Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (764)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film, který nelze úplně nenávidět, ale rozhodně ho nejde milovat. Je tu několik desítek opravdu výborných fórků (zombie-pomocníci, bingo, budící telefon, žravá gremlinka, prakticky cokoli s vlkem), ale omáčka je stokrát omletá říkanka pro nejmenší, tupě doslovná a v rámci vykreslení postav chaotická, neboť se často z minuty na minutu stává, že od "nesnáším tě" náhle postavy přeskočí k "BFF" atd.. Nenudil jsem se, ale tempo je tak rychlé, až je to únavné (hodně mi film připomínal seriály na Disney Chanel). A za písně bych střílel. Rapující Drákula mě bude ještě dlouho budit ze spaní. 50%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Fíha, po náloži "veledůležitých" oscarových dramat je vskutku velmi příjemné pustit si veselej nenáročnej animák s příšerkama. Palec nahoru a vůbec se za to nestydím. Během prvních deseti minut jsem naštěstí byl schopný odehnat pocit "fuj, to vypadá hnusně" (v konkurenci dnešních animovaných filmů Hotel Transylvania bohužel nehraje první estetickou ligu) a přeladit se do ryze odpočinkového módu. Prostě fajnová, svěží oddechovka. Kostra příběhu neriginální, ale kvůli nějakým scenáristickým novotám na animáky nekoukám. Hlavně že je prča a netrvá to tři hodiny... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $148,313,048Tržby Celosvetovo $353,943,630Tržby za predaj Blu-ray v USA $29,650,550 //počet predaných kusov 1,102,894Tržby za predaj DVD v USA $53,468,561 //počet predaných kusov 3,182,148║ Rok 2012 je akosi precpaní tématicky s horrorovou témou(+Frankenweenie) ale nevadí, po otrasnom ParaNorman, prišlo s týmto filmom milé prekvapenie, absolútna jazda na hrade Transylvánia nemala konca kraja, dokonca aj pubertálne keci, frky, hip-hop či iné hudobné vychytávky tu mali svoje miesto a neotravovali. Animačne pútavé, monštrá zábavné, ponúknutý koncept využitý. /videl v kine 3D verziu: 100%/ ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Prima pohádka pro novou generaci zmrdů. Mohla to být normální pohodová zábava s pár docela povedenými vtipy, ale ne, musí se tam dát rapování, breakdance a muzika, co je zrovna IN u promiskuitních dvanáctek, aby se děcka náhodou nezačala nudit a nepřepnula na Hannu Montanu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VÍTEJTE V HOTELU TRANSYLVANIA! JE TO MÍSTO, PRO VŠECHNY ZTRACENÉ PŘÍŠERY, KTERÉ SE SKRÝVAJÍ VE STÍNECH PŘED LIDSKOU RASOU. MÍSTO, KDE PŘIJDOU S RODINAMI A MOHOU BÝT SAMI SEBOU. MÍSTO BEZ VIDLÍ, OHŇŮ, NAŠTVANÝCH MYŠÍ. MÍSTO MÍRU, ODDYCHU A KLIDU. VÍTEJTE V HOTELU PRO PŘÍŠERY...... /// Mavis Draculový je už 118 let. To znamená, že nejen dost stará na řízení pohřebáku, ale dokonce by mohla …. Kurva to je gagů! A těch příšerek, který místo nahánění strachu ftipkujou. Dobrá, možná je to spíš dětskej humor, ale u nás doma se bavíme všichni! A možná i víc než u Normana (o Frankenweeniem ani nemluvě!). A to i přes to, že animák o tom, jak Draculova dcera štěstí našla je z nich nejjednodušší a jevobyčejnější. Taková vodsejpající říkanka, která ovšem pobaví v celý svý dýlce. Chcete vod animáků něco víc? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju červivej dort. 2.) Potřebuju parchantům vysvětlit, že upíři a jiný svině jsou v podstatě hodný příšerky. 3.) Thx za titule ,,sa20sena“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony, Columbia // Počet premietajúcich kín v USA: 3,375 // Otvárací Víkend v USA: $42,522,194 // ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Třeskutě vtipná pohádka o mírumilovných krvesajích, kde je (nejen) moralizování vzhůru nohama, tempo vyprávění uhání doslova střelhbitě a hlavně - každých pár vteřin přijde fajn vtip a každých pár minut hláška či grimasa, která mě spolehlivě posílá do kolen. Přestože nedokážu vysvětlit, jak to téhle tvůrčí sestavě vyšlo, nebudu zakrývat, že ještě pěkných pár hodin po závěrečných titulcích jsem měl na tváři široký úsměv. I třeba díky Mavis, do které jsem se stihl zamilovat už během úvodní pětiminutovky. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

S ohledem na jméno režiséra, zúčastněné tvůrce (storboardy dělala geniální Rebeca Sugar) a produkční společnosti velké zklamání. "Hotel Transylvánie" je totiž jen tuctový animák pro děti dělaný podle nejprimitivnějšího mustru, kde se rezignuje na osobitost a naopak se v zájmu hry na jistotu vzývá průměrnost. Udělat mišmaš popkulturních aluzí a ukázat jakože civilní tvář ikonických fiktivních postav ještě mohlo uchvátit před jedenácti lety ve Shreckovi (byť i v rámci mainstreamových rodinných filmů je to postup známý už z 80. let), ale už ne tolik dnes, kdy kulturní recyklace platí za jeden z nejokoukanějších, a díky široké dostupnosti informací vlastně už i nejjednodušších a nejlajdáčtějších principů popkultury. Přitom kdysi - pravda, že už je to taky pár let - platilo studio Sony Pictures Animation za novou naději na poli animáků pro celou rodinu, když dávalo prostor nápaditým tvůrčím i technickým vizím. Nyní spíš svádí ke generalizaci, že už jen naprázdno dojí franšízy, které se chytily, a zkouší přijít s novými, které ale mají podobu splácanců, jež bez výraznějších tvůrčích ambicí jen na diváky hází bez ladu a skladu všemožné atrakce a doufají, že se něco z toho chytí. V současné produkci tak představuje "Hotel Transilvánie" solidní, ale ničím nevybočující standard, jehož síla tkví v precizně koncipovaných gazích, ale v rámci filmografie Tartakovského zůstává nejméně osobitou položkou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu v podstate bez pribehu a 90% priser nevyuzitejch. Na druhou stranu super svizna neprerusovana 90 minutova zabavna jizda s perfektni animaci i vizualni strankou, super sympatickejma postavama a naprostym minimem nejakyho poucovani, co je spravny. V podstate takova jedna velka kalba vsemoznejch potvor s sice vicemene infantilnim, ale hodne zabavnym humorem. Pro me totalni oddechovka, kde si nemuzu absolutne na nic stezovat. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný animák, na kterém je nejzábavnější Adam Sandler, který si Draculu velmi užívá a všechny ty příšerky, takže je vlastně pořád na co koukat. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Extrémně uřvané, hektické a nepříjemné na sledování. A s velmi hloupými a nesympatickými postavami. Slušně využité 3D je skutečně jediným kladem filmu... Kdyby nevyšel před měsícem Norman a duchové (ne dokonalý, ale aspoň sympatický film), zřejmě bych přesto o třech hvězdách přemýšlel. Takhle ale ty věci nemám důvod odpouštět. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pár haluzních fórků, něco málo glos, v zásadě ničím vybočující, přesto neuvěřitelně feel good :)) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ale jo, celkem příjemný neurážející mírný nadprůměr. Nějaký zvlášť vymyšlený či chytlavý děj to sice nemá, ba dá se říct, že děj vlastně neexistuje a ona touha Drákulovy dcery po světě tam venku vyznívá vcelku naprázdno, ale fórky jsou celkem příjemné a většinou skutečně vtipné. Celé je to takové docela milé a, hm, nekonfliktní? ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Při každém novém animáku se chytám za hlavu, který že to "svět" si vezmou tvůrci na paškál. Jo, většinou to odserou zvířata, ale tuhle to byly postavičky starých videoher a teď různá strašidla. No, nedopadlo to nejhůř. Chvílemi to bylo velmi zábavné a plné skvělých nápadů. Samozřejmě už považuju za normu, že postavičky lítaj hekticky obrazem jako naspeedované mouchy ve velmi těsné sklenici a drmolí své nahuštěné monology v kadenci ta ta ta ta ta a někdy i mnohem větší..., jen aby to mělo švih či něco takového (sám nevím proč). O hip hop předvádějících strašidlech ani nemluvím (hrozné). Tohle vždycky trochu kazí podstatu filmu. Navíc postavy přes veškeré to snažení postrádají hloubku, byť si lze některé docela oblíbit a nejsou to zrovna ty hlavní. Pryč je doba, kdy se chválila animace, na tu už dneska sere pes, tyhle "hlavní" animáky ji mají vždy suverénně dokonalou. Halt jen ten příběh nabíjí pero kritikovo. A zde ten příběh nebyl špatný ba co víc, příběh byl zajímavý. Ježiš, co to kecám, vždyť byl vlastně o lásce člověka k mladé upírce... něco mi to říká, ale nemohu si zrovna teď vzpomenout... Jo, to byl Tvajlajt naruby. Ale povedlo se. Odzkoušeno na ratolestech příbuzné krve, kterým se to líbilo víc, než výše zmíněný Raubíř Ralf. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jsem stabilně přemlouvána, navštívit kino a zhlédnout dvojku. Jelikož jsem neviděla ani jedničku, šla jsem to omrknout, ať jsem v obraze. Možná byla chyba pustit si to s dabingem, protože se mi nelíbila narážka na Ducháčka, který všechno zařídí. Spousta vtipů byla křečovitá, z mnoha příšer jsem nadšením nehýřila a ta hudba mým šálkem houbičkového čaje rozhodně nebyla, není a nebude. Je to zvláštní. Jsem příznivcem animáků, a tenhle vypadal slibně, až jsem si říkala, proč tak dlouho otálím se zhlédnutím, ale nemůžu si pomoct ... nebavila jsem se tak, jak jsem očekávala. Rozesmál mě jedině šéf kuchyně Quasimodo a naplno jsem si užila jen perfektní létací zábavu na kulatých stolech. Ta bylo super! Já bych chtěla taky! ... no, a to je konec. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Are these monsters gonna kill me? - Not as long as they think you're a monster. -That's kinda racist. Jedna z nejlepších pohádek, jaké jsem za poslední dobu viděla. Pravda,dějově je slabší, ale je to jeden z mála ujetých gothic animáků, pro které mám obzvlášť slabost. Výborné odkazy (Twilight)a hlášky, u jakých jsem se neskutečně nasmála jsou základním kamenem filmu, nač hledat v příběhu něco víc. Škoda jen těch pompézních moderních písniček, něco ve stylu Burtona/Elfmana by tomu sedlo líp. Mimochodem doporučuji originální dabing, Sandler má talent. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nějak už mě tyhle animáky nebaví, ale zrovna Sandlerovskej Hotel Transylvánie mě dostal po všech směrech. Dokážu si sice představit líbivější animaci a originálnější příběh, ale co na tom, když vše šlape jak má, je to zábavné, až na výjimky nenudí a vtipy jsou podávány s citem a výjimečnou přesností...9/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vhodné pro milovníky Vampiriny a také jako předkrm před Monster High. Hotel Transylvania není nic geniálního, ale během podzimní sezóny se neztratí. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Lidi o strašidlech říkají spoustu ošklivých a nepravdivých věcí, třeba to, že upíři sají krev. Ale fuj, co si myslí, že by požírali něco trejfe, hnusnou lidskou krev? A vlkodlaci že jsou zlí? Takoví rozkošní vlci a ta jejich štěňátka, celá smečka těch nevycválaných zmet... bratránci drazí. Když chcete odsuzovat, zameťte si před vlastním prahem, já tam pak zkusím strčit prstík nebo dva a běda vám, jak budete asociální a skřípnete mi ho mezi dveře. To bych musela ... s vlídným úsměvem zkusit znovu podruhé, nebo po sto osmé, nebo po milion šesté, protože my strašidla jsme přímo nelidsky báječná stvoření. A je s námi neuvěřitelná sranda. Ona taky možnost měnit se v netopýra, létat na stole či na koštěti, používat draka k vyhřívání sauny nudu prakticky nepřipouští. Jedna věc funguje stejně ve světě strašidel i lidí, když se na někoho podíváte a ozve se to magické (vida, kouzlo, takže to patří přeci jen k nám) "cink". Jo, lidi, mějte rádi svoje strašidla. ()

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama