Reklama

Reklama

Hlídač dynamitu

(studentský film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Rok 1944. Lidé se už nemohou dočkat konce války. Činnost partyzánů inspiruje několik dělníků z kamenolomu. Střelmistr Martínek se dohodne se starým skladníkem Milcem a ten nenápadně vynáší ze skladu patrony dynamitu... Krátký film Studia FAMU byl uváděn v distribuci se snímky "Nenávist" a "Stopy". (oficiální text distributora)

Recenze (16)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Velice slušný film o amatérském odboji. Herecké výkony excelentní. Závěr ale příliš patetický a zveličující statečnost člověka. Taky je technicky diskutabilní, co udělá dynamit zahřátý na teplotu exploze v železném hrnci, přikrytém dekou. Dělal jsem pokusy s útočnými granáty a masakrozně působí pouze v uzavřeném prostoru. Zde se obávám by všichni zůstali na živu a skončili v osvětimi. Barák měl dřevěný strop. Inu Drda. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Budete jim přát to nejlepší, obyčejní hrdinové minulosti, Ti, kteří pomáhali ničit Zlo!!! Takových je vždy třeba a mají být zmiňování... ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co s penězma? Jsou dneska dobrý tak akorát do toho mariáše.“ Moje třetí filmové setkání se Zdenkem Sirovým a nutno dodat, že co do kvality opět nadprůměrné. Což vyzní o to víc, že Hlídač dynamitu je snímkem studentským a krátkometrážním (dokázat hned na začátku kariéry převyprávět příběh na prostoru necelých 20 minut tak, aby nenudil a naopak zaujal, to není samozřejmostí, avšak režisérovi se to podařilo). Film těží ze silného tématu, atmosféry útlaku, která je ovšem zároveň provoněná nadějí na brzký konec války, napětí a solidních hereckých výkonů. Výborný je zejména Eman Fiala, kterého já osobně mám zažitého jako herce komediálních rolí, ale s vážnou si poradil naprosto bez problémů. Vděčná je i postava Evy Svobodové jakožto sice obyčejné, avšak zato tolerantní české ženy se zlatým srdcem. Jen ten konec se mi trochu nezdál, zvlášť když se „tomu“ šlo vyhnout (čímž ovšem nechci snižovat onen poslední čin), i kvůli němu to vidím na slušné 4*. „Tak na.“ - „Ty se nezlobíš?“ - „Mužský už jsou takový.“ ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený film. Civilní projev herců, kterým věříte každé slovo, gesto. Příběh obyčejných lidí, hrdinů bez uniformy. Povídku si pamatuji, oslovila mě už jako povinná četba. Konec povídky je asi takto, po položení prádla na kamna, se manželé podívají se na sebe, celý společný život jim proběhne před očima a přitom se pevně drží za ruce. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

To nám Pánbůh nemůže mít za zlý, když takový bestie pobijeme. Zajímavá fráze, kterou získává film na účinnosti. Nemalou zásluhu na hodnotě filmu má i příjemný herec Eman Fiala. ()

Zajímavosti (2)

  • Vojáci, kteří přijdou skupinu zatknout, jsou vyzbrojeni samopalem MP40 a mají uniformy s insigniemi SS. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama