Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (764)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam furt někdo nevystrkoval prdel, neprděl, nekrkal a na konci nebyl ten dementní Rap, tak by to bylo vklidu i na 4...takhle je to slabší 3 ()

depony 

všechny recenze uživatele

Hodnocení je nadsazené, ale jde o ten okamžitý pocit. A já ho mám s ohledem na hromadu vtipných a povedených momentů prostě za 4 hvězdy. Bylo to předem jasný, jak to dopadne, ale myslím, že se s tím režisér vypořádal po svém a vcelku dobře.Kupodivu ani dabing nebyl tak špatný a rušivý. Ale pro příště zkusím tenhle snímek i s původním zněním, jsem na některé pasáže podané Adamem, Selenou a Andym vážně zvědavej. ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Taková řekl bych celkem dost kravina. Příběh je dost chudý, nic extra zajímavého, spíš to vypadá že tvůrci měli co dělat aby se jim příběh povedlo natáhnout aspoň na tu hodinu a půl. O českém dabingu plném chyb radši ani mluvit nebudu. A co víc bylo to naposledy co jsem byl v kině o víkend. Ano chápu že přece jenom jsem byl na pohádce a dá se očekávat že tam budou uřvané děti, ale tohle bylo moc. [Cinestar Anděl- 21.10.2012] ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Sebereflexivní, originální a zábavné. To je Hotel Transylvánie, neboli zase jednou vtipná komedie od party okolo Adama Sandlera. K ultimátní zábavě tomu trochu ještě chybí, avšak kvality tomuto animáku nelze upřít. Ať už se totiž jedná o explicitní nebo skryté vtípky, snímek jich nabízí tolik, že je nestíháte počítat. Natož se začít nudit. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Výborný animovaný film z dílny Walt Disney.Moc jsem od filmu neočekával.Říkal jsem si,že to bude takový průměr,tím více mě film překvapil pozitivně.Výborný příběh,skvělá grafika filmu a dobré vtipy a někdy i zábavné situace,které mě velmi pobavily a to je hodně důležité.Proto mohu doporučit.Hodnocení:80% ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Jééé to bylo super! "Blahblah blah"!!! Vynikající a vtipný. Příběh taky parádní. Animace byla k popukání a každou vteřinu bylo čemu se smát. Obrovské překvapení a už se těším příští týden na dvojku. Fakt bomba! 5* ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Ukázka z filmu mě dost navnadila. Těšila jsem se na luxusní podívanou ve stylu prvních animáků z dílny Pixaru. A zvlášť v konkurenci s novým Frankenweeniem nebo Normanem a duchy (ParaNorman) jsem očekávala jasného vítěze. Pořekadlo nechval dne před večerem se zde bohužel ukázalo v plné parádě. Ne že by snímek, určený především mladšímu obecenstvu, nebyl vtipný, svým způsobem originální a graficky nezáživný. To ne, příšery byly super (obzvlášť vlkodlačí rodinka), taťka Drákula se ukázal jako milý chlapík s citem pro detail, lidský faktor v podobě střeleného klučíka taktéž dokázal pozvednout koutky úst ke smíchu. Jenže to bylo vše. Zápletka byla ohraná, zakázaná láska dvou nesourodých puberťáků nebo otec s až hysterickým opatrovnickým syndromem atd. vůbec ničím nepřekvapily. Ke konci mě už příběh docela nudil a závěr v ničem nepřekvapil. Těžko samozřejmě vyčítat jednoduchost scénáře, přesto jsem očekávala více zajímavých a vtipných scén, než bylo před divákův zrak předloženo. A tak se pro mě upíří rodinka se zástupem dalších potvor staví do stejného průměru s výše zmíněnými filmy. Dobré na takové to domácí pokoukání. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Já se opravdu skvěle bavila, je tam spousta vtípků a legračních situací. Všechno krásně plyne a člověk se ani chvilku nenudí. Jednoduše je to povedená pohádka :-) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Připouštím, že sledovat Hotel Transylvánii nebylo natolik bolestivé, jako sledovat třeba třetí díl Madagascaru, ale ani nemohu pět samou chválu. Animace, která tvoří velkou část mého kladného hodnocení byla vcelku fajn a dobře koukatelná... Co se mi ovšem nelíbí, a líbit nikdy nebude u všech filmů počínaje animáky a konče hranými filmy je - jasná předvídatelnost konce! Nemusí být přeci všechno krásně vypočtené a dopředu nalajnované.. Mám ráda překvapivé závěry a zápletky. Nicméně jako celek tento film není o nic horší, než většina které jsem do této doby viděla. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Poté, co do mě půl hodiny střílel kulomet přiblblých nechutností a nuceného humoru vycucaného z Addamsovy rodiny, jsem zmáčkl tlačítko STOP. Afektovaný děj, který mi připomínal neřízený výbuch ve skladu nekvalitní pyrotechniky, mi jasně připomněl, že již nejsem dítě... Jenže já bych tohle, těm svým, rozhodně nikdy nepustil. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Transylvánské dobrodružství hraběte Drákuly, jeho dcerky Mavis a nesourodé skupinky strašidel je hlavně v první polovině nezáživné, příliš dětinské a předvídatelné až na půdu. Humorné scénky a narážky jsou dávkovány v množství spíše menším. Čas od času se zasmějete, ale jelikož se jedná o rodinnou animovanou komedii, tak tvůrci měli asi trošku přitlačit na pilu. Dětské filmové fandy Hotel Transylvánie určitě nezklame, avšak náročnější divák bude odcházet s rozporuplnými pocity. Na jedné straně zajímavé téma, líbívý vizuál a neskutečně sympatický vlkodlak Helmut, na druhé straně tuctově a povrchně zpracovaný příběh, humor na první signální a odfláknutý dabing. Recenze zde. 5/10! [26.9.2012_novinářská projekce_kino Atlas] ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mezi těmi animáky, které se na nás sypou ze všech možných i nemožných stran, je tenhle alespoň trochu originální a poměrně netradiční. Je to taková milá a zábavná jednohubka, po které nenásleduje žádný bolehlav. Fórky jsou celkem jednoduché. To mi ale vůbec nevadilo. Bavila jsem se parádně. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Film s duchy bez ducha. Neskutečná touha tvůrců, být za každou cenu vtipní, film likviduje. Je tam spoustu zajímavých nápadů, ale jen zlomek je doveden k nějakému výsledku. Navíc dějová linka je tak chabá, že ji přebije naprosto cokoliv, co vás na plátně dokáže zaujmout alespoň na tři minuty (a že toho není mnoho). Pachtění se odněkud nikam, které trošililinku zachraňují pouze herci u mikrofonu. Pro mě jednoznačné zklamání, protože z celé postprodukce vylezl pouze dobře sestříhaný trailer a to bylo vše. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Co k tomuto filmu dodat? Nevím, byl dokonale zábavný. Tím, jak vše bylo postaveno obráceně mi to trošku připomnělo Planetu 51, alias že monstra se skrývají před lidmi, protože to jsou kruté bytosti, co jim chtějí rozřezat hlavy a dát jim do nich bonbony a nosí čímdál tím méně oblečení, aby byli pohyblivější a jsou čímdál tím tlustší, aby je lépe přemohli. Ale to už jsem zabrousila do hlášek. A asi hlášky a gagy vystihnou nejlépe pocit, jaký jsem z filmu měla. "Ano velice vtipné neviditelný muži. Ahoj, rád tě vidím. - Ten se neomrzí."........"Jedna z vašich piraňí je velice nevychovaná, sežrala mi švagrovou"....... "Klasická lidská paranoia. Lidská krev je moc tučná a hlavně nehygienická. - Takže Drákula krev nepije? - Ne, používám krevní náhražky. Buď Čachtickou směs nebo Karpatský kahan. Rozdíl nepoznáš." Vtipné scény? Jak vlkodlak stáhl Neviditelnému plavky a všichni se mu smáli? Nebo v letadle úkazka z Twilight "Řekni, sníš o tom, že se staneš upírem?" a Drákula Tak takhle si nás představují, neuvěřitelné. A ještě scéna "bacha ovce" následuje "to jsem to zmákl, co?" a potom "bacha stádo ovcí" a končí "No co, na silnici žádná ovce." No a závěrečné titulky taky byly super a píseň Problem k tomu taky. "Takže vy jste pravej hrabě Drákula? Jsem Drákula blebleble. - Tohle jsem v životě neřekl. Blebleble. Netuším, kde se to vzalo."......."Já vám nerozumím. - Cože? Krávám péro šumí? - Cože? Dám vám éro z gumy? ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se jedná o pohádku pro děti. Ve které jsou v hlavních rolích klasické hororové postavy. Opak je pravdou. Ano cílová skupna jsou děti. Ale pro dospělé je zde připravená velká spoustá perfektních gagů. Pomrknutí které dítě nepochopí. Drákula se rozhodne postavit hotel jako místo bezpečí a odpočinku pro všechny monstra, zrůdy a příšery všeho druhu. Krom samotného vedení hotelu má spoustu potíží s výchovou dospívající dcery Mavis. Opravdové problémy ovšem nastanou když se do hotelu dostane člověk. Začíná nepřeberné množství více či méně vtipných situací. Zábava pro děti i jejich rodiče. Rozhodně by byla škoda tento film opomenout. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie roka! Že sa po nevtipných, rutinných ukážkach z Hotela Transylvania vykľuje takýto maximálne príjemný, vtipný a nápaditý animák, som fakt nečakal. Iste, taktiež maximálne detinský, ale aspoň bez nejakých pixarovských snáh o komplexnejší príbeh. Niekedy je aj séria skečov s netradičným pohľadom na tradičné filmové monštrá perfektne dostačujúca. A možno som úplný primitív, ale rapujúci Dracula, na ktorého tu všetci nadávate, ma nahlas rozosmial. Sort of guilty pleasure, najmä pre generácie odchované na Tartakovského televíznej tvorbe. (7/10) ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Skvělá pohádka, u které se zasmějí jak dospělí, tak i malé děti. Já jsem se smál od začátku až do konce. Bylo tam hromada vtipných scén, hlášek a situací. Film je vcelku originální, tím, že hrabě Dracula má svůj hrad, který je jakýmsi úkrytem pro monstra všeho druhu (od vlkodlaků až po gremliny). Bylo to dobře zpracované (netopýři se mi líbili nejvíc), mělo to podařenou hudbu, sympatické postavy a pohodový děj, který pobaví každého bez rozdílu rasy. Jen ten konec s rapujícím Draculou je asi to nejděsivější na celém filmu. ()

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama