Reklama

Reklama

Kilómetro 31

  • Mexiko KM 31: Kilómetro 31 (více)

Obsahy(1)

Po tragické smrti matky, si její dvojčata Agata a Catalina vytvořila speciální vlastnost - komunikaci beze slov. Po nešťastné nehodě je Agata v kómatu. Catalina cítí bolest a tragédii, kterou prochází její sestra. Série nepřirozených situací ukazuje Catalině, že je jejich pouto čím dál, tím více silnější a že Agata děsivě volá o pomoc! (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (18)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sakra, další film založený na skutečných událostech. By mě teda zajímalo, co přesně se z toho, co jsem viděl, opravdu odehrálo. Nejen v Asii mají duše zemřelých své problémy. Ani v Mexiku to nemají jednoduché. Ano, je z toho trochu cítit asijská duchařina (ale jaká duchařina tím dneska nesmrdí a upřímně, i ten Kruh není v rámci žánru nic moc originálního), ale trochu všední a klišovitý příběh Kilómetro 31 dokázalo vyprávět zajímavě a poutavě. Nijak jsem se nenudil, nebylo to nějak předvídatelné. Prostě nadprůměrná duchařina. 3,5* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Další atmosféricky nadprůměrná záležitost ze Španělska. Ale atmosféra není vším, záleží i na příběhu a zábavnosti (jestli to nenudí, ne jestli se při tom smějeme). A když řeknu, že co se dějové stránky týče, je Kilómetro 31 jen další nezáživnou duchařinou, je mé poměrně nízké hodnocení jasné. Duchařský horor je imho v posledních letech naprosto vyčerpaný subžánr, kdy na nás filmaři posílají tucty dlouhovlasých ženštin a potvor z jiných dimenzí, ale v drtivé většině případů se tak děje bez jakéhokoli ozvláštnění, či alespoň pevných logických základů. A to je pak utrpení takové filmy sledovat. Takže ve výsledku 40% , avšak potenciál na lepší horor tam byl. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Technicky určitě povedené, ale příběhově slabší a roztahané. Silná inspirace asijskými dlouhými vlasy a mňoukajícími chlapečky čiší z každého druhého záběru a (bohužel) nakonec to nudí stejně jako ty vlasy a chlapečci. Tudy cesta k dokonalé duchařině určitě nepovede, nicméně dávám pár bodíků za těch několik povedených scén. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na 31 kilometri do Los Leones prišiel záhadným spôsobom o život nejeden človek. Každý vodič, ktorý zapríčinil tragickú nehodu, vysvetľuje svoje zlyhanie zvláštnym spôsobom. V nesprávnom čase na nesprávnom mieste sa ocitá aj Agáta, ktorej dvojča Catalina disponuje schopnosťou cítiť všetku jej bolesť i utrpenie. Keď v danom úseku príde o život Agáta, neostáva Cataline nič iné, iba rozlúštiť záhadu jej nešťastnej nehody. "Kilómetro 31" je ľahko nad priemerná mexicko španielska ducharina, ktorá nijak mimoriadne nevystraší. Napriek snahe držať diváka v čo najväčšom napätí, nedosahuje tento horor vyššiu úroveň, ako - 60%. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jasný. Další film natočenej podle skutečných událostí. To vám tak žeru. Kilómetro 31 je mexicko/španělskou duchařinou. A já na ty duchařiny prostě nejsem. Film jsem měl na harddisku delší dobu takže jsem prakticky nevěděl do čeho jdu. Určitě, viděl jsem i horší filmy(úplná sračka to není). V určitých chvílích dokáže film diváka i napnout a dokáže navodit i patřičnou atmosféru ale v určitých fázích(hlavně ke konci) na mě působil tak trochu směšně(to co mělo děsit mi přišlo k smíchu což je asi špatně). Úplnej závěr ale špatnej nebyl. I tak za mě max 2hvězdy. Fandům a milovníkům duchařin možná sedne víc. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Docela solidní kamera, občas i ucházející atmosféra a pár příjemných lekaček na pozadí tuctového a hloupého příběhu, plného nesympatických postav a finále zabitého komediálním výstupem digitálního bubáka.Náznaky a pokusy o dobrý horor by se tu našli, ale výsledek je hodně průměrný až podprůměrný pokus o smíchání španělského tajemna s japonským bubákem.Nic moc, 45%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ano, příběh stojí za starou bačkoru a kupí na sebe hromadu klišé ať už v podobě dvojčat, nebo vyjících brunet schovávajích tvář pod hustou hřívou vlasů. Jenže Španělé s Mexičany ty duchařiny prostě umí a atmosféra, kterou dokážou vytvořit, mě pravidelně dostává. A jinak tomu nebylo ani tady. Vzhledem k tomu, že strašení je dost a scénář, i přes svou hloupost, se vyhýbá vyloženě hluchým místům, musím hodnotit nadprůměrně. A to i proto, že jsem se bál. A někdy dost hodně. :D 70% ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání, španělům jsem vždycky věřila a jejich duchařské kousky vždy patřili mezi ty jediné které mě opravdu bavili, ale tentokrát se to moc nevyvedlo. Atmosféra byla dobrá - ponurá, lehce mrazivá, slušné efekty ale ten příběh...kolikrát už sme tohle viděli...zejména od asiatů, působilo to jako kopie jejich pitominek s mrtvými holčičkami a chlapečky...ach jo...Vzkaz pro španěly "drž se ševče svého kopyta" ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Ducharina veľmi podobná horrorom z Ázie.Takéto prízraky sa vyskytujú v horroroch z Japonska,Kórei,Thajska.A ešte k tomu dlhovlasé.Film hodne mätie,scény sú dosť dlhé a nudné.Scenár je veľmi chaotický a koniec filmu je tiež veľmi podivný.Je tam síce zopár desivých momentov,ale niektoré scény nemajú žiadny zmysel,sú zbytočné,čo škodí filmu ešte viac.Celý film sa spolieha na efekty,ale akosi to nefunguje.Ale pozerať sa na to dá,do priemeru sa to určite zmestí. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Ďaľší podarený atmosférický kúsok od španielov, kde som sa párkrát naozaj zľakol, ale stále som mal pocit, že som podobný príbeh už niekde videl. Ale ani za boha si nespomeniem čo mi to pripomínalo. Ono je zvláštne napísať, že ide o skutočné udalosti, pretože stále nechápem kto mohol takýto príbeh vyrozprávať. Predsa len tu išlo o dosť zvláštne "úkazy" a tie hlavné hrdinky predsa dopadli tak ako dopadli. ....Možno policajné záznamy ,resp. (náhodné?) úmrtia na tomto kilometrovníku... Kašľať na to. Po vizuálnej stránke docela v pohode, napätie tu je, takže priemerná spokojnosť. ()

krusty2 

všechny recenze uživatele

kamera:super rezia:superb hlavna postava:slabe hercke podanie a miestami kriticka mimika(Catalina) Mohlo by to byt v celku kratsie,ale co uz miestami nuda.Aspon zaver ma nieco do seba. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Podareny horor v ktorom neni nudza o atmosferu a napatie. Masky duchov a trikove efekty su urobene na slusnej urovni a mozu sa rovnat ku americkym hororom. Zaujimavy dej vas donuti aby ste sa nenudili, ale obcas to filme aj zaskripe nejakymi nepodarenymi suvislostami s filmom. Ale celkovo film je podareny a nemozem povedat, ze by patril medzi slabe atmosfericke horory. Ten zaverecny duch v kanaloch sa im fakt podaril, normalne vo vas vyvola mrazenie na chrbte, ked ste nejaky sralo:))) ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Tomuto hororu nejde upřít snaha. Snaha udělat atmosféru a vyděsit diváka. Ovšem bát se něčeho co už jsem několikrát viděl. Ve filmu jde poznat zřetelný vliv dalších (slavnějších) hororů. Byly tu velmi podobné scény ala Kruh a další. Co je v tomto filmu na lepší úrovni je příběh. Ale ten není taky nikterak originální.Docela jsem také nepochopil zbytečnou délku filmu, takhle to bylo jen zbytečně roztahané. Pro mě je prostě Kilómetro 31 čistým průměrem. Nic víc, nic míň. Španělé jsou TOP v žebříčku kvalitně natáčených hororů. Ovšem tohle nijak zvlášť neoslní. Rozhodně nebudu tomuto filmu dávat víc, protože je ve španělské koprodukci. Průměr a tak dvě hvězdy. ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Tak som si to pustil po čase ešte raz a ono to nebolo vôbec zlé. Španiely vedia vytvoriť minimalistickým spôsobom dosť dusnú atmosféru, spomínaná paralela s ázijskými ducharinami je na mieste, u mňa v dobrom slova zmysle. Poteší aj vcelku akčejší záver. Isto je tu pri 103 min. stopáži množstvo otravných dialogov ale popri ostatných sračkách čo sa natočili (a ktorá som bohužial videl) stále je tu istý nadpriemer. ()

Reklama

Reklama