Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dcera ruského generála Natalia Alanova (Ilona Massey) přijíždí na americkou základnu Fort Ross s mírně důvěryhodným motivem a skrývá své skutečné důvody, které se týkají zrady a vydírání. Přesto se nemůže nezamilovat do kapitána Lawrencea (Nelson Eddy), pravé ruky guvernéra a zjevně neúplatného muže. (sator)

Recenze (4)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám film. Poválečný Hollywood as its best. Poslední velký film Nelsona Eddyho je samozřejmě opereta. Jeanette MacDonald nebyla v této době k dispozici, tak se jeho poslední partnerkou stala Maďarka Ilona Massey, která prorazila po svých začátcích v rakouském filmu ve starších Eddyho operetnách Rosalie a Balalaika. Hudbu pro film složil Rudolf Friml, který si zde zahojil rány po prvním pokusu o filmovou operetu v průkopnických letech v The Lottery Bride. A aby toho nebylo málo, výtečnou manželskou dvojici postarší ruské šlechty tu hrají Hugo Haas a Elsa Lanchester. Navíc se to celé odehrává v atraktivním prostředí Fort Ross, což byla ruská pevnost a koloniální osada vybudovaná za dob ruského kolonialismu roku 1812 v Kalifornii. V těchto letech nešlo od filmu žádat víc. ()

Reklama

sator

všechny recenze uživatele

Dcera ruského generála Natalia Alanova (Ilona Massey) přijíždí na americkou základnu Fort Ross s mírně důvěryhodným motivem a skrývá své skutečné důvody, které se týkají zrady a vydírání. Přesto se nemůže nezamilovat do kapitána Lawrencea (Nelson Eddy), pravé ruky guvernéra a zjevně neúplatného muže. ()

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Haas a Elsa Lanchester jsou rozkošní, skvěle spolu interagují a zachraňují jinak podprůměrný dobrodružný film s písněmi. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Název pevnosti, tedy Ross, je odvozen od slova Rusko (rusky Россия) nebo od přídavného jména ruský (rusky российский). (NinadeL)

Reklama

Reklama