Reklama

Reklama

Krvavý Valentýn

  • USA My Bloody Valentine (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vinou Toma Hanningera, nezkušeného horníka, bylo v šachtě zavaleno a následně zemřelo pět lidí. Jediný, kdo tuto událost přežil, je Harry Warden, který se od této katastrofy nachází v komatu. Ale pozor! Je to právě on, kdo volá po odplatě! Přesně rok po tragédii, na den svatého Valentýna, ožije a brutálně zavraždí krumpáčem dvacetdva lidí. Nyní, deset let poté, se Tom Hanninger vrací zpět do rodného města. Stále ho ale pronásleduje černá můra a možná se ozývá i svědomí... Rád by se s tím vším vyrovnal a proto vyhledá svou bývalou přítelkyni Sarah, která je nyní provdána za jeho nejlepšího kamaráda Axela, šerifa města. Právě této noci se ale náhle začne vynořovat cosi z temné minulosti... Volné pokračování hororu z roku 1981. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (445)

POMO 

všechny recenze uživatele

Televízna inscenácia, ktorá sa topí v krvavej brutalite a 3D efekty využíva prekvapivo poskromne a nenápadito. Vďaka lenivosti scenáristu (ktorému jediné čo sa darí je skryť vrahovu identitu) asi najzaostalejšia vyvražďovačka široko ďaleko. Že sa nenachádzame v osemdesiatych rokoch ale v súčasnej kinematografii, prezrádzajú iba modernejšie "štekle" na nohách jednej nahej a čoskoro rozpáranej blondýny. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Patrick Lussier směle pokračuje ve své hororově béčkové řadě a ani tentokrát svým nejnovějším počinem nepřekvapil. Na rozdíl od blonďaté plochodrážky s lentilkami, které ani 3D nepomůže, mě alespoň potěšil pekelný Jensen Ackles aka Dean ze seriálu "Supernatural" a zajímavé úvodní titulky, ale zbytek filmu snad nemůže fungovat ani jako levná americká popcornovka večer u televize. Remaky již ne zrovna kvalitních filmů z minulosti by se točit opravdu nemusely, ale dnešní svět dává bohužel prostor vzniku spoustě nekvalitních snímků, které se na nás linou ze všech stran filmového plátna. Tento skvost ale nezachránila ani nálepka 3D, neboť se jedná o tak podprůměrný slasher, jehož tvůrce byste raději umlátili krumpáčem, než abyste na něj šli (znovu) do kina. (4/10) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Schematická průměrná vyvražďovačka bez jiskry a nápadu. Vzteklý horník je naštěstí poměrně charismatická postava, takže když se spolu se svým krumpáčem dostane na obrazovku, celkem lehce se měřič divácké nálady přepne z polohy nudí-mě-to do polohy baví-mě-to, no bohužel vždy to trvá jen chvíli. Když se pak film nakonec snaží diváka obalamutit těmi nejstaršími a nejklišovitějšími prostředky, které vůbec může použít, to všechno se smrtelně vážnou tváří, naskýtá se otázka, zda-li scenárista posledních dvacet let neprospal. Přesto je My Bloody Valentine o stupeň (stupínek) lepší než sterilní remake Friday the 13th. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

To chce vážne talent, natočiť film s takým množstvom nahoty a brutality tak nudne, že vás z letargie nevytrhne ani lúskanie lebiek krompáčom. Trochu to zachraňuje záverečná dvadsaťminútovka, ktorej sa hrou na "ktorý z tých dvoch to teda je?" predsa len darí vytvoriť isté napätie. Áno, a ešte sa mi páčila tá vytrhnutá čeľusť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je nejzajímavější jen to třetí slovo v názvu, 3D, což znamená, že už i horor se dostal na třidé plátna a krev tu dostává prakticky nový rozměr. Jinak je to klasická vyvražďovačka, kde se snaží o příběh, ale stejně se tu kuchaj o stošest a nikoho to moc netrápí, hlavně když je krev a co nejbizarnější umírání, Produkce, co stojí za sérií Saw se každopádně nezapře. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $51,545,952Tržby Celosvetovo $99,060,196Tržby za predaj DVD v USA $19,288,458 //počet predaných kusov 972,044║ Prevarený priamočiary vyvraždovací vývar, ktorý nemá dej, žiadne zaujímavé postavy, atmosféru a len cedí premrštené krvyprelievanie na každom kroku. Ten minirozpočet tam je cítiť, nemalo to štýlom prevedenia ďaleko od lacnej televíznej báchorky. Tieto horrory poslednej asi 5ročnej dekády nestoja fakt za nič. /15%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

K uzoufání nudný slasher s nesympatickým vrahounem, který spoléhá na 3D efekty a divnou pointu, jež se divákům skoro až vysmívá. Je to smutné resumé, dlážděné velkým množstvím neinvenčně popravených komparsistů (100+1 rána krumpáčem). V kině radno vyhnout se, ve videopůjčovně odhodit co nejdál od sebe a pak sáhnout do regálu znovu a naslepo. Šance, že vytáhnete něco lepšího se blíží absolutnu. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

No co... Ja som sa na tej stupidite fantasticky bavila. Ze to bolo primitivne? Nevadi. Ked ja mam tie vyvrazdovaky tak rada :D ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Zával v hornickém dole. Za smrt 5ti však nemohl zával, ale krumpáč. Ty muže nezabila nehoda, ale HARRY WARDEN!!! A ten teď leží v nemocnici. V komatu. A když se probral….. no co vám budu povídat. Prostě VYDAŘENEJ VALENTÝN. Když někdo zařve ,, všichni tu zemřeme“, měli by jsme mu věřit. Všechna klišé a pravidla žánru, včetně krumpáče či rýče v lebce. A že se chovají jako idioti? Se mrkněte kolem sebe… Tak nejdůležitější je, že VE 3D SE TO OPRAVDU VIDĚT DÁ! IMAX to sice není, ale zase doma v obýváku – prostě ujde to. Určitě lepší než Cesta na měsíc 3D v kině. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Zemřel při lupu vánočního smrčku. A teď s pilou břichatkou obchází natěšené rodinky. Tyhle dárky nikdo nechce!! KRVAVÝ VÁNOCE. 5D! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Wandmacher: 1. Buried Alive (Main Titles) ,2. Left For Dead ,3. Prodigal Son ,4. Human Pincushions ,5. Asphalt Pancake ,6. Evidence Of Bodies ,7. A Troubled Conversation ,8. Cage Match ,9. One Weird Place ,10. House Of Ill Repute ,11. Spoiled Chocolate ,12. Be Mine 4Ever ,13. Dental Work ,14. The Wind Up ,15. Triumvirate ,16. An Axe To Grind ,17. First Responder, ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Super slasher s parádním bodycountem! Gore připomínající Laid to rest mi celkem vyhovovalo..Celou dobu jsem si kladl otázku? Kdo je a není Vrah! Ano Můj cup of tea! Pro fans teen hororů jednoznačně povinnost:) ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

SPOILER!! jestli jsi ještě neviděl.. a máš to v plánu... dál nečti!! takže na začátek musím pochválit 3D... byl to dobrej zážitek... sice létající předměty a pořádné efekty byli skromně využité...ale mě se to líbilo.. za druhé.. takže typická americká vyvražďovačka... plno krve.. oddělené části těla pomocí lopaty... krumpáčem rozsekaný hrudní koše.. a srdíčko hezky jako valentýnka :) to se ale dalo čekat :) děj malinko zamotaný.. ale hlavně předvídatelný.. závěrem Vás tedy trochu zmatou.. ale to se brzy vysvětlí.. ale zatřetí… to musí všichni režiséři dělat z těch amíků takový kretény?? Sakra na co Sarah v tom obchodě čekala, když tu druhou vytáhl?? A proč se šla bože podívat k tomu oknu?? A to si opravdu ten stařík myslel, že se schovává za tím zábradlím?? A na co opět Sarah čekala při závěrečným boji.. proč sakra nevystřelila dřív.. hlavně že celou dobu na ně míří :-D a na závěr… proč jsou všichni vraždící monstra nesmrtelný.. určitě věřím tomu, že když člověk stojí u cetra výbuchu.. tak se ani trošku nepopálí :-D a když tak pěkně krumpáčem prorazil hlavu pánu záchranáři.. jaktože pak maska neměla ďouru :-D no sečteno podtrženo.. nebýt 3D efektu.. moje nadšení z filmu by bylo velice chabé.. normální nechuťárna… ale té snaze udělat z toho „mála“ trhách.. dávám 2 a ¼ hvězdičky :) P.S. myslela jsem, že člověk s rozdvojenou osobností o tom co ten druhý dělá neví… tak jaktože Tom na konci věděl, co Harry napsal nad tu slečnu?? Že by chyba?? Nebo se ji jen snažím najít?? ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ma skoro vsecho. Vtipy, gore, nahou zenskou, trpaslika, doly, mentalni kolaps (skvele spojeni, diky, dabingu Transformeru 2), krumpac, lopatu a 3D rozmer k tomu. Deti to budou milovat! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Gratulujem, šerif. Robíte z nás dedinu dementov.“ – „Ale my SME dedina dementov.“ Pokiaľ sa dostanete k 3D verzii a niekto (DVD požičovňa, kino) vám k nej pribalí/požičia hnusné papierové 3D okuliare, budete mať z tohto podpriemerného slasheru predsa len o niečo lepší zážitok, ako v prípade, že sa dostanete k ne-3D-verzii. Môžete si totiž zo srandy dávať dole okuliare a pozorovať rozdiely medzi 3D verziou bez okuliarov (je to také... voľajaké... dajako rozmazané) a 3D verziou s 3D okuliarmi (výsledkom je relatívne zaujímavé... hm... „priestorové videnie“?). Ale ani tak nie je výsledok dobrý. Síce je prekvapivo o chlp lepší, ako mizerný kanadský originál z roku 1981 (MÔJ KRVAVÝ VALENTÍN/MY BLOODY VALENTINE), ale len o malý. Zo slabého originálu si pamätám len trápny kostým vraha a bomboniéry s vytrhnutými ľudskými srdcami. V čase jeho vzniku bolo verejným tajomstvom, že sa jedná o kópiu o rok staršieho PIATKU TRINÁSTEHO, ibaže tvorcovia vymenili piatok trinásteho za Valentína, mačetu za krompáč a lesný tábor za banícke mestečko. Remake je aspoň o štipku zábavnejší, lebo je hardcore. Nielenže vraždiace scény sú brutálne (čeľusť), ale sem-tam príde aj nejaká potešujúca prasačinka: v jednej vraždiacej scéne napríklad dve minúty pobehuje CHALANI ÚPLNE HOLÁ BABA SPREDU AJ ZOZADU! Kvalitný slasher ale vyzerá inak, zopár stoviek som ich videl a tento nie je ničím originálny. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://www.recenzie.org/slasher/306-krvavy-valentin-40- ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Svižný a zábavný remake, který v mých očích nedosahuje kvalit originálu, ale rozhodně jsem se od něj zhnuseně neodvracel a nekroutil hlavou nad debilitou tvůrců jako v případě Pátku 13. Vraždící horník má koule, stejně tak tvůrci, kteří něšetří na krvi ani nahotě (dlouhá scéna se zcela nahou blondýnou je super). Herci jsou o sympatičtí, trochu úsměvně snad vypadá jejich snaha v úvodu filmu, kdy hrají teenagery. Ale jinak to šlape dobře, nenudil jsem se. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zábavná, leč silně ohraná vyvražďovačka - u mě 7/10 a odnesl jsem si zážitek umocněný mojí vůbec první 3D projekcí. Základ úspěchu vidím v dobrých a brutálních vraždách, potěší i scéna s nahatou blondýnou a jejím vychcaným nabodávačem. Mínusy naopak: atmosféra žádná sláva, funguje jen krátkodobě v pár okamžicích. Chybí tam takový ten celkový příjemně nepříjemný feeling, který by to celé spojoval dohromady - toť hlavní rozdíl (spolu s pozměněným příběhem) oproti originálu z roku 1981 a tím pádem je to jen čistá zábava, nic víc - podobně jako nový FRIDAY THE 13TH. Dále mě moc nebral hlavní hrdina, čili i všechny scény s ním, a rozuzlení. Teď to může vypadat, jako že je těch mínusů na ono hodnocení až moc, ale důležitý je pro mne můj momentální pocit, a ten je dobrý. Ať žije 3D krumpáč. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně jeden z nejlepších remaků, jaké jsem viděl ... Viděl jsem původní verzi z roku 1981, která byla považována desítky let za jeden z nejslabších slasherů. Ovšem to jen proto, že byla nelidsky vystříhána cenzory z MPAA. Naštěstí jsem viděl pouze UNCUT verzi, která vyšla nějaký ten měsíc před vydáním remaku. A byl to obstojný slasher, dobře zahraný, chladný, temný, záhadný a technicky velice "čistě" zpracovaný. Možná že ne každý ví, že už tato verze měla svůj jeden "remake" a to v podobě otřesného teenagerského slasheru Valentine (2001), jednalo se o jednu z největších blbostí, jaké jsem v horrorovém žánru viděl a dal ji "odpad!" ... Tento, ať už 3D nebo ne, remake je však naprosto něco jiného. Spousta akce od začátku do konce, slušná krvavá gore jízda, spousta vražd, tajemství, kdo je vlastně vrahem mne hlodalo od začátku do konce ... Navíc se vizualním zpracováním podle mne velmi podařilo napodobit původní verzi a vložit do této i téměř identické scénky a výjevy. Nenudil jsem se ani vteřinu. Opravdu výborná záležitost, která u mne překonala i původní předlohu... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

50% Do kina bych se kvůli tomu nehnal, ale doma se dá šílený horník v klidu přežít a částečně i užít. Tvůrci se tedy drží v dostatečné vzdálenosti od jakékoliv nápaditosti a kreativity a díky digitálu je look filmu pohříchu televizní, ale Valentýn aspoň ubíhá dostatečně svižně. A to v současné hororové bídě (bohužel) není málo. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zase jednou vývar z odvaru, tentokráte kypřený a čeřený všelijakým kutacím nářadím. Chybí už jen přidat kroupy a máme řídkou krevní polívku s nějakýma těma vnitřnostma a... A jinak blablablabladý a za neustálého míchání vylévejte do... %-[.. . . . Jedna hvězdička tedy jen se sebezapřením, za tu gasmasku a jinak všechnu machu v rámci žánru, protože blbějších a hůř vyrobených hororů jsou opravdu spousty. Kdoví, proč zrovna tenhle žánr dostává pořád tolik na gatě. A nemusí to být zrovna někde ve Vidlákově krumpáčem či lopatou, že... - - - - - (Poprvé viděno /želbohu se sice idiotsky uhýkaným ale jinak typicky zvukově jalovým a blbě namíchaným českým dabingem/ 12.2.2012 na >blablentýnské jebničce< , hodnocení 3615., komentář zde jako třistapadesátýdruhý - 12.2.2012) ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Příběhově je na tom Krvavý Valentýn hodně špatně, logika a scénář tedy silnou stránkou filmu určitě nebude. Krev a povedené vraždy krumpáčem naopak ano, k tomu solidní „look“ vraha v masce horníka a velmi obstojný počet vražd. V 3D by to musel být ještě o trošičku lepší prožitek. Posledních dvacet minut a finále se moc nepovedlo, úplný konec si mohl režisér také odpustit, už je to docela ohrané, zvlášť pro ty, kteří mají už dost hororů za sebou. Pátek Třináctého je podle mě o trochu lepší remake. Hodně slabé 4* ;-) ()

Související novinky

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Horší než náckové...

Horší než náckové...

02.01.2009

...jsou pekelné mocnosti. Přesvědčí se o tom spojenecké komando, které se během 2. světové války vydá na záchrannou misi (možná najít nějakého Ryana), avšak nechtěně otevře bránu do Pekla a místo… (více)

Reklama

Reklama