Reklama

Reklama

Margaret Tateová nemá žádný osobní život a je oddána svému náročnému zaměstnání. Pracuje jako výkonná šéfredaktorka knižního vydavatelství, která se s oblibou vozí po svých podřízených včetně svého asistenta Andrewa. Když se dozví, že jí nebylo obnoveno vízum a hrozí jí deportace z USA, prohlásí se před imigračním úředníkem za Andrewovou snoubenku. Zaskočený asistent svou šéfovou z duše nesnáší, nakonec s návrhem souhlasí jen pod podmínkou, že ho po svatbě udělá redaktorem a pojede s ním na rodinnou oslavu na Aljašku. Imigračnímu úředníkovi jsou od začátku podezřelí. Informuje je proto, že budou vystaveni sérii otázek o sobě navzájem a pokud se jejich odpovědi nebudou shodovat, Margaret bude deportována a Andrew půjde do vězení. Svatba se blíží, málokdo jí věří, ale pro dříve silně ponižovaného asistenta je to jedinečná možnost, jak své nadřízené oplatit všechno dosavadní příkoří. (TV Nova)

(více)

Recenze (850)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Taková romantická blbina, která nepřekvapí vůbec, ale opravdu vůbec v ničem. Začátek ve firmě, kde jsou zaměstnanci vystresovaný ze šéfky, se mi docela líbil. Sandru Bullock mam rád a tady byla (aspoň ze začátku) taková správná svině a toho podřízenýho nesympatickýho submisivního kravaťáka fakt pěkně šikanovala. Já takovýho blba mít jako podřízenýho, tak mi nebude běhat ráno pro kafe, ale pro basu piv. Jenže po pár minutách film nabere jinej směr a koho by to napadlo, zlá šéfka se nakonec "překvapivě" do svýho podřízenýho zamilovala a blablabla, čtenářky ženy a život maj slzy na krajíčku. Nemoh by nějakej romantickej film třeba taky končit tim, že jeden pošle druhýho do prdele? Za to bych i nějakou tu hvězdu přihodil... Jinak včéra jsem koukal na to, jak zub času napáchal na Sandře (myslim tim zpěvačku z 80. let, do který jsem se kdysi dávno zamiloval, když jsem viděl videoklip Everlasting love) docela brutální devastaci a teď koukám, že druhá Sandra (Bullock) už má taky blíž ke skokům do rakve než k mládí, takže jsem si zase akorát uvědomil, jakej jsem starej kokot. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Možná to má už hodně jetou zápletku, ale je to udělaný v zábavným provedení a já se u toho náhodou výborně bavil, kdy 3/4 filmu je fakt super komedie, ve který Raynolds osvědčil docela slušnej a nečekanej komediální talent a Sandra Bullock rozhodně do starýho železa nepatří, stále, i v 45, je to kočka se všim všudy, i když je mi jasný, že občas se tohle uřízne, tamto zvětší a támhleto natáhne, ale to mi vůbec nevadí, protože vypadá fakt báječně a to i nahá. Ta zbylá čtvrtina je trošku zbytečně velký klišé, rozhodně se to dalo zakončit nápaditějším způsobem, ale to už se nějak přežilo a dojem mi to nezkazilo ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Film poměrně brzy vklouzne do zajetých kolejí, ale jako roztomilou pomstu všem tvrďáckým kariéristkám si to nelze neužívat. Do extrému je vyhnaná nejen ultrachladná feministka Sandry Bullock, ale také situace, do kterých se dostává. Nejtrefnější jsou scény, ve kterých se tradiční role zcela vymění a nějaká zdánlivá drobnost podtrhne jejich absurdnost - žádat o ruku lze těžko, když máte na nohou podpatky. Závěr lze vyložit jako vítězství klasického (byť pohádkově nereálného) modelu romantické komedie, ke kterému se je možné, jak vidno, dopracovat i se zcela nepravděpodobnými vstupními daty. ___ Bylo osvěžující vidět Sandru upravenou a v přiléhavém kostýmku; sluší jí to takhle víc, než ta její holčičí umolousaná image. I když ani tady vytahaným mikinám a svetrům tak úplně neunikne. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tedy že bych se nechal do něčeho takovýho uvrtat jenom aby mi vydali knížku... No budiž, romantickejm komediím tohohle typu logika a uvěřitelnost nesedne. Co se týče Sandry, docela příznačná byla scéna s make-upem (Jseš nalíčená? - Néé). Tedy ošklivě rozhodně nevypadá, ale ani 35 už by jí jeden nehádal. Jinak u novějších filmů tohoto žánru oceňuju reálnější dialogy a ne až tak velkou odtrženost od světa okolo. Celkem neurážející průměr, kterej asi víc ocení chlapi co si potrpěj na dominantnější ženský. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ani slušné herecké obsazení a pár fungujících vtípků nezakryje, že se tahle rádoby romantická komedie pohybuje jednak v oblasti tisíckrát viděného, ale především tam, kde už překročila pomyslné hranice kýče, takže rodinka pochopitelně musí být zazobaná, přátelé a příbuzní jsou chápaví a příběh řeší pseudoproblémy. Celkový dojem: 40 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Klišoidní produkt s mdlými herci. Podívejte se na dva díly "ZOUFALÝCH MANŽELEK" za sebou a dostanete trojnásobně chytřejší, vtipnější a romantičtější podívanou. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nejsnesitelnější Sandra Bullock od Crashe. Ale je pravda, že za většinu sympatií v tomhle případě může šikovná Anne "natočím i dementní scénu s orlem a psíkem jako ultimátní gag" Fletcher, rozumný scénář a borec do nepohody Reynolds. Vidět, užít... možná zajít znovu... a zapomenout. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Komédii tohto typu už bolo a bude nespočetne veľa. V princípe nejde o nič nové. Dej je vždy vopred jasný, film čitateľný a tak to čo rozhoduje o tom aký dojem to v divákovi zanechá je hlavne herecké obsadenie a vyváženie romatntiky a nejakej tej reálnosti. Na tento film sa pozerá príjemne,... Obaja hlavní predstavitelia sa fajn dopĺňajú a celkovo sú jednotlive situácie úsmevné (až vtipné :)). Ak sa prenesieme cez to, že samotný príbeh nemusí (nie je a nikdy by nebol) reálny tak to zbehne ako voda, každý sa pousmeje, dievčatá si možno aj trošku poplaču a máme za sebou ďalší z možných love-romantic-comedies, ktoré nijako neublížia, ale ani nezanechajú žiadnú stopu. Záver filmu je už trošku nad môj vkus únosnosti, ... ale nad tým sa už nebudem zamýšlať. Na nenáročný filmový večer (pre dámy a pánov ako doprovod) ako stvorené. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock a Ryan Reynolds do podobného konceptu padnou jako ulití, kazí jim to aljašská famílie, která nešetří otravnými moralizujícími moudry a pár WTF momentů (babička vzývající Matku Zemi vládne). Jinak spokojenost, bavilo mě to. 70% ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock se asi hned tak romantických rolí nezbaví, nicméně tato role jí fakt sekla a mohu opravdu konstatovat, že jí to tady sedí i když nejeden škarohlíd by řekl, že by toho "romantického diblíkování" Sandra a Meg Ryan měly zavčas nechat, pravdou je, že se mi film moc líbil a na tutovku si ho pro relax v dohledné době pustím znovu.... 70% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z mála prípadov, kedy som rád, že Hollywood sa ešte stále drží svojej šablóny stále zaužívaného klišé v žánri romantická komédia. Mnohé základy námetu sú naozaj prebrané od jeho starších predchodcov, ale tvorcovia to dokázali prekryť veľmi sympatickými výkonmi hlavných predstaviteľov, nevtieravým humorom a nenásilnou dávkou romantiky, či dokonca prvkami drámy. Herci si naozaj vyslúžili môj obdiv. Že sa Ryan Reynolds dokáže uchytiť aj v charakterových roliach je mne už dávno známe, ale na Sandru som sa po dlhej dobe pozeral s dojmom, že nepredvádza len rutinérske pózy a mimiku. Réžia sa snaží nič nepokaziť, ale miestami je to až príliš uhladené a tempo filmu je v závere filmu, navyše po skvelom začiatku, trošku podvyživené. To ale neuberá na skutočnosti, že som sa naozaj skvele bavil. 80%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, že dej je otrepaný, neoriginálny a priam hriešne predvídateľný, ale to herecké obsadenie - príjemný Reynolds a perfektná Sandra, prostredie či pár uvoľnených scén mi rozventilovalo myseľ a zlepšilo náladu, čo sa mi u tak predpotopných komédiách - kde nešťastná ženská odhodí zatrpknutosť a otvorí náruč vznešenému osudu - tak často nestáva. Sandra bola neuveriteľne úžasná a tento typ komédií jej sekne najviac. Dívať sa na feministickú chladnokrvnosť pobehujúcu v 15 cm štoklách a zároveň schopnú vyčariť úsmev, bol skvelý zážitok, hoci paradoxne súhlasím so všetkými negatívnymi ohlasmi. Na tento film jednoducho musíte mať náladu a určite sa naň nedívajte, keď máte zrovna ,,intelektuálnu chvíľku." :-) ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tak pozitivně nabitý film jsem potřeboval... oddychovka jak se patří s charismatickým obsazením a s příběhem, který je okatě předvídatelný, ale to je v podstatě jedno, když se člověk i po druhém zhlédnutí příjemně baví.... Mé hodnocení 4 hvězdičky... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Sympatická komedie, která mi zprvu nepřišla jako nic výjimečného, ale v průběhu sledování se mi zamlovala čím dál tím více. Scénáristům se především povedl vývoj charakteru postav a sem tam i nějaký ten vtípek. Závěr je pak poměrně dojemný, za což jsem dal bonusové body. 73% ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Může být něco horšího, než když se téměř padesátiletá herečka snaží sbalit třicátníka? V podání plastické Sandry Bullock za podpory křečovitých pokusů o humor, asi těžko. Kdyby tvůrci v posledních deseti minutách nevyhodili tu trošku zbývající logiky z okna, tak by to snad na ty dvě bylo. Takhle oba palce dolů. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Typický tříhvězdičák z americké produkce, který dělá romantickým komediím špatné jméno. Prostě popcornový film, který vám k srdci nepřiroste, ale účel splní, s do puntíku splněnými body obdobných šablonovitých jednorázovek. Předvídatelnost, již zažitý předpokládaný vývoj, očekávaný konec.. Takových přibývá jako hub po dešti, přestože neoplývají zrovna valnou pověstí. I tak ale do kin přilákají spoustu diváků. Je pravda, že občas prostě každý potřebuje vypustit a takovou nenáročnou podívanou si dopřát. Já po "The Proposal" sáhla ve špatné náladě a docela příjemně jsem se bavila, přestože se dal předvídat každý další krok oněch hrdinů, které jen tak mimochodem nemám moc v lásce. Vtipu to také příliš nepobralo, ale je to prostě taková pohodička se zajímavými postavami (no dobře, postavou). ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný film se Sandrou Bullock, z úplného dna to zvedá přítomnost Betty White a trocha té krajiny v Massachusetts, která předstírá Aljašku. Ryan Reynolds bez komentáře, prostředí nakladatelského domu nevyužité. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opět zdůrazňuji, že v době nedostatku podobně odlehčených rom-comů stojí za to si připomínat ty starší, nedoceněné. Reynolds klasicky hláškuje a Bullock je svým zvláštním způsobem sexy. Příjemná oddychovka na sobotní propršené odpoledne...6/10 ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nemám romantický žánr v oblibě, dostal jsem tento film Návrhem od člověka, kterému jsem nemohl říct ne.. Výsledek ? Můj strach z další trapné ( přes kopírák vzaté ) romantiky se díky výborné ústřední dvojici rychle vytratil. Příjemně vtipná, odpočinková podívaná pro deštivé odpoledne 80%. ()

Související novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

30.12.2020

Mělo se jednat o opětovné setkání hvězd filmu Návrh Sandry Bullock a Ryana Reynoldse, nakonec se ale v nové romantické komedii The Lost City of D od studia Paramount objeví po boku známé herečky… (více)

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

Sandra a Ryan tentokrát v akci

Sandra a Ryan tentokrát v akci

09.06.2010

Jejich loňská spolupráce Návrh vydělala při 40-milionovém rozpočtu jen v kinech krásných 317 milionů. Člověk logicky čeká dvojku, ale namísto toho dostaneme nový příběh a nové postavy. To, co se… (více)

Reklama

Reklama