Reklama

Reklama

Sad Vacation

  • Japonsko サッドヴァケイション
Trailer

Recenze (3)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Byť samostatně fungující, Sad Vacation je přímým pokračováním Eureky a Helpless znalost postav z těchto filmů definitivně přijde vhod, protože film se nezabývá ničím jiným než osudy těchto charakterů o několik let později. Zatímco Eureka byla zaměřena na to jak se lidé vyrovnávají s druhou šancí po přežití tragické události a Helpless se zabýval odplatou a vyvržením, potažmo velmi impulzivním řešením těchto okolností tak hlavní tématem Sad Vacation je rodina. Konkrétně o tom jak pevná jsou rodinná pouta a zda se z nich dá vyvléknout či zda se dají vybudovat na zelené louce. Konkrétní zápletka ve srovnání s epickou Eurekou nezní jako příliš, nicméně Sad Vacation je od začátku do konce jasný Aoyama se vším co k tomu patří - špičkovou režií, skvělým scénářem a mistrně odvyprávěným dramatem taženým silnými charaktery. Do výšin Eureky to sice nedosahuje, nicméně většinu zbylé konkurence přesto Sad Vacation spolehlivě převyšuje třídním rozdílem. Nejcharakterističtějším prvkem filmu je relativně masivní počet postav, kdy příběh každé z nich by spolehlivě vystačil na samostatný film. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný příběh nám tu opět naservírovali Japonci a výsledek je hodně působivý. Snímek má velmi kvalitní obsazení, ve kterém především ekceluje Asano Tadanobu. Stopáž je sice trošičku delší, ale vůbec mi to ani nepřišlo. Samozřejmostí tohoto filmu je také hodně dobrý a trefný soundtrack. Kvaltiní a originální snímek, 85% ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

S Eurekou se nemůže rovnat. Existencionální těžkost se vytratila. Přibyly barvy, s kterými zmizela nevšednost. - 70 % ()

Reklama

Reklama