Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (764)

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Rozhodně příjemný překvapení. Čekal jsem že mě to bude bavit, ale až tak moc ne. Kdybych se občas neztrácel v tom zběsilým tempu střihů a třidéček který jsem neviděl, dal bych i plnej. Nejen Japonci umí naanimovat pěkný holky s velkýma očima. ()

p.i.t.b.u.l 

všechny recenze uživatele

Až na pár vtipných scén poměrně velká nuda. Děti si to možná oblíbí, nicméně bude se jednat opravdu jen o ty nejmenší, kteří podstatu děje a vtipů nechápou. No a ti ostatní se budou v celku nudit. Mně to neoslovilo a spíše jsem trpěl, než se bavil. Hodnotím 20% ()

toomm 

všechny recenze uživatele

Příjemná animovaná podívaná z prostředí hotelu, kde se strašidla a nestvůry schovávají před nebezpečnými lidmi. Námět fajn, zpracování také dobré. Postavy universal classic monster v animované komedii jsou příjemnou změnou, zvláště pak Neviditelný muž, kdy "scény s ním" mě bavily, prostě už z toho důvodu, že tam byly. Zasvěcené pobaví pár nenápadně, leč pro aspoň trochu hororu znalé znatelně zašitých gagů, například hrůza Frankensteina z ohně. Celkově je to trochu pro děti, ale asi se kus toho dítěte se znalostí klasických hororových nestvůr a příšer schovává i ve mně. O třídu lepší než žánrově podobný Norman a duchové. Spokojenost. 80% ()

kubina86 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se nejvíce pobavím u animovaných komedií. A v tomto případě jsem se smál od začátku do konce. Nenašla by se ani jedna postavička, která by mi ve filmu vadila. Spíš naopak. Pro mě dokonalá podívaná, kterou si určitě ještě několikrát zopakuju. Už teď se těším na druhý díl. Zaslouženě ***** ()

Petr59 

všechny recenze uživatele

Takový svým způsobem originální animák. Rozhodně není dokonalý a bez chyb. Celkově na mě film působil velmi dětsky, prostě pro děti do pubertálního věku, na rozdíl např.od Shreka, nebo Toy story. Příběh je totiž takový v podstatě velmi jednoduchý, vlastně i nezajímavý a filmu tedy musí dodávat na kvalitě všechno ostatní okolo. Samotný příběh by jen těžko obstál. Proto to do jisté míry určitě vyrovnala dobrá animace, oddechová atmosféra filmu, pár vzácných vtipů a několik dobrých scének. Co se týče postav, mnoho postav bylo nevyužitých a děj se točil kolem pár vybraných postav, i když kvalitních. Dabing by byl v pohodě, akorát mě prostě nesedl Petr Rychlý. Do role Drákuly se mi prostě nehodil. Celkově je to lehce nadpůrměrný animák. ()

martinvloren 

všechny recenze uživatele

Je to taková ta pohádka, kde stále čekáte, že vybouchete smíchy, při každé scéně, která tomu nasvědčuje. Vysunete koutky, protože "teď už to musí přijít" a pak je zase stáhnete a najednou koukáte, že jsou už titulky, dopijete svůj džus, dochroupáte nachos a říkáte si, že se dá přeci lépe strávit sobotní večer. 1 z 5* ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarené prevedenie všetkých možných príšer do animovaného filmu, v podstate sme mali možnosť vidieť takmer všetko, čo by pre sčítaného fanúšika horroru mala takáto rozprávka obsahovať. A samozrejme - vo vtipnom prevedení. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Animák pre dospelých. Kopec kultových postavičiek v skvelom príbehu o tom, aké je to byť outsiderom v spoločnosti. Nejde len o príšery, ale o ľudí všeobecne. Pekné posolstvo, krásna animácia, pozitívne ladenie. Výborná práca... 75% ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

V záplavě dnešních animáků se jedná o klasický průměr. Pár forků dobrých, příběh samozřejmě jednoduchý, takže výsledek ani nepřekvapí, ani neurazí. Věřím, že jako rodinný film se to celkem povedlo, ale koukat na to znovu bych nechtěl. Ačkoliv nemá snímek ani hodinu a půl dlouhou stopáž, na hodinky (resp. na mobil) jsem se při něm koukal dost často. Ano, moc rychle to neubíhalo. Slyšel jsem však, že je druhý díl podstatně lepší. Tak uvidíme. ()

Hora1000 

všechny recenze uživatele

Dvojka, kterou jsem právě dokoukal, mě totálně zklamala. Ani první díl sice neoplývá nějakým převratným dějem, ale má to spád, akci a hlavně HUMOR! Za mě super. ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná a celkom zábavná animovaná konina, kde ma ani tak netrápila (rozumej nebavila) nosná myšlienka a dejová línia ako všetky tie omáčky okolo...niečo ako keď pozeráte Madagascar a tešíte sa kedy svoje zobáky strčia do kamery tučniaci :) Mám rád humorné animáky a tento humorný bol :) ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Nenadchne, neurazí, pobaví. Nemám co bych vyloženě vypíchl a ani co bych shodil až na hudební čísla, které teda díky Shrekovi musí být v každém animáku už snad povinně. Dracula to má za 3. ()

ciki_69 

všechny recenze uživatele

Velice fajný animák. Parádne príšeky, zaujímavý príbeh, vtipný a zábavný ako má byť. Rozhodne jeden z tých lepších. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Srší z toho atmosféra Sandlerových komédii, ktoré patria mám v obľube. Proste skvelý animák, nad ktorým netreba dlho rozmýšľať, len ho pozerať a baviť sa. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Po drakoch a mimozemšťanoch prichádzajú strašidlá so zaujímavým celovečerným animákom, ktorý má určite čo-to do seba a pobaví hlavne veľa gagov a tiež satirických odkazov na iné filmy. Animácie klasicky skvelé, dej síce menej komplexný, ale u takýchto animákov to až tak veľmi neriešite. Silné tri hviezdy si tento snímok určite zaslúži. 65 % ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele

Drákula si postaví hotel pro příšery. Super nápad a velký potenciál. Každopádně už na začátku je vidět, že tvůrci žádné velké ambice nemají a jejich hlavním úkolem je především pobavit. A to se jim jednoznačně povedlo. Tempo filmu je přímo zběsilé, fórky lítají vzduchem a vše to náramně utíká. Bavíte se a na konci si řeknete, že to byla fajná, milá oddychovka na každé škaredé odpoledne. 7/10 ()

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama