Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (764)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Po půl litru nepasterovaného lze konstatovat, že tohle je nejlepší animák za poslední dva roky. Tenhle moderní MashUp uzemnil jakékoliv prvotní představy o klasickém víceméně kvalitním avšak nudném animáku. Prvotně začnete intenzivněji polykat vzduch, když tatík Drákula zazpívá pubertální dcerušce song "Beruško krásná." Burtonovští ukrajinští dělníci poukazují na to, že přebytek poněkud levnější pracovní síly nabývá na aktuálností i v jiných krajích než-li v zemích Českých. Následují konspirační teorie příšer: "Lidé hodně baští, aby byli vůči nám větší" či "Lidé se čím dál tím víc méně oblékají, aby byli více pohybliví. Dcerunka má nutkání jít zapařit na slečnu KvákKvák do Junioru, avšak Drákula nechce o možném koitu vůbec slyšet. Pitbull, Will.I.Am či Dr.Dre neustále bijí do sluchátek, což má za následek výborný marketingový tah - přiblížení snímku osmnáctiletým brunetkám v legínách s kabelkami Guess či Valentino (pokud je z "lepší rodiny"). Cateringové dilema, zda-li slezinu v županu nebo čachtickou náhradu (jež je prý méně tučná, nežli klasická blood) tvoří regresy s konstatováním: "A koho by dřevěný KOLÍK do srdce nezabil?!" Drákula nabádá dcerku, aby fyzická aktivita s člověkem byla prozatím odložena ("V hlavě se jí splaší netopýři!"). Plavky z viktoriánské Británie nejdou dohromady se zeleným želé provozující saunning. Tento nepovedený dojem však mizí okamžitě při nostalgické vzpomínce na famfrpál a Rozbřesk. Performance je jak ze StarDance s kolíkem z Plovárny - obzvláště závěr á la Black Eyed Peas je uno perfetto! Kopulace chtivá dcerunka se nakonec dočkala a já se v '15 prostě musím zajít vyvenčit do CineStaru či do jiné podobné instituce, která zprostředkuje zhlédnutí dvojky! 91% Celosvětový výdělek k 9. 3. 2013: $341,803,177, což je 4,02 násobek budgetu..........229. nejvýdělečnější snímek historie ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Takového potenciálu (Hromada ikonických monster na jednom místě, v jednom příběhu!) zazděného v průhledném příběhu o "pravé" lásce. Děti možná potěšilo, fanoušky žánru jistě zklamalo. Nebo jsem snad jediný? ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Vtipné postavy, množstvo nápadov a tradične fajn animácia. Hotel Transylvania spĺňa požiadavky aby bol príjemným oddychovým animakom pre celú rodinu. Pár výhrad k nemu ale mam. Nebavil ma až tak humor. A to je celkom škoda lebo z tých postáv som si obľúbil snáď každú. Monster záležitosti sú proste cool a dá sa s nimi fajn vyhrať, no tu sa mi zdalo že potenciál ostal nevyužitý. Príbehovo tiež nejde o nič extra a v konkurencií sa film rýchlo stratí. V pokračovaní sa musia posnažiť aby sa séria stala výnimočnou a divácky obľúbenou. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem na tom byl v kině a přiznám se, mám z toho jeden z nejlepších kino zážitků. Nápad tohoto velice originálního animáku s prvky hororu je velice zajímavý, a jako má Dracula pětihvězdičkový hotel, ode mě dostane stejný počet. Ne snad proto, že by na to měl, ale proto, že jsem se dost dlouho takhle parádně nebavil. Navíc je to jeden z nejlepších animáků letošního roku. Trochu mě odrazovalo jméno Adama Sandlera, který teď točí jednu nesmyslnou hovadinu za druhou, ale vůbec žádné obavy jsem mít nemusel. Prvních dvacet minut ovšem také nepředpovídalo kladný výsledek. Pak se to ale parádně rozjelo, zvyknul jsem si i na český dabing, potěšila mě narážka na Shitlight ságu a Mavis byla fakt nehorázná kočka... Několik dobrých scén - a také nejlepších - jízda na létajících stolech, bloudění tajnou chodbou a úvodní scéna z historie. Musím pochválit perfektní animaci i 3D, které mě opravdu po dlouhé době potěšilo a navíc se i povedlo. Příšery byly fakt dobré, ale nic nemělo na rapujícího Dráculu v závěru. To byla opravdu parádní třešnička na závěr. Doporučuju, fakt si to nenechte ujít a připlaťte si i na to 3D. Pro mě 90%. Pecka! ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Fakt hahaha. Párkrát sice je, čemu se zasmát, ale jinak fantazie tvůrců skončila s vymýšlením různých strašidel. Jinak je to příšerně nudná a chabá zápletka bez zajímavých vlastností postav. Ve srovnání třeba s Příšerkama s.r.o. je tohle fakt ubohost. Hlavně je to zaměřené na děti a ty budou díky spoustě pádům a hopsání asi spokojené, ale já nakonec hodnotím spíše záporně, protože je docela slabé i 3D. Klidné scény sice ok, ale všechno to hopsání a létání je v tmavém prostředí a s množstvím střihů, takže efekt 3D často vyzní naprázdno. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

3D nebylo tak úžasné, jako třeba tintinova dobrodružství. občas záplava gegů, střihů a rychlých záběrů šla přemrštěně za sebou. a člověk musel ze začátku pobrat hodně postav. český dabing nebyl nejhorší.....ovšem zazpívané písničky byly otřesné!!!! přesto všechno to bylo milé, kouzelné a zábavné. já se velmi dobře bavil. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Ano, muze se zdat ze tyhle animaky se opakuji porad dokola... Podobna animace, vtipy i scenare. Je tomu skutecne tak! Ale i tak z nich porad tecu! Viva la Sony Animation. 8/10 ()

Mr.Husts 

všechny recenze uživatele

Parádní zábava pro celou rodinu dokazující, že nejen Pixar, či Dreamworks dokážou zplodit perfektní animák. Nabušeno hláškami způsobujícími zářivý spokojený úsměv téměř nonstop, chytlavým soundtrackem a taky vynikajícím dabingem. Hlavně Adam Sandler si to v hlavní roli moc vyndal a přesvědčil mě, že má mnohem na víc než je hraní v přijebnutých béčkových komediích, kde zvládá s těží střídat výraz smutný a veselý. Má u mě velké plus a tento film nejen díky jeho skvělému výkonu rozhodně doporučuju, bavil jsem se výborně. ()

psajko 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný film se po shlédnutí řadí k mým oblíbeným. Animace je doopravdy super, příšerám jsem musel pořád smát a je to i super příběh. Musím říct, že se tento film doopravdy povedl. Mohu pouze doporučit všem. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Existují mnohem lepší animované filmy, ale líbilo se mi těch pár narážek na ostatní filmy, viz. Twilight sága... Když nic, tak to bylo občas vtipné. 70% ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Viac menej tuctový animák, ktorý nedokáže ničím prekvapiť, no na druhej strane ani nesklame. Kým menšie deti pri tom budú určite slintať blahom, starších poteší aspoň niekoľko vtipných gagov, napríklad narážka na Twilight sa skutočne podarila. (60%) ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Nečekaně zábavná a láskou k filmu překypující jízda z jednoho moc příjemného hotelu pro strašidla. Docela dlouho jsem se takhle nenasmál. Nicméně místy malinko infantilní a někdy trošku okatě moralizující, přesto jasných (skoro) 80 %. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Sandlerovy komedie jsem skoro úplně odepsal, naštěstí tu ale už pěknou řadu let figuruje animovaná série, která kdysi s tímto prvním dílem přišla celkem znenadání a mě osobně až skoro uchvátila. Originalita je ve formátech pro děti snad potřebnější než kdekoli jinde a v Hotelu Transylvánie se o ní dá mluvit bez problému. Jedná se o jednu z mála natahovaných frančíz, kde se úplně nebojím i onoho připravovaného čtvrtého dílu. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(14/2013, DVDRip) / Je jasné, že v tomto prípade sa nejedná o evolúciu a už vôbec nie revolúciu v žánri animákov, ale kto už by len toto očakával? Hotel Transylvania absolútne vyťažil z prostredia v ktorom sa odohráva, všetky príšery boli dokonalé. Podobný námet ako pixarovký Brave ale o 100% viac čistej zábavy, hudby, fórikov s kadenciou dva za minútu. A koniec že bol klasický a zaváňajúci klišé? A aký iný by asi v animáku mal byť? :) (8/10) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Příběh poněkud pokulhával, ale pestrost příšerek a jejich ztřeštěnost příběh značně vyvážila.. Převážně se film nesl v duchu situačního humoru.. Velké plus byl hlavní "hlasový" tahoun Adam Sandler v jedné z hlavních rolí.. Snad tenhle "strašidelný" animák nezapadne.. :-) ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se jedná o nadstandartní animák. Spousta fórků, tvůrci si hezky vyhráli s příšerkami a vymysleli jich opravdu dost a má to příjemný, leč tuctový příběh. Pravdou je, že netuším, čím je to tolik lepší než ostatní jemu podobné filmy. Možná proto, že v původním znění je Sandler, James, Samberg, Lovitz a Buscemi, což samo o sobě znamená dost, ale když se na to podívám česky, tak to kouzlo mizí. Tartakovsky do této doby neudělal totálně nic zajímavého, ale tady trefil do černého. S takovým obratem nelze jinak, než napjatě očekávat, jak moc se nepovede dvojka. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Animovane, priserkove, rodinne, obcas vtipne x nic extra, dej unavenejsi. Napad dobry, upiri a dalsi priserky jsou posledni dobou opravdu oblibeni. Dej jednodusi, ale lehko predvidatelny. Vtipy trochu okatejsi a trapnejsi, ale ve scenach kdy se snazi chytit Johnyho po jeho odjezdu byl asi nejakcnejsi a nejvtipnejsi. Ale proc ne, na sobotni odpoledne film jako delany. Hezky barvicky, mile postavy a navic se u toho nemusi premyslet. ..by me zajimalo cim se budou strasit deti, kdyz uz ani Frankie nikoho nedesi.. ()

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama