Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingaló pomáhá svému otci na malé rybářské lodi, ale díky jeho neústupné povaze jsou vztahy napjaté. Po vesnické tancovačce, která skončí rvačkou mezi místními a posádkou rybářské lodi Matthildur, Ingaló a její mladší bratr Sveinn opouští domov. Ingaló chvíli pobývá v Reykjavíku a má krátkou aféru s třicátníkem Vilhjálmurem. Sveinn si našel práci na lodi Matthildur a Ingaló je přijata jako kuchařka. Úlovek je bídný a když se loď prouchá, namíří do svého domovského přístavu. Posádka se ubytuje v opuštěné ubytovně pro sezónní dělníky. Ingaló zjišťuje, že majitel lodi není nikdo jiný než Vilhjálmur. Poté, co si ze Sveinniho utahuje posádka, protože se není schopen vyrovnat se životem na moři, zažije naprosté ponížení i od místních na ubytovně. Ingaló se snaží ochránit svého bratra a zároveň ji přitahuje Skúli, jeden ze členů posádky Matthildur. Skúlimu se ale honí hlavou spousta jiných věcí, mezi nimi také nová místní královna krásy. Divoký večírek na ubytovně má děsivé důsledky pro Ingaló, pro Skúliho i pro zbytek posádky. A zakrátko Matthildur vyráží na svou osudnou plavbu. (lenuse)

(více)

Recenze (4)

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se objevuje několik odlišných dějových linií, díky nimž na mě působil trochu nesourodě, obzvlášť když některé z problémů nebyly dotaženy do konce a prostě jen tak vyšumněly. Nakonec ale dojem spravil lepší konec a proto pro mě nakonec film vyzněl celkem příjemně a (na Island) optimisticky. Hodnocení 3 a půl, zaokrouhleno nahoru. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Na můj první islandský film jsem byl hodně zvědavý. Přeci jen je mentalita lidí na malém ostrově, kde je jen zima, spousta ryb a občas někde civilizace, odlišná od mentality lidí, obklopených technikou na každém kroku. Příběh byl ještě syrovější než jsem očekával a hodně scén bylo pojato velmi civilně (např. soutěž o královnu krásy). Co mi ale hodně vadilo byly násilné přechody mezi dějovými linkami. Hlavně první polovina mi přišla strašně poslepovaná, unikala mi pointa a nemohl jsem se dostat příběhu pod kůži. Nevím, jestli jsem si na to v průběhu filmu zvyknul, nebo všechno do sebe začalo víc zapadat, ale film se mi začínal čím dál tím víc líbit. Příběh přitvrzuje a skvělá byla komediální odbočka s místním bláznem a jeho autem, zasazená do naturalisticky podaného dění kolem a neutěšené atmosféry, z které je cítit bezmoc prostých lidí cokoliv změnit. Kvůli začátku slabší ****. ()

Galerie (12)

Související novinky

Filmová přehlídka Stopy Islandu

Filmová přehlídka Stopy Islandu

10.05.2010

Doufejme, že bez popela... Po úspěšné březnové přehlídce připravil Severský filmový klub na konec května další filmovou akci. 26. – 29. května mají diváci možnost zhlédnout celkem osm snímků. Ve… (více)

Cyklus severských filmů

Cyklus severských filmů

20.09.2008

V Bio Oko už od srpna probíhají každoroční projekce skandinávských filmů, pořádané sdružením Skandinávský dům. Už zahájená „thrillerová sekce“ (Skandinávci tímto žánrem prosluli – zeptejte se třeba… (více)

Reklama

Reklama