Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (764)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Genndy Tartakovsky, spolutvorca a dlhoročný udržiavateľ vysoko originálnych stálic a klenotov televízie Cartoon Network ako Dexter's Laboratory, Samurai Jack, The Powerpuff Girls alebo aktuálnejšieho Star Wars: Clone Wars servíruje nečakane obohraný podradný popkultúrny pastiš, ktorý sa priživuje na sláve "demytizujúcich" komédií 80. rokov a trendoch animovanej produkcie. Hotel Transylvania ponúka miesto skutočného zábavného potenciálu len prázdny nenápaditý obal hýriaci farebnými obrázkami monštier klasických hororových príbehov a hollywoodskych filmov 30. rokov. Miesto oživenia ich slávy a inteligentného humoru cieli na tínedžerské publikum zlepencom bláznivých scén, okorenených modernými "in" fenoménmi (postrehnuteľnými najmä vo hudobnej kulise), ktoré nemajú inú rolu než prosto a priemerne baviť nenáročné rodiny divákov, ktorým nevadí platiť si za to, čo už videli sto krát a lepšie. Výsledok je nemastná, neslaná koláž, postrádajúca aspoň štipku vlastnej identity. Ani post mortem by to nepôsobilo čo i len o kúsok zaujímavejšie a zábavnejšie. 35% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pěkná hororová pohádka, u které se divák zasměje a hned několikrát. Spousty příjemných postaviček, které by si zasloužily více prostoru. Dětičky se zasmějí a dospělí se také pobaví. Na závěr rapující Drákula rozesmál nejvíce, protože takové "grády" jsem nečekal.. 7/10 = 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek častému frflaniu tento animák nezatracujem. V prvom rade si treba uvedomiť, že ide o rozprávku pre deti. A pravdou je, že sa tu vyskytuje celá paleta uletených situácií, bláznivých stvorení, milučkých netopierov a samozrejme je tu aj slušná grafika, čo má potenciál deti aspoň ako-tak zabaviť. Ja som spokojný, ani baby sa nesťažovali, naopak, tešia sa na dvojku. 70/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když mi tuhle přišla pozvánka na novinářskou projekci filmu Hotel Transylvánie 2, jen jsem ohrnul nos - animák, a ještě k tomu dvojka? To už jsou dva dobré důvody, proč takový film s ledovým klidem ignorovat. Nakonec mi to ale nedalo a podíval jsem se na trailer jedničky (o které jsem nikdy neslyšel) a už to bylo - trailer mě hned zaujal a pojal jsem chuť film vidět, protože jsem usoudil, že by to nemuselo být špatné. Samotný film následně předčil veškerá má očekávání - byl jsem z něj nadšený jak malý kluk a umíral jsem u něj smíchy. Bože, ten film je tak neuvěřitelně vtipný, že se směju ještě teď, když si na něj vzpomenu. Když si k tomu přičtu skvělé namluvení (film jsem viděl v původním znění s českými titulky - Selena Gomez je nečekaně výborná, totéž i zbytek herců) a skutečnost, že upírské filmy obecně jsou moje velké guilty pleasure, nemohu nedat plný počet. Sice je to skoro určitě nadsazené hodnocení - Hotel Transylvánie kupř. určitě nedosahuje kvalit Mrtvé nevěsty Tima Burtona, kterou mi mnohdy připomněl a které jsem dal 5 hvězd bez stínu pochybností - ale za sebe mám chuť být k tomuto filmu velkorysý, protože mi zvedl náladu v momentě, kdy jsem to vyloženě potřeboval. Díkybohu za takové filmy - toto mi mimořádně sedlo - za mě jen nekritické nadšení a slepota ke všem nedostatkům typu žánrová klišé apod. Na dvojku jsem teď strašně zvedavý - schválně jaká asi bude?! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení, traileru a animací to nevypadalo úplně marně, ale přece jen to bylo infantilnější a trhlejší víc než jsem čekal. Nemálo vtipů padlo na úrodnou půdu, zasmál jsem se, ale zároveň jsem si nejednou říkal: aha, tohle mělo být vtipný, ale skutek utek. Ale potenciál tam byl! Když to vezmu kolem a kolem, postavičky byly sympatické a hudba v pohodě. Snímek se jen drží strašně při zemi a je snad cílen výhradně na malé nebo hloupé děti, protože děj by pochopil i dement s půlkou mozku (vždyť i ParaNorman byl víc k zamyšlení!). Ale dát 2* mi připadá moc krutý. # viděno: monitor, 5.1 # příběh 5 | hudba 7 | humor 3 | akce 5 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jsem vděčná za to, že minimálně v Cinema City Slovanský dům hrají tento film v původním znění (pro cizince, bez titulků). Být to s dabingem, asi bych na to do kina vůbec nešla. Takhle jsem si mohla užít hlasy Adama Sandlera, Seleny Gomez i Steva Buscemiho. A jsem si dost jistá, že některé vtipy vyzněly v angličtině mnohem líp. Navíc se mi líbily ty nejrůznější příšerky, které se ve filmu objevily - obzvlášť hoteloví sluhové zombíci se svými tupými výrazy, skřeky a povzdechy. Jedná se sice pořád o pohádku pro děti, ale přiznám se, že i já jsem se sem tam zasmála a že mi to přišlo jako hezky propracovaný animák. Skvělá byla taky ta narážka na Twilight. :) Aktualizace 27.9.2015: Od té doby jsem film viděla ještě dvakrát a o krapet zvyšuju hodnocení. Je to zkrátka kouzelný a milý animák. ~(4,5)~ ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ja mám pocit, že som sa pri tomto animáku smiala aj na tom čo vtipné byť nemalo. Namosúrený tatko Drac, bol neskutočne úžasný ale zas keď nahodil ten ňuňu fejsík s úsmevom tiež som nevedela odolať, navyše jeho neodolateľný prízvuk sa veľmi dobre počúval, Adam Sandler má u mňa hviezdičku. Film chrlí jednu hlášku za druhou a narážky na ľudí, ktorí si všeličo o príšerách myslia ma dobre pobavili. Chcela by som pripomenúť však jednu, kde Dracula označil, práve ľudí za príšery. Keby som tam potľapkám ho po pleci a len mu kývnem hlavou na znak súhlasu, že má úplnú pravdu. Genndy Tartakovsky si u mňa vyslúžil obdiv. Teraz ho už nebudem obdivovať len kvôli Dexter's Laboratory, ale i kvôli Hotelu Transylvánia. Bravó som neskutočne spokojná s filmom. Vedela som, že práve tento ma nesklame. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Očakával som, že Hotel Transylvánia bude presne ten typ animáku, ktorý je v dobrom zmysle slova pre celú rodinu. Tí starší, v najlepšom prípade znalci kinematografie, by si užili všetky narážky a odkazy, tí menší tempo. No a bohužiaľ film dopadol tak, že je nakoniec oveľa viac pre deti než pre všetkých, čo je pri tomto námete a jeho potenciáli škoda. Na druhú stranu sa určite nájdu filmoví nerdi, ktorým tento spôsob spracovania bude vyhovovať. Ja som skôr videl iba smršť pohyblivých farebných obrázkov a záverečná pieseň ma presvedčila o nižšom hodnotení. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To jsem si zase jednou od srdce zapirátil a stáhl jsem si tento film rovnou ve třech rozměrech. Příliš mi nevadil anglický zvuk, neboť třeba takový Dracula má naprosto kouzelný přízvuk. A protože jsem frajer, tak jsem si to dal bez titulků. Rozuměl jsem samozřejmě všemu a navíc jsem si trošičku procvičil moji dokonalou angličtinu, kterou procvičovat není potřeba. Líbilo se mi to moc. Dlouho jsem se u animáku takhle nepobavil. Chválit animaci nemá smysl, protože bych se musel uchválit. Film má hrozně příjemnou atmosféru. Strašidla jsou hrozně cool. Vše je svižné. Občas vám vletí do ksichtu netopýr, či netopýrka. Seleně Gomez to zde hrozně sekne, když za ni hraje počítač. Dracula jako zodpovědný tatínek nemá chybičku. Tenhle animák je naprosto dle mého gusta. Chcete-li zabavit děti, tak je tohle určitě správnou volbou. Navíc se můžete klidně kouknout s nimi. Smát se budete všichni. Každý něčemu jinému. Lepší 4*. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vážně skvělý animák! Bavila jsem se snad nonstop. Příšery jsou vymyšleny klasicky, ale originálně. Rozhodně to má skvělý a neohraný příběh se spoustou překvapení. Dokonce je tady i láska a párty. Myslím, že to potěší člověka každého věku, rozhodně stojí za zkouknutí. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Celkem srandovní animák. I když zápletka není nijak originální, stejně to pobaví. Hrabě Dracula má v Transylvánii svůj hotel pro strašidla. Jenže se mu tam dostane člověk. Po čase se sblíží. Jake se ale zamiluje do jeho dcery Mavis a ona do něj. Dracula jim pochopitelně nepřeje. Nakonec se ale usmíří a všechno dopadne dobře. Některé potvory jsou vážně zajímavé. Večírky tam měli hodně našlapané. ;) Dobrá byla parodie na Stmívání. "Já nedělám: bleh, bleh bleh!" :D ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jo, je to Disneyovka, takže příběh prostý, nudný a předvídatelný, ale o tom to přeci není. Námět originální a díky rozmanitosti strašidel i dobře využitý. Dobře jsem se bavil... 80% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nezáleží na příběhu.. velká spousta povedených gagů, nápadů a hezkých bláznivin docela slušně překoná chudý děj a dokáže dobře pobavit. :) ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Hodně slabomyslný (převrácený) námět, zápletka prakticky žádná, přehnaně ztřeštěné a kromě několika málo vtipných prvků jde v podstatě o mnohokrát omleté napodobeniny předchozích amerických animáků. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jj, prostě pohodový animák o všedních porblémech nevšedního Drákuli. Nepřekvapí, neurazí, ale příjemně vyplní váš drahocenný čas. 60% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Neskutečně legrační animovaný příběh o jednom zvláštním hotelu, který je lidským očím zapovězen.. až do jedné osudové noci. Opravdu vtipný a veselý animák, který mi hodně zvedl náladu a nejednou jsem se opravdu hluboce zasmál. Skvělé gagy a spousta rozmanitých příšer výborně pobavily. Poněkud ohraný příběh, který dělával klasickou pohádku pohádkou, mi moc nevadil. Po dlouhé době mohu s naprosto klidným srdcem dát plný počet, anžto tohle bylo naprosto fajn a myslím, že si jej zase někdy pustím. 95% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Genndy Tartakovsky - jméno, které je za mořem známo díky Cartoon Network počinům Dexter's Laboratory a Samurai Jack, které nikdy nedostaly film do kin, nejspíše kvůli neúspěchu Genndyho kamaráda Craiga McCrackena se svými Powerpuffkami, které se do kina opravdu moc nehodily. Jenže několik let uplynulo, silně převažují CGI animáky a právě v 3D formátu se Tartakovského osobitý styl dost ztrácí, zůstávají jen ty dětské eskapády a něco jako příběh, občas s lehkými vtipy a narážkami pro starší. Ale vypadá to celkem fajn a neuráží to, ovšem v posledních asi 20 minutách se to zvrtne do tak wtf přepáleného rozuzlení, které nemohou sežrat snad ani předškolní děti (prakticky podobná nevyváženost jako na mnoha místech v disneyovském Boltovi), a ten song (text) na konci? Brrr... Nebýt těch dvou posledních aspektů, jde o fér animák, který sem tam pobaví a nikoho neurazí, ale takhle prostě jdu z 60% na průměr. A přiznejme si to, kdyby pod tím nebyl podepsán Tartakovsky a další známá jména z mnoha stran jako Adam Sandler a Selena Gomez, nemá to za mořem tak pozitivní recenze a na ČSFD je to v modrém. Nenudil jsem se, ale po zhlédnutí jsem cítil divnou pachuť. Ale dvojka je možná o poznání lepší, možná jí dám někdy brzy šanci. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Příšerky s.r.o. pobočka Universal. Sice jsem měl pocit, že tu každá postava, včetně filmu samotného, trpí hyperaktivitou nebo jinou formou ADHD, ale těch 90 minut se to dalo vydržet v pohodě. Zejména díky neuvěřitelně husté kadenci vtípků, hlášek, narážek a jiného humoru, kterým je film narvaný až po střechu. Hlavním tahounem je ustaraný Dracula, kterému jako otec otci prostě nemohu nedržet palce, a Mavis, kterou si nelze neoblíbit a nedržet jí palce. Což v tomto případě, ač je to zvláštní, není protimluv ani střet zájmů. Pro fanouška, který má nakoukáno, je tu bonus. Může navíc lovit, která všechna monstra a z jakých klasických horrorů se tu mihnou. Což je další rovina zábavy, kterážto v součtu dělá z Hotelu Translvania nadprůměrně kratochvilný animák, který sice nepřináší nic nového, ale ani na okamžik nenudí. ()

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama