Reklama

Reklama

Čudesna šuma

  • USA Elm Chanted Forest, The (více)
všechny plakáty
Animovaný / Rodinný
Jugoslávie / USA, 1986, 83 min

Obsahy(1)

Potom ako si umelec Peter Paleta zdriemol pod čarovným brestom zisťuje, že má schopnosť komunikovať so zvieratami v lese a že jeho maliarsky štetec získal magickú silu. Aby mohol svojim novým priateľom pomôcť prežiť, musí použiť svoje schopnosti k zastaveniu diabolského kráľa Kaktusa, ktorý chce zmeniť les na púšť. (quetzalcoatl)

Recenze (3)

DaliborekD 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem měl tuhle pohádku velmi rád a měl jsem ji zařazenou mezi klasické disneyovky. Jaké bylo mé překvapení, když jsem v dospělosti zjistil, že se jedná o Jugoslávský (Chorvatský) film a hlavně očima dospělého je tohle totální bizár :-) Vlastně mi to připomíná tvorbu Studia Ghibli a to je nějaká poklona! Animace je neuvěřitelně kolísavá, některé scény a postavy by jste klidně disneyovce uvěřili, jiné jsou vyloženě hnusné. Příběh je směska dobré desítky nápadů a inspirací a táhne ho dopřede hlavně estetika a občasné akčnější scény. Na druhou stranu, mimo asijské produkce mě nenapadá pohádka, která by byla tak moc v kontrastu se západní produkcí, tím, jak je v ní cítit srdíčko a kreativita. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nenáročný animák plný pestrých farieb a všakovakých postavičiek - od kaktusového kráľa cez lesné zvieratá až po mäsožravé huby. Vyzerá ako by ho naanimoval niekto, kto fičí na psychadelikách. To sa potom nedivme, že k nemu hovoria zvieratá, vidí červeného medveďa a že ho chcú zožrať huby. Samotná animácia je sympatická, príbeh dobrodružný, ale bez nejakej silnejšej myšlienky, určené skôr pre menšie deti, ktoré hýrerie farbami ocenia viac. ()

Reklama

Reklama