců a musely se podvolit i požadavkům jejich zvrhlých „zákazníků“. Leslie s Donniem spojilo vzájemné až sourozenecké pouto a společně utíkali do svého tajného světa, který si vytvořili při čtení Knihy džunglí. Pak se příběh posune o deset let dopředu, kdy oba, již na prahu dospělosti, žijí na ulici, živí se tím jediným, co se v životě naučili, a přitom se stále starají jeden o druhého. Jednoho dne je však Leslie postavena před fakt, že její rodiče stále žijí a ona by se mohla vrátit domů. (lola3121)

(více)

Recenze (88)

larelay 

všechny recenze uživatele

Nemozem dat inak. Tento film je tak neskutocne silny, ze ma rozobral na marne kusky. Tematika unosov deti, nasledne deti, ktore sa ocitnu na ulici, odkazane sami na seba, je velmi citliva zalezitost a pre mna o to citlivejsia, ze som mala tu "cest" s tymi detmi pracovat. Je mi strasne strasne luto, ze sa vobec nieco take deje a tento film to svojou surovostou len znasobuje. Kiezby som ho nikdy nemusela vidiet, ale bohuzial je to kruta realita. Herecke vykony boli bravurne, hlavne mala Leslie... Tak na tu tvaricku velmi dlho nezabudnem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚKDY SE PROSTĚ STÁVAJ VELMI ZVLÁŠTNÍ VĚCI. A NEMŮŽEŠ POCHOPIT, PROČ TO TAK JE. NEBO PROČ TI TO UDĚLALI.....“ /// Děti by neměli sedat do aut s cizími lidmi!!!! Jsou Filmy a filmy. Tohle je přesně ten případ, kdy je FILMAŘINA AŽ NA DRUHÝM MÍSTĚ. Příběh o ,,samých dobrých lidech“ a o dětech, které zavírají oči, aby viděli něco lepšího, není ani tak napínavej, jako NEPŘÍJEMNEJ. Stojí a těží ze silnýho tématu a sympatiích k G.Jacobs, ale hlavně k R.Simpkins. To ostatní už je jen zvrácenej koloběh, kterej se nikdy a před ničím nezastaví. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jaké jsou poslední trendy v pedofilní práci. 2.) Makám na parkovišti (ovšem práce ve stánku mě neláká). 3.) Je mi 12 let a přemejšlím, jestli už nejsem na šlapání stará. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ *** ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Hollywoodští přikrášlovači umí podat všechno tak, abyste si nakonec mile poplakali. Je jedno, zda jde o vyhlazování národů nebo, jako v tomto případě, únosy dětí pedofily a život na ulici. A mně se díky opakující se systematičnosti těchto Fordů filmu klonují komentáře. Ale vždyť oni ty své filmy taky klonují. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film je v podstatě rozdělenej do dvou částí. První část tvoří únos a pak zobrazení toho, jak si unesený děti postupně zvykaj na život u dvojice pedofilů a s tim spojený nejrůznější činnosti. Zhruba v půlce filmu přijde střih a začíná se v podstatě od nuly. Ta druhá část je o tom, že život na ulici jako neni nic moc. Takovejch filmů už se natočily mraky a tenhle nepřináší celkem nic novýho. Jinak když jsem na konci viděl ty rodiče, tak bych snad radši žil u hodnýho strýčka Pedobeara v podání Toma Arnolda, kterej tady předved asi svůj životní výkon. Osobně ho mam zafixovanýho jako komika druhořadý kategorie a tady fakt překvapil. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Silný filmový zážitek, na který jen tak nezapomenu. Gardens of the night se zabývá noční můrou všech rodičů a vypráví o dvou dětech, které se stanou oběťmi pedofilních únosců. Mezi Leslie a Donniem se vytvoří pevné pouto, které drží i po deseti letech, když společně přežívají na ulici všelijakými způsoby. Popravdě mě více zajímala část, kde byli ještě malí a drženi svými únosci. Každopádně šlo o tu děsivější část, kdy si člověk uvědomí, jaké jsou na světě lidské zrůdy, které si nezaslouží nic jiného, než stejné, ba spíše horší zacházení. Po celou dobu jsem měla husí kůži a napjatě čekala, jak to dopadne. Co mě mrzelo, tak nedotažený konec.. Je celkem uvěřitelné, že Leslie po návratu domů dala přednost ulici a utekla, protože takhle poznamenaní lidé se už jen tak nemůžou vrátit k běžnému životu. Ale chybělo mi tam to setkání s Donniem, ve které jsem doufala. Je to škoda, každopádně i ten "otevřený"konec má nejspíš své kouzlo a všimla jsem si, že se k němu v poslední době spousta filmů uchyluje. Na druhou stranu se alespoň nekonal žádný cukrkandlový happy end. Hodně dojemné a silné, určitě v budoucnu vyhledám ještě někdy. Mimochodem námět je ÚPLNĚ, ALE ÚPLNĚ MIMO. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Teplo domova pojaté tak trochu jinak. Otřesné, ale nesmírně aktuální téma, které vystihuje přesnou podstatu lhostejnosti a lidské krutosti. Malé děvčátko Leslie je cestou do školy a vzápětí i z ní přemluveno dvojicí hodných strejdů k tomu, aby nastoupilo do auta. Jen co se ale dveře auta zaklaply, udělala tahle dvě hovada silnou čáru za jejím dětstvím. V domě únosců/kuplířů se seznámí i s černošským chlapcem Donniem, postihnutým stejným osudem, který se stane i po zbytek příběhu (druhá polovina snímku) jejím nejlepším přítelem. Právě druhá část na prahu dospělosti tu a tam lapá lopotně po dechu, Leslie s Donniem žijí na ulici, vydělávají jak se dá, krádežemi, prostitucí. Nic pro ně není zadarmo, nic přívětivého na ně nečeká (ani opětovné shledání s rodiči), jen vědomí, že mají jeden druhého. Pomalu plynoucí drama sází na komorní atmosféru a velmi věrohodně líčí krutost a nebezpečí pramenící z dnešního světa. S určitými motivy se ale bohužel vypořádává těžkopádněji a až příliš spoléhá na naléhavost zvoleného tématu. Herci samozřejmě nadprůměrní, zejména Leslie v obou podání je vynikající, u desetileté Ryan Simpkins to platí dvojnásob. Navíc kdo by čekal komika Toma Arnolda v takovéhle roli? 70% ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

To zase bylo silné téma - na večer až moc! Tyhle pervérzáky, kteří tvoří z "housenek motýly" pověsit za koule do průvanu a něco jim při tom vrazit někam, aby měli čas si trošku v klidu zapřemýšlet, co to vlastně provádí a pokud to dělají otcové vlastním dětem, je to snad ještě horší. Klobouk dolů před holčičkou, která hraje hlavní hrdinku v 7 letech a která má nejen krásnou tvářičku, ale podle mého názoru i skvěle hraje. Naprosto reálné i realisticky pojaté (doufám, že by se rodiče ve skutečnosti při shledání po tak dlouhé době, chovali jinak a srdečněji, i když by to už asi bylo jedno, návrat ztracené dcery by se stejně nekonal...) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Od začátku natolik drsné, syrové a pod kůži i nehty se vtírající drama, že u mnohých scén jen sedíte se zachmuřeným, až depresivním výrazem v tváři a říkáte si, že tohle je poněkud silný šálek kávy, o to silnější, že se podobné věci prostě dějí a nejsou pouze dílem fantazie scénáristů. Pochválit musím obě herečky, které ztvárnily Leslie. Za působivost snímku musím hodnotit plným počtem. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Raději bych, kdyby se celý film držel linie první poloviny, druhá půlka s již dospívající dvojicí už nepůsobí tak naléhavě, ba naopak, zapadá mezi řadu podobných filmů. První hodinka je každopádně nadstandard, při jehož sledování mi vůbec nebylo lehko a dokonce jsem propadala až tísnivému pocitu. Už to, že se celý začátek děje jen v náznacích a vy furt doufáte, že je všechno jinak, než si z viděného domýšlíte a pak to najednou přijde a jste v prdeli. Parádní filmařina, ale jak říkám, ve chvíli kdy nás střih přenese do současnosti, ztrácí film na zajímavosti, nedořečené by bylo pro diváka určitě lepší, než doslovně popisovat, jak dětské osudy dopadly. Za první půlku pět, za druhou průměrné tři. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok by som rozdelil na dve časti - malá Leslie a veľká Leslie. Malá Leslie ovplýva výbornou emotívnou stránkou, ktorá sa odvíja od odpornej témy - únos a znežívanie detí. Dospelá Leslie zase funguje na princípe sociálnej ťažoby a každodenným bojom o "prežitie". Táto časť ma už ale nechytila tak ako prvá polovica, naproti tomu prekvapil aspoň záver, ktorý bol veľmi racionálny a reálny, skončilo to najlepšie ako len mohlo. 70/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Normálne som mal zovretý žalúdok, gule som cítil až niekde v krku, srdce mi búšilo a prdel sa potila, ale našťastie prišiel na konci ujo Malkovich s tým svojím teplomilným hlasom a normálne ma dal do pohody. Ešteže to Harris zmäkčil od polovice filmu, bo keby to bolo do samotného konca také isté aký to malo nástup, tak zozeleniem a trafí ma šľak !! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pecka! Presvedčivé, reálne a kurevsky silné, bez potreby nasilu šokovať, či prvoplánovo dojímať. Takto to bohužiaľ vo svete chodí, takto vznikajú stratené existencie a takto z toho nedokážu utiecť.. Vypil som pri tom flašu červeného, vyfajčil pol krabičky cigariet a veru ťažko znášal, že keď konečne prestali ubližovať tomu nevinnému dievčatku, vyrástla z nej Gillian Jacobs a ono to pokračovalo (keby obsadili Alison Brie - keď už sme pri Community - asi by som to nevydržal). A záver ma dokončil. 90% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film si troufám rozseknout zhruba v polovině na dvě části, které jsou diametrálně odlišné. Zatímco první část je skvělá, nikoli co se týče obsahu, ale co se týče emocí, které obsah vyvolával. Tak během druhé části jsem nudou málem pošel. První část pojednává o období, kdy je hlavní hrdinka asi 7 letá dívka. K vidění je kupříkladu její únos a poté především její pobyt u "strýčka" v "pěstounské péči", kterého živí pedofilie ostatních lidí. Raději ještě jednou zdůrazním uvozovky, protože si Morien ráda vymýšlí, a tak jsou zcela nezbytné. Tahle část je emotivní jako prase. Mnohokrát se mi ze záběrů proháněly zimomriavky po rukou. Úplně se mi nepozdával ten cirka desetiletý skok dějem. Jakmile slečna zestárne, tak je to o ničem. Stručně řečeno. "Co se v mládí naučíš, ve stáří, jak když najdeš." Není tedy nijak překvapivé, že se po návratu od "hodného strýčka" bude živit tím jediným, co ji tohle "příjemně strávené" dětství naučilo. Tuhle část už každý někde viděl, tudíž ho nic nemůže tolik šokovat a překvapovat. Místy se tedy do děje vkrádá odporná nuda. Zlepší se to až v závěru, kdy se slečna prostitutka vydá kontaktovat rodiče, které považovala za mrtvé. Následuje maximálně 10 minutový pokus o návrat do běžného života, který se brzy ukáže nemožným, protože se hlavní hrdince při pohledu na svého malého bratříčka a sestřičku vybavují nepěkné vzpomínky na "strýčka", který ji kupříkladu asi v 8 letech ve vaně zbavil dětství. Velmi silné téma. Celkově to nebudu s hodnocením, z výše popsaných důvodů, přehánět. Pěkné 3 *. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý film zabývající se hodně ožehavým tématem. Velký kus práce odvádějí všichni zúčastnění herci, kteří jsou opravdu vynikající a do svých rolí se naprosto vžili. Zápletka je hodně silná už jen proto, že může potkat každé dítě a na tom víceméně celý film staví. Nezávislý look je v tomto případě velkou výhodou. Dojem kazí jen naprostá absence příběhové gradace. Celý film si postupně tak nějak plyne až je najednou konec. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Neviem ani čo napísať ... ale predsa len: pri častiach s malou Leslie mi bolo veľmi ťažko a časť s dospelou Leslie sa mi páčila viac, ak sa to tak dá povedať ... celkovo ale, mi niečo v tom filme chýbalo, akoby to nešlo viac do hĺbky a pritom to bola výborná téma ... vo svete sa dejú príšerné veci, a hádam nie ste naivní a doteraz ste si mysleli, že nie. To hádam nie. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Hodně syrové a boužel reálné drama o dětech které se musí smířit stím, že jim život nepřichystal nic dobrého. ()

Reklama

Reklama