Reklama

Reklama

Margaret Tateová nemá žádný osobní život a je oddána svému náročnému zaměstnání. Pracuje jako výkonná šéfredaktorka knižního vydavatelství, která se s oblibou vozí po svých podřízených včetně svého asistenta Andrewa. Když se dozví, že jí nebylo obnoveno vízum a hrozí jí deportace z USA, prohlásí se před imigračním úředníkem za Andrewovou snoubenku. Zaskočený asistent svou šéfovou z duše nesnáší, nakonec s návrhem souhlasí jen pod podmínkou, že ho po svatbě udělá redaktorem a pojede s ním na rodinnou oslavu na Aljašku. Imigračnímu úředníkovi jsou od začátku podezřelí. Informuje je proto, že budou vystaveni sérii otázek o sobě navzájem a pokud se jejich odpovědi nebudou shodovat, Margaret bude deportována a Andrew půjde do vězení. Svatba se blíží, málokdo jí věří, ale pro dříve silně ponižovaného asistenta je to jedinečná možnost, jak své nadřízené oplatit všechno dosavadní příkoří. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (20)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. června 2009 v Los Angeles v Kalifornii. (BMW12)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Find My Way“ od The Gabe Dixon Band. Ve 29. minutě hraje „I've Got You Under My Skin“ od Michaela Bublého. Ve 47. minutě hraje „Relax“ od Frankie Goes To Hollywood. Na konci filmu hraje „It Takes Two“ od dua Rob Base and DJ E-Z Rock. (Duoscop)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Profesionální zápasník Barry Ace byl obsazen, ale nikdy nebyl přivolán na plac, takže se ve filmu nakonec neobjevil. (sssssycak)
  • Kevina si zahrály celkem čtyři štěňátka amerického eskymáckého psa se jmény Flurry, Sitka, Nanu a Winter. (Mr.Hudson)
  • Betty White (Annie) roli ve filmu téměř odmítla, protože by kvůli natáčení musela strávit deset týdnů bez svého zlatého retrívra. (žvanimírek)
  • Přestože se většina filmu odehrává na Aljašce, ve skutečnosti se natáčelo v Bostonu a na jeho severním pobřeží. V jedné ze scén můžeme vidět slavnou ikonu Rockportu, "Motif No. 1", malou červenou chatrč proslulou tím, že se stala námětem pro díla mnoha slavných malířů a fotografů. Zasněžené hory na severním pobřeží nenajdete. Ty byly přidány digitálně. (TomikZlesa)
  • Skutečná adresa kanceláře The Colden Books je 225 Franklin Street v Bostonu. Celé ústředí, včetně kanceláře Margaret (Sandra Bullock) a Boba (Aasif Mandvi), bylo kompletně postaveno v ateliérech Walt Disney Studios v Burbanku. (TomikZlesa)
  • Sandra Bullock hraje Kanaďanku Margaret, která si chce vzít svého asistenta, Američana Andrewa (Ryan Reynolds), aby se vyhnula deportaci z USA. Ve skutečném životě je však Bullock Američanka a Reynolds je z Kanady. (TomikZlesa)
  • Film získal 20 nominácií v diváckych anketách a v roku 2009 sa stal najziskovejšou romantickou komédiou, keď si z tržieb kín odniesol 317 miliónov dolárov. (Raccoon.city)
  • Nahú scénu z apartmánu natáčali dvanásťkrát počas troch dní. (Raccoon.city)
  • Scéna, pri ktorej Sandra Bullock (Margaret Tateová) vypadne z lode, vznikala tak, že nikto sa hercov nepýtal na to, či už vôbec niekedy riadili aspoň malý motorový čln. Postavili ich pred hotovú vec, ukázali im, ako sa štartuje a hneď išli do akcie a samotné natáčanie pádu bolo pre herečku dosť nepríjemné, keďže jazero bolo veľmi studené, takže v ňom poriadne vymrzla. (Raccoon.city)
  • Pre Sandru Bullock (Margaret Tateová) bolo natáčanie stresujúce. Bála sa, či dokáže perfektne stvárniť osobnosť svojskej šéfky a či nebude na plátne nakoniec pôsobiť veľmi chladne alebo nadradene. Preto k tomu pristupovala s patričným rešpektom a nakoniec sa uvoľnila aj zásluhou svojich kolegov. (Raccoon.city)
  • Hlavná časť príbehu sa odohráva v dome na Aljaške. V skutočnosti sa táto stavba nachádza v americkom Manchestri v štáte Massachusetts. Nachádza sa v ňom deväť izieb s dominantou veľkou obývačkou a desať kúpeľní. Interiér domu kompletne prerobili, pretože bol zariadený priveľmi koloniálne, čo im vôbec nevyhovovalo. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

30.12.2020

Mělo se jednat o opětovné setkání hvězd filmu Návrh Sandry Bullock a Ryana Reynoldse, nakonec se ale v nové romantické komedii The Lost City of D od studia Paramount objeví po boku známé herečky… (více)

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

Sandra a Ryan tentokrát v akci

Sandra a Ryan tentokrát v akci

09.06.2010

Jejich loňská spolupráce Návrh vydělala při 40-milionovém rozpočtu jen v kinech krásných 317 milionů. Člověk logicky čeká dvojku, ale namísto toho dostaneme nový příběh a nové postavy. To, co se… (více)

Reklama

Reklama