Reklama

Reklama

Snaživý vynálezce Flint Lockwood je podivínský génius, zodpovědný za jedna z nejbizarnějších zařízení, která kdy vznikla. Ale i přesto, že všechny jeho vynálezy, od bot ve spreji až po překladač opičích myšlenek, byly naprostými katastrofami a přivodily malému městu, v němž žije, jen spoustu problémů, je Flint odhodlaný vytvořit něco, co lidi potěší. Když jeho nejnovější vynález, stroj na proměnu vody v jídlo, nešťastnou náhodou zničí náměstí a vystřelí do nebe, domnívá se, že je s jeho vynálezeckou kariérou konec. Dokud se nestane něco neuvěřitelného – z nebe začnou padat cheeseburgery. Jeho stroj funguje! Jídlová přeháňka je okamžitě obrovsky populární a Flint naváže přátelství se Sam Sparks, televizní rosničkou, která do města přijíždí, aby udělala reportáž o tom, co sama označuje za „nejvýznamnější meteorologický fenomén v dějinách.“ Ale když se lidé začnou nenasytně dožadovat víc a víc jídla, začne se stroj chovat nepředvídatelně a vypouštět na město špagetová tornáda a obří karbanátky. Pokud nemá město skončit pod lavinou želé a zavalené melouny, je na Flintovi se Sam, aby společnými silami stroj zastavili a dali všechno do pořádku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (669)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zataženo, občas trakaře zaujme neotřelým námětem s jídlem, s nímž si není radno pohrávat, nicméně je to celé obalené v klišovité vatě, která poněkud (při)dusila onen originální námět. Škoda, že se tvůrci drželi při zemi s humorem - tatík (a jeho obočí) a opičák (s fetišem pro kníry) pobavili, přesto jsem měl ale pocit, že se z toho dalo vytřískat více. Akční linie filmu celkem fungovala, ať už šlo o špagetové tornádo, útěk před protrhlou hrází z jídla či záchranu světa - místy film evokoval animovanou verzi nějakého katastrofického blockbusteru z Emmerichovy dílny. Nicméně škoda toho promarněného potenciálu. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Gastronomická kanonáda nápadů, kterých by mohlo být o polovinu míň a stejně by šlo o geniální pošušňání, jemuž pixarovská melodramata nesahají v zábavnosti a vtipnosti ani po spodní patro Double Whooperu. Gumoví medvídci, explozivní feferonky, lidožravá pečená kuřata... Mr. T! Mohl bych pokračovat do nekonečna - včetně vyjmenovávání všech filmových odkazů (a že jich není málo) -, ale raději si zajdu znovu do kina. Tohohle menu se milerád přežeru. 9/10 ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady povedených animáků. Ze začátku mi docela trvalo než jsem se naladil na ten správnej styl humoru a některý ty ksichty co tam hází hlavní hrdina mi moc vtipný nepřišly. Těch nápadů je tam ale tolik a druhá polovina filmu je natolik šílená, že se tomu nedá odolat. A to, že člověk dostane hlad u filmu, ve kterém prší hamburgery, sněží zmrzlina nebo chodí pečený kuřata je tak trochu samozřejmostí ;) 70% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snaživý, ale nepochopený, vynálezca Flint Lockwood spôsobí jedným zo svojich experimentov zvláštnu anomáliu. Nad malým ostrovom Swallow Fall, niekde uprostred Atlantiku, začnú z neba padať potraviny. 3D animované filmy začínajú už byť skutočne nudné. Ich tvorcovia, v snahe byť originálny, sa chytajú aj takýchto priblblých scenárov. Vizuálna stránka tohto diela je prijateľná, avšak ničím výnimočná. To stačí tak akurát na dve hviezdičky. ** ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Měli jste někdy v hypermarketech pocit, že se nás bortí vysoké regály s jídlem? Představte si jak na vás padá ovoce, zelenina, pizza, těstoviny (al dente only!) a ty největší steaky, které si umíte představit (samozřejmě přímo na váš talíř:))... je to příjemné? Být zavalen(-á) jídlem? Flint Lockwood to jako nešikovný vynálezce dokázal a zavalil sebe i město jídlem. Dal nudnému ostrovu, kde se jedí sardinky novou atrakci. Jeho stroj na přeměnu vody v jídlo se dostal do oblak, kde se doslova uhnízdil a všem mravencům tam dole házel nejlepší pokrmy, které zná. Překvapivě originální a svěží téma zabalené v jednoduché animaci a bez výrazné hvězdné osobnosti na plakáty. Těžko se něco výslednému filmu upírá, protože tempo i zpracování je podařené, najdou se tu dokonce i drobnosti, které potěší (Benjamin Bratt jako všeho schopný Němec). Přesto nedám více jak 3*, protože mě film nějak nechytl a nedonutil mě vytvořit si k němu vztah. Když se mě někdo zeptá, řeknu jo fajn a originální, ale na vysloveně super vtip si asi nevzpomenu (i když mě osobně hodně pobavila největší sardinka:-)). Chce to více srandy, více vymačkaných pomerančů a i trochu víc děje. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Kniha Judi Barrett z roku 1978 "Cloudy with a Chance of Meatballs" byla ve Spojených státech zvolena mezi nejlepších 100 obrázkových knih pro děti. (chelseaman22)
  • Nejoblíbenější scéna tvůrců je ta s dárkem, který od Flinta (Bill Hader) dostane Sam (Anna Faris) - kouzelný zámek ze želé, jehož vlastnosti animátoři pečlivě studovali ve vaně naplněné dotyčnou pochutinou. (vendy63)
  • V severoamerických kinech film utržil 124,9 milionu amerických dolarů, v celosvětových dohromady 243 miliony. (NIRO)

Související novinky

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

22.03.2014

Phil Lord a Chris Miller patří mezi nejobletovanější režisérská dua současnosti. Jejich nápadité animáky Zataženo, občas trakaře a Lego příběh zaznamenaly velký úspěch, stejně jako bláznivá akční… (více)

Lego příběh bude pokračovat

Lego příběh bude pokračovat

26.02.2014

Jména Phil Lord a Chris Miller možná neznáte, práce těchhle dvou pánů vás ale nejspíš pobavila už několikrát. Jedná se totiž o režiséry skvěle hodnocených animáků Zataženo, občas trakaře a Lego®… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama