Reklama

Reklama

Recenze (5)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jeden ze čtyř skvostů R. E. Cunhy, co vznikly v roce 1958. Je bohužel na podobné úrovni, vcelku nesmyslný a pitomý film, který je za každou cenu originální - po frajerském vnukovi dr. Frankensteina a náccích na karibském ostrově to je tentokrát oživlý conquistador. To se bohužel pozná jen podle toho, že to o něm říkají a že jednou šlohne a na hlavu si nasadí starou helmu, jinak vypadá jako přerostlý neandrtálec mixnutý s bezdomovcem, kterých se v okolí mého bydliště pohybuje dost. Asi conquistadoři. Hloupé je, že tomuto všemu navzdory to je docela nuda, sice místy lepší, ale pořád bezatmosférická ultralevná vyprávěnka pro děti. A za pozornost stojí i brilantní dialogy. Hrdina třeba porovnává stopu conquistadora v bahně: "Je dvakrát tak větší než moje." - "Co to znamená?" - "Nevím." ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Šlabikároví príklad fantastického béčka rokov 50tych, kde sa to len hemží...ničím. Snáď len ten, vyše 500 rokov starý výjav histórie, je jedným z mála originalít tohto naivného dielka, nudného na kosť, bez patričnej gradácie či napätia. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Když na začátku prohlásila banda buranů z Pine Creeku šerifovi "We think it's supernatural", najednou jsem měl vizi fanfár a stylového příjezdu Sama a Deana Winchesterových. Bohužel ne, ale blbinka přitažená za vlasy to stejně byla. Podstatné informace fundovaně shrnul Lima -- ještě si rýpnu, že tvůrci byli opravdu kovaní v historii, když opakovaně tvrdili, že oni španělští conquistadoři v Kalifornii řádili před více než 500 lety. // Kupodivu velmi slušní herci, sympatické vyprávění, skoro váhám, jestli nejít výš (ostatně na IMDB má poměrně slušné 5,0). ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Mŕtvi španielsky conquistador-dobyvateľ sa po 400 rokoch prebudí keď do zeme kde leží udrie blesk.Ale je obrovský.Terorizuje obyvateľov malej dedinky kdesi v Kalifornii.Ľudia z dedinky si myslia že je to Vargas,slávny španielsky dobyvateľ,ktorý zahynul v neďalekých horách už pred storočiami.Ale už reinkarnovaný,preto je taký obrovský.Profesor s dcérou naňho narazia na prechádzke po lese. Toto monštrum nie je vôbec strašidelne,akurát je trochu väčší ako normálny človek,v typickom oblečení dobyvateľov s prilbou na hlave.Akurát že ušpinený od hliny.Obra potom dostanú zhodením do priehrady.Ale tento film je už pre dnešného diváka dosť smiešni.A možno už bol aj v dobe vzniku. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: Z HLUBIN PEKLA PŘIŠEL!!! UČINIT Z KAŽDÉHO MUŽE ZAJATCE A Z KAŽDÉ ŽENY OTROKYNI!!!____ Koncept monster-hororů 50. a 60.let je z drtivé většiny stejný – NĚCO, nebo NĚKDO ohavný je probuzen NĚČÍM (nečastěji radioaktivita, elektřina či přírodní pohroma) a zastavit se to něco snaží mladý, sympatický mládenec ve spolupráci s profesorem a jeho mladou, půvabnou dcerou. Mezitím se mládenec a dcera do sebe zamilují, dceru monstrum unese atd. atd. Nejinak je tomu i zde. Co pro tento docela sympatický horůrek hraje k dobru, je fakt, že byl celý točen v exteriérech (přeci jenom pěkný borovicový les navodí lepší atmosféru než studio se zadní projekcí a párem umělých stromků) a pak originalita ústředního monstra. Tím je po pětistech letech bleskem z hrobu probuzený španělský conquistador. Já vím, zní to trochu blbě, ale když pominu, že vypadá jako půl roku nemytý a zarostlý bezďák z Hlavního nádraží, je to docela impozatní, dvoumetrový zjev a když unáší sličnou děvu, zabíjí své oponenty a radostně se u toho kření, až mu svítí očička, je to pohled k nezaplacení. Jeho eskapády zejména v poslední třetině, kdy běhá po lese a metá po svých oponentech šutráky, mají potenciál slušné zábavnosti, byť vlastně nechtěné. Je třeba vybavit se velkým nadhledem (jenž mi po zhlédnutí desítek podobných monster-fláků již nechybí),který je potřeba zejména v závěrečném zúčtování, kdy nám tvůrci dají pocítit i jeden vskutku příšerný trikový záběr. S přimhouřením obou kukadel a v rámci doby vzniku bych to hodnotil jako „slušná, neurážlivá a docela zábavná blbůstka“. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama