Reklama

Reklama

Margaret Tateová nemá žádný osobní život a je oddána svému náročnému zaměstnání. Pracuje jako výkonná šéfredaktorka knižního vydavatelství, která se s oblibou vozí po svých podřízených včetně svého asistenta Andrewa. Když se dozví, že jí nebylo obnoveno vízum a hrozí jí deportace z USA, prohlásí se před imigračním úředníkem za Andrewovou snoubenku. Zaskočený asistent svou šéfovou z duše nesnáší, nakonec s návrhem souhlasí jen pod podmínkou, že ho po svatbě udělá redaktorem a pojede s ním na rodinnou oslavu na Aljašku. Imigračnímu úředníkovi jsou od začátku podezřelí. Informuje je proto, že budou vystaveni sérii otázek o sobě navzájem a pokud se jejich odpovědi nebudou shodovat, Margaret bude deportována a Andrew půjde do vězení. Svatba se blíží, málokdo jí věří, ale pro dříve silně ponižovaného asistenta je to jedinečná možnost, jak své nadřízené oplatit všechno dosavadní příkoří. (TV Nova)

(více)

Recenze (850)

Radko 

všechny recenze uživatele

Pramálo sú zaujímavé citové peripetie ambicióznych paničiek, dôležito natriasajúcich svoje kostýmčekmi obtiahnuté ritiská a nemilosrdne zdrbávajúce každého podriadeného. Zápletka sa v úvode sústredí na vzťah jednej takejto neznesiteľnej pizdy k svojmu pucflekovi, čo mohlo byť zdrojom akých - takých komických prvkov. Mohlo, lenže akonáhle sa zo sluhu vykľuval synček z ultrabohatej famílie ovládajúcej lokálne trhy jeho rodiska, skončili všetky očakávania v hajzli a jeden hlúpy a klamlivý stereotyp striedal druhý. Nuž ale to je tak: ak raz divák dobrovoľne akceptuje Návrh na vychutnanie si zemiakovej kaše z prášku s prírodnými rezňami pochádzajúcimi z kuraťa rýchleného antibiotikami a zapíjanými viedenskou kávou so šľahačkou z ropných derivátov, niet sa prečo zhroziť nad tým, že z výsledku mu následne je mierne nevoľno. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pri romantickych komediach je to tak, ze maximalne hodnotenia najcastejsie pri tychto filmoch, pokial sa mi pacia koncia pri stvrtej hviezdicke, ale Navrh prekrocil u mna povolenu hranicu a pytam sa preco? Odpovedou je zase len otazka, preco nie? Ryan Reynolds je sympatak a spraval sa k chladnej Sandre rovnako, respektive jej to vracal za to, ako sa ona spravala ku svojim podriadenym. Mimochodom na Sandru sa vzdy rad divam, takze aj to pomohlo k piatej hviezdicke. Jasne, ze hned na zaciatku je divakovi jasne, ako sa to skonci, ale predsa len bolo na konci par scenaristickych prekvapeni, s ktorymi som nepocital, ale to nic nemeni na zavere. Dolezite je to, ze je to film, ktory si mozno plne hodnotenie nezasluzi, avsak podla mna je to prijemna oddychovka, ktore sa az tak casto nevydari a nastastie sa to tomuto filmu podarilo. Preto sa zhodujem s Madison.. 26.11.2010 _______ Sandra Bullock - (Margaret Tate) +++ Ryan Reynolds - (Andrew Paxton) +++ Mary Steenburgen - (Grace Paxton) +++ Craig T. Nelson - (Joe Paxton) +++ Betty White - (Stará mama Annie) +++ Dennis O´Hare - (Pán Gilbertson) +++ Produkcia: Sandra Bullock, Alex Kurtzman +++ ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 40 000 000 $ Otvárací Víkend: 33 627 598 $ (v 3 158 Kinách) Tržby USA: 163 958 031 $ Tržby Celosvetovo: 317 375 031 $ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zvláštní… od tohohle filmu jsem nic nečekal, dlouho jsem se mu vyhýbal (jen jméno režisérky, která má na svědomí dva opravdu slabé filmy, bylo pro mě dostatečná výstraha) protože dnešní (americké) komedie jsou prakticky na jedno brdo, jen si vždy dosaďte jiné herce. A právě proto jsem si sehnal a nakonec teda i pustil tuto komedii - mám rád jak Sandru, tak Ryana a poslední dobou začínám hodně mít rád i Betty (kdo by nechtěl takovou čupr babičku). A musím říct, že tento film mě hodně příjemně překvapil. Zpočátku mi to připomnělo snímek Ďábel nosí Pradu, pak to přejde spíše do snímku Zelená karta, ale kupodivu ani jednou mi to nepřišlo jako nějaká hloupá vykrádačka, protože film pak jede ve svých kolejích. Neříkám, že to jsou koleje nové, které bychom v rámci romantických komedií posledních let neviděli asi milionkrát, ale nesnaží se kopírovat ani jeden z výše zmíněných filmů, což je plus. Vtípky tu jsou vcelku vtipné, trapných momentů je zde opravdu minimum a jak už jsem předznamenal, casting se povedl - Sandra i Ryan mají mezi sebou tu správnou chemii, Malin je kočka a jak už jsem psal, chci mít babičku jako je Betty White. Jestli to bylo kombinací těchto faktorů, co jsem právě vyjmenoval, nevím. Ale co vím je, že jsem tomuto filmu křivdil ještě předtím, než jsem ho zhlédl a teď vím, že jsem udělal chybu. Jedna z mála amerických komedií poslední doby, kterou si určitě nechám a někdy ji zhlédnu zase… 80 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ambice stranou, tady se střílí slepými. Přitom nabito bylo velmi slušně. Nakonec je z toho klasika bez větších ambicí. Ti dva se nesnášejí. On jí slouží, ona ho šikanuje. Následuje první náznak sympatií, sblížení, láska. A zjištění, že kariéra není všechno a rodina je potřeba. A patetická závěrečná scéna s polibkem na veřejnosti s jucháním okolí. Režisérka Anne Fletcher určitě nepatří mezi vládkyně romantických komedií, na jednu solidní scénu předloží dvě hloupé. Má to nicméně alespoň spád a divák se za postavy úplně nestydí. Úvod je velmi slušný, škoda, že moc nevěříme přerodu despotické Sandry Bullock a že Ryan Reynolds sice odmítá pohádkovou budoucnost a bohatství od svého otce (a chce si cestičku prošlapat pěkně sám), jenže to popírá tím, že povýšení na vysněnou redaktorskou pozici vlastně dosáhne podvodem. Oba jsou nicméně sympatičtí (ano, i Bullock, kterou jsem nikdy dvakrát nemusel), chemie mezi nimi je naprosto ideální. Nakonec JEN solidní žánrový přírůstek. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Začiatok príjemne šokantný vykúzlil na tvári úsmev a vyvolal smiech. Potom to bolo čoraz obyčajnejšie, klišovitejšie a v druhej polovici som si nebola istá, či ma viac dráždi n-té opakovanie vzorcov správania alebo ich bleskové obrátenie o 180 stupňov. Stručne - súhlasím s Jojineckom. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Toto je trapné... Ale já prostě musím přiznat, že do Bulldočky bych se zde, jsa transformován a tím i ponížen v nehezké tělo Reynoldse, také zamiloval. Čtyři hvězdy. A jdu se stydět do rohu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pokud mohu o nějaké romantické komedii říci, že je milá, sympatiká, neotřelá, zajímavá, zábavná a originální, tak by to byla právě tato romantická komedie. Tenhle film má všechno, co bych od tohoto žánru čekal, má však také cosi navíc, něco, co by se dalo označit za přidanou hodnotu. Předně perfektní a úžasné rodinné prostředí na Aljašce a musím říci, že je příjemné zjistit, že Aljaška není jen nehostinné zasněžené místo na severu, ale že se zde dá také dost solidně žít. A právě neotřelé prostředí, ve kterém se film odehrává, je to nejlepší, co mohlo tuto komedii potkat, pochybuji, že pokud by se celý film odehrával v New Yorku, tak bych byl takhle nadšený. Ale ani nezvykle příjemné a originální prostředí by nevystačilo na průměrné hodnocení, pokud by v hlavních rolích byl nějaký hluboce nesympatický pár. Tak tomu ale není, Sandra Bullock dokazuje, že je pořád úžasnou a sympatickou ženou a herečkou, a Ryan Reynolds je pro mě sympatický a neprofláklý herec, ale přitom obrovský sympaťák, takže do hlavní role v této romantické komedii zapadl přímo ideálně. A když se tedy spojí sympatické prostředí, sympatická rodinka a úžasný ústřední pár celého filmu, tak z toho nemůže být nic jiného než zábavný a sympatický romantický film, na který rozhodně jen tak nezapomenu. Jsem s výsledkem maximálně spokojený a nadšeně uděluji čtyři hvězdy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela příjemná romanťárna. Sandra Bullock se sice zase snaží zkazit co se dá a její přerod z mrchy v dobračku jsem jí vůbec nevěřil. Ryan Reynolds to ale všechno zachraňuje a svým charizmatem pomalu utáhne celý film. A vedlejší postavy, v čele s babičkou, jsou taky fajn. Celý to navíc celkem příjemně uteče, i když kdyby se na stopáži takových 10 minut ubralo tak by to nebylo na škodu. Celkově ale příjemná romantická jednohubka, která sice žádným velkým filmem v rámci žánru nebude,ale vaší drahé polovičce se to bude líbit. A to se počítá. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč se v každým podobných filmech na konci vždycky musí provalit pravda, vždyť by to šlo vymyslet mnohem lépe... Takový krásný, svěží, vtipný filmík, a zase nemůžu dát plné hodnocení, škoda... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak konečne sa to Sandre po dlhej dobe podarilo a The Proposal je po celú dobu vkusne vtipná romantická komédia. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jsem šokován, upřímně. Z toho, jak DOBRÉ to bylo! Je pochopitelné, když už je člověk v dnešní době dopředu znechucený z další hrozby nepovedené romantické komedie - Návrh jsem si sehnal jen kvůli Reynoldsovi. Dopadlo to tak, že jsem u snímku od začátku do konce seděl s úsměvem od ucha k uchu, až jsem se za sebe styděl: nepopsatelně úžasná chemie mezi ústředním párem! Přiznávám, že tohle je pro mne jedno z největších překvapení několika posledních filmových měsíců, a normálně se jdu odporoučet do sekce "Žebříčky" a vyfiltrovat si rom/kom za roky 2009-2010. Fakt doporučuju! Mám ohromné nutkání dát tomu maximum, ale... možná když to příště bude kratší a smutnější :-). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tradiční slabina romantických filmů, konec sráží výsledné hodnocení o jednu hvězdičku. První polovina je samozřejmě bez debat skvělá, jakmile příjde ke slovu ovšem trošku těch romantických klišé, tak je problém. Nějak se film ovšem uzavřít musel, takže no problemo. Sandra Bullock vypadá dobře, Ryan Reynolds taky v pohodě. Nejvíce se mi líbila scéna orel a pes :) 60% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"LET'S SEE IF WE CAN FIND YOUR BOOBS. THIS IS LIKE AN EASTER EGG HUNT." ---------- Žáner romantickej komédie je čistokrvný odpad, avšak na počudovanie, toto sa dalo celkom pekne skusnúť. Nebolo to ani nejak extra ťažké. Sandra hrala spoľahlivo a ani Goslingove dvojča nezaostávalo. Navyše, tie čierno-červené Louboutinky milujem a starú Betty White úplne žeriem. Z mojej strany spokojnosť. Návrh navrhovaný účel splnil. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Já mám taky jeden návrh. Pojďme to udělat tak, aby si Anne "poseru každej zajímavej námět" Fletcher už nikdy nic nenatočila. Sandra Bullock zvládá roli tvrdé a nekompromisní editorky - ala Meryl Streep v ďábel nosí Pradu - na výbornou. Stejně tak Reynolds svého poskoka, ale co měla proboha znamenat ta klišovitá romantická proměna, když tam chemie vůbec nefunguje? Ano, ona funguje na 100% tam, kdy je ona šéf a on nosí kávu, ale potom v nějaký lásce vůbec ne. ___ Čekal jsem mnohem víc a asi na deset minut jsem v kině usnul. Mám pocit, že jsou čím dál tím víc ty sedačky pohodlný :-) Za ty prachy se jít vyspat? Hm. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

"Ne deku početí ne",, Takové humornější a romantičnější Skandální odhalení bez Demi Moore a se Sandrou Bullock. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pokud si divák udělá náladu na něco absolutně nenáročného, u čeho se nemusí ani trochu přemýšlet a stačí pouze sledovat obraz a poslouchat dialogy s hudbou, tak mám návrh - pusťte si Návrh. Americkou romantickou komedii, ve které není vlezlý a vyloženě trapný humor, jak známe z převážné většiny jiných podobně žánrově zařazených snímků. V tomto případě jsem se nenudil, pobavil jsem se, pokochal se záběry na pěknou přírodu a docela hezky se po doběhnutí závěrečných titulků šlo spát. Ne vždycky je třeba hrát si na estéta a dívat se na oduševnělá a vnitřně hluboká dramata. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

The Proposal má 2 úlohy: pobaviť a zároveň spropagovať. Okrem Sandry a Ryana si vo filme zahrá Starbucks, Coca-cola, Ford, pár módnych výstrelkov... - všetko samozrejme dôvtipne nasnímané, aby product placement nebol príliš okatý, ale tak akurát. Ústredné duo je fungujúce, scenár odľahčujúci, happyend očakávaný a celkový dojem i napriek všetkým klišé celkom príjemný a milý. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná komedie, kopírující omšelé klišé mrcha - ňouma - drama - hepáč. Jen díky pohledné SB a ještě pohlednější Aljašce se držíme na 3*, jinak sotva 2. ()

Související novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

30.12.2020

Mělo se jednat o opětovné setkání hvězd filmu Návrh Sandry Bullock a Ryana Reynoldse, nakonec se ale v nové romantické komedii The Lost City of D od studia Paramount objeví po boku známé herečky… (více)

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

Sandra a Ryan tentokrát v akci

Sandra a Ryan tentokrát v akci

09.06.2010

Jejich loňská spolupráce Návrh vydělala při 40-milionovém rozpočtu jen v kinech krásných 317 milionů. Člověk logicky čeká dvojku, ale namísto toho dostaneme nový příběh a nové postavy. To, co se… (více)

Reklama

Reklama