Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (246)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Princezna a žabák nemá problém obstát jako písničkami protkaná pohádka pro větší i menší, o moc víc ale nečekejte. Kreslené New Orleans je sice stejně kouzelné a zábavné jako předchozí světy z rukávu strýčka Walta, po příběhové stránce se však už neuspokojuje tak jako kdysi. I přesto je o jazzem nabitou zábavu na hoďku a půl postaráno a v době zbytečných animákových sequelů, hrajících skoro výhradně na 3D notu, musí člověk zvednout palec lehce nahoru. Na tenhle film by se měly pořádat školní výlety, ne na vyvařené zlobroviny, které umí akorát šermovat popkulturními odkazy a jdou diváctvu na ruku úplně ve všech směrech. 6/10 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Kouzelná animace, nápaditá čísla... a to je, bohužel, vše, kvůli čemu stojí vyrazit do kina. Kromě toho už Princezna se žabákem nabízí jen velmi vratkou romantiku, otravné ženské postavy (od té hlavní až po tu úplně nejvedlejší) a až příliš průměrný scénář, jemuž na rozdíl od animátorů dojdou nápady po 10 minutách. Škoda, těšil jsem se víc než na všechny pixarovky dohromady. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Krásná klasická pohádka, která se v porovnání se staršími disneyovkami rozhodně nemá za co stydět. Postavy jsou sympatické, písničky nijak nepřekáží ("Never Knew I Needed" je přímo dokonalá), český dabing v čele s Kornem se také povedl. Dějová linka světlušky Raye mě až dojala. Opravdu pěkná podívaná pro děti i dospělé. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Disney je tak velké a vlivné studio, že může natočit prakticky cokoli, a nominaci v animované oscarové ktegorii, kterou si před lety vylobbovalo, získá automaticky. Zde se jim povedl výborný marketingový tah s umístěním děje do černošského prostředí (takže média můžou vyzdvihovat politickou korektnost (na rajčatech 85%, he?)) a s návratem k 2D animaci, která po hromadě 3D braku působí svěže (aspoň zpočátku). Prostředí New Orleans je skutečně pěkné, hudba taky, ale film je velice tupá, otravná, zmatená slátanina POUZE pro děti (do max. 8 let), plná nesympatických pitvořících se postav (úplně všechny!) a otravých zdržujících písniček. Všechny ostatní animované filmy roku 2009 byly podstatně lepší než tento. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Bažiny New Orleans, nádherná staromilská animace and all that jazz, tentokráte v orchestrálním provedení složeným z muzikálního aligátora Louise aka Armstronga, chudé černošské krasavice, prince-spratka-žabáka a láskou poblouzněného světlušáka, který vidí jen světlo své lásky. (láska na dálku dostala skutečně neobvyklý rozměr) Princezna a žabák funguje jako sentimentalní pocta městu, jakési New Orleans, I love you, tradiční pozdrav z 2D minulosti a odzbrojující bezelstná naděje v lepší budoucnost, American dream 009, ne nadarmo připomíná ona rodina aktuální First Family. Navrch oceňuji, že magnátovu rozmazlenou blonďatou dcerunku nehodili do pytle s nápisem "mrchy s iq houpacího koně" . Varování pro žabáky: pozor, po premiéře na vás budou slintat dvounohé obludy. (Viděno v originálním znění se simultánkou) 7/10 ()

Galerie (142)

Zajímavosti (24)

  • Evangeline je jméno fiktivní hrdinky básně, kterou v roce 1847 napsal cajunský básník Henry Wadsworth Longfellow a která patří mezi americkou klasiku (cajun - dialekt a etnická kultura v Lousianě, kterou vytvořili francouzští vystěhovalci z některých provincií Kanady). (Jirka_Šč)
  • Dvě hvězdy na konci, zobrazující Raye a Andělínu, jsou odkazem na dvě hvězdy, ukazující cestu do Země Nezemě, které se objevují v Disneyovkách Petr Pan (1953) a Zvonilka (2008). (LindaKola)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama