Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (764)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrný film. Tvůrci zřejmě zamýšleli kanonádu vtipů, jenže zdaleka ne všechny pokusy o humor jim vyšly, navíc se nevyhnuli asi největšímu nešvaru současné (především americké) komediální tvorby - bolestivě krkolomnému kombinování humoru s moralizujícím poselstvím. Ano, ano, tu a tam jsem se vážně zasmál, ale často to zkrátka bylo takové, hm, bezkrevné.___P.S. Vlk(odlak) Wayne se v českém dabingu jmenuje Helmut a má německý přízvuk. Tuší někdo proč? ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Prosím pěkně, vážení přátelé, já bych chtěl také! To totiž musí být vynikající houbičky, kterými tvůrcovstvo podpořilo svou fantazii. Gejzír výtečných nápadů, animejšn na špičkové úrovni, za to, že Quasimoda obkreslili podle mé držky, dostanu zajisté tantiémy. O poslední hvězdu připravily tento vydařený spektákl dvě drobnosti: ten potroublý americký baťůžkář je skutečně noční můrou každého zodpovědného otce dospívající dcery. A hudební čísla mají obsahovat hudbu, ne nějaké zasrané hiphoperské prdlání. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Pěkná jízda a velice zábavná podívaná. Ovšem něco mi brání dát plné hodnocení, ale netuším co. Zezačátku mi to připadalo jako jeden dlouhý trailer, jaký v tom byl zmatek. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně příjemný animák s mnoha povedenými fóry a hláškami, který však měl díky svému námětu i daleko větši potenciál. Tartakovsky jakoby se nemohl místy rozhodnout, zda to točí pro děti, puberťáky nebo malinko odrostlejší publikum a tak vznikl takový mišmaš pro všechny. Každý si zde najde to svoje, ale nikdo se nebude stoprocentně bavit po celou dobu stopáže. Což je rozhodně škoda. I tak ale příjemná animáková jednohubka. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Plagát k filmu ma nelákal, ale dal som mu šancu a prisadol som si k deťom. Urobil som dobre, pretože mi to občas pripomínalo klasiku Príšerky s.r.o. Aj tu máme príšer a monštier peknú a pestrú zbierku. Vtipy majú poriadnu kadenciu a vždy sa nájde nejaký, ktorý vás pobaví. Príbeh zaujal, hudba splnila účel, vtipných postavičiek je tu celá hromada, takže z tohto pohľadu nemám animáku čo vytknúť. Mám ich rád a často im dávam plný počet, teda tým vydarenejším. Oceňujem i pokus smutného netopiera tromfnúť smutné oči kocúra zo animáku Shrek 2. Ja som sa slušne bavil a deti tiež. 100%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Smutne premárnený potenciál. Perfektný námet pretavený na nudu s pár skvelými gagmi ( zombie Beethoven rulez) .Škoda 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sandlerovská grupa se tentokráte sešla za mikrofony a špatný dojem rozhodně nezanechala. Příjemně dospělejší animák, který má na svědomí Tartakovsky, který by mohl zabrouzdat do celovečerních filmů klidně častěji. Zajímavě vystavěný svět, ve kterém se monstra straní lidí a chtějí mít od nich klid. Vtipnějších nápadů se sešlo povícero a celé si to pro sebe samozřejmě uzurpuje Sandler v hlavní roli. Vlastně je to taková hloupoučká animovaná sandlerovka. 65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná ptákovina s alegorickým morálním ponaučením - především problematika rasismu. Líbily se mi rozličné vtípky a gagy (až na prvoplánové prdění a spol.) i nápady ohledně strašidel. Škoda, že film nebyl temnější (hm, to by ho musel točit nebo alespoň produkovat T.Burton), a tak pocta klasickému žánru se skrývala jen v úvodní scéně. Většina novějších animáků mě už dopředu děsí a nostalgicky vzpomínám na sílu klasických disneyovek. Žádná bomba, ale nenudil jsem se. Slušivá animace! Ovšem poslední song byl naprosto otřesný, já bych tam dal gothic rock nebo dark wave, dobře, alespoň pochmurné EBM. Já vím, je to pro děti, ale proto tam snad nemusí být podbízivé cukrkandlové rapování...3,5* ()

juta 

všechny recenze uživatele

Zklamání... Bál jsem se to pustit, protože jsem nikdy neměl v lásce protáhlé postavičky s protáhlým obličejem. Nějak bych to zkousnul, ale ten příběh tomu zarazil další hřebíček do rakve. Byl docela o ničem a místo toho, abych se bavil, tak jsem se většinu času dost nudil a hrozně mě štvaly "moderní písničky", které jsou podle mě dost neposlouchatelné. Strašidel tu bylo také přehnaně hodně a to nikdy nedopadne dobře, navíc když se moc nepovedou... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hotel Transylvania bola pre mňa jednoduchá zábavka určená na jednej strane deckám, čo sa tešia sa na množstvo strašidiel a na druhej strane vás odzbrojí otočeným svetom, kde ľudia sú tí zlí a Jonathan, votrelec vo svete monštier, je možno šanca priviesť ich na iné myšlienky. No devíza príbehu je predsa len hlbšia. Sony Pictures Animation má za sebou množstvo úspešných rokov a solídne počiny. Od známej Loveckej sezóny cez originálne počiny ako Divoké vlny, Oblačno, miestami fašírky alebo výborné Arthurove Vianoce. Na toto štúdio sa možno spoľahnúť, už tvorí parádne variácie na známe témy, každá novinka má šmrnc a oplatí sa na ňu tešiť. A tak to bolo aj v mojom prípade. Hotel Transylvania má na pohľad jednoduchú zápletku a deti si ho obľúbia už len kvôli pestrým monštrám. Starších ale nezaujmú. Hotel Transylvania proste neprináša nič nové. Ani zaujímavé postavy. Na ktoré som sa ja tešil najviac. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých lepších animákov za rok 2012, ale niečo mi tam chýbalo. Ten príbeh nie je zlý a je fajn, že je tam monštier až po strop Drakulovho hotelu, ale chcelo by to viac vtipnejších momentov. Na to kolko je tam postáv mi to príde trošku nevyužité. Každopádne sa jedná o fajn animák s dobrou animáciou a fajn postavami, ktorý viac zabaví ako nudí. Slovenský dabing tiež stojí za to. 80% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem to sice už mnohokrát, ale klidně to ještě několikrát zopakuji- takovýchto pohodových, svěžích a zábavných animáků prostě není nikdy dost a doufám, že nenastane den, kdy se mi přestanou líbit. Hotel Transylvánie je skutečně špička nejen co se týče komfortu připraveného pro všechny upíry, vlkodlaky, mumie a Steiny z celého světa, ale především dokáže chytit za srdce jako roztomilá podívaná plná ještě roztomilejších postav, jejichž životním postojům se hlasitě smál celý nabitý sál(cca 13 lidí). Rozhodně nelituji vyhozených peněz za návštěvu kinosálu, naopak jsem velmi rád, že náměty pro kvalitní animák se zase trochu rozšířili a tvůrci ukázali, že směrem do příštích let se v tomto směru určitě nemáme čeho obávat. 80% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - překvapení. Pětihvězdičkový sice Hotel Transylvánie není, ale většina oscarových kolegů z letošního roku by se v něm měla aspoň na víkend ubytovat, aby viděla, jak se to dělá, aby animák šlapal. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Adama Sandlera moc neuznávám. Ale tohle mu vyšlo. Docela povedený animák na slavné příšery plná vtipných gagů, překvapivě působivé zápletky a spousta perfektních odkazů ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Môže to vyzerať nefér odsúdiť animovanú rozprávku len preto, že je viditeľne určená najmenším, no Hotel Transylvania je proste zlý film. Od klišé štylizácie (prečo všetky postavy v animovaných filmoch vyzerajú posledných 10 rokov rovnako?), neskutočne šablonovitého scenára až po rezignáciu na akýkoľvek nadhľad. Teda nie úplne, vo filme je asi päť minút, ktoré vyvedú film z údesnej predvídateľnosti a to je moment, keď monštrá vyjdu z hotelu a zistia, že ľudia sa ich neboja, práve naopak, sú ich fanúšikmi (zaujímavá reflexia žánru horor). Bohužiaľ vydrží to asi päť minút a potom prichádza opäť raz klišé a klišé a klišé a... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Celkem milé, vtipné se slušným dabingem. Jsem už ale toho všeho tak nějak přeslazen. Už při sledování jsem si uvědomoval, že si tvůrci dokonale vyhráli s detaily a různými fórky, sám příběh už však tak skvělý nebyl. Dokonce jsem ke konci občas koukl na hodinky. Jednou vidět stačilo. Tři mrtváci. * * * ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Hravý animák k prasknutí nacpaný vynikajícími "dospěláckými" fórky, které mě mnohokrát donutily nahlas vyprsknout smíchy, až se na mě moje deti nechápavě otáčely. Zápletka je samozřejmě úplně tuctová a sem tam se zabředne do vod infantilní traposti (takže i děti se bavily), ale ta nálož dokonale ujetých vedlejších postav, nechutně sexy drákulovská dcerka Mavis a sada vydařených popkulturních narážek mě prostě dostala. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, chvilkama docela hravý animák plný odkazů na klasická hororová monstra, který mě hlavně ke konci několikrát slušně pobavil a vůbec mě celou dobu bavil víc než takový Paranorman, nebo celovečerní Frankenweenie. 60% 3D: ***** u mě přesně splnilo ta očekávání, jaká u 3D animáků mám, pěkná práce, chvilkama jsem nevěděla, čím se kochat dřív. ()

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama