Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pracují v jednom podniku, Zuzana (V. Žilková) je čerstvá absolventka střední školy, Jindřich (P. Soukup) jen o něco málo starší kolega. Jejich láska má ale jeden háček, muž je už zadaný. Lze v takové situaci přiznat právo na svobodné rozhodnutí, nebo je nutné v zájmu společenských konvencí uchýlit se do inkognita? Je nestálost dědictvím, které si člověk přináší už z rodiny, v níž prožíval dětství? Stejné otazníky stojí před našimi hrdiny, ale i před Zuzaninými rodiči, kteří samozřejmě myslí na dobro své dcery. Každá strana má svá pro i proti, otázkou zůstává, zda lze vždy rozhodnout rozumem citovou záležitost... Roli Zuzany vytvořila tehdy dvacetiletá Veronika Žilková, role jejích rodičů ztělesnili Jana Hlaváčová a Luděk Munzar. (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento film se mi docela líbil. Alespoň co se týče toho, jak pojal problém. Zápletka je jasná, Zuzana se zamilovala do ženáče, který si o své manželce když ne rovnou navymýšlí, tak minimálně přikrášlí co jde. Mladí dívka všem rodičům sice tvrdí, že nečeká že by se muž rozvedl a zároveň chápe, že jí to ani neslíbil, ale přesto je na konci zklamaná, když se dozví, jak mu to na podnikové chatě se starou klape. Rozhodně podle mě dělá chybu, když se svěřuje rodičům. A tady přichází na slovo doba jako taková. Zatímco v tomto filmu jsou rodiče pohoršeni a dceři vztah rozmlouvají, dokonce se snad za ni i stydí, dnes by tomu bylo jistě docela jinak. Zlom  přichází právě ve chvíli, kdy žena na chatu přijede a Zuzana má možnost ji poznat. A zjišťuje, že to vlastně vůbec není taková semetrika. Nechápu sice, co ženy vede k takové naivitě si začít se ženáčem a pak brečet do polštáře, když zjistí, že sliby, které jí dal byly plané. Ale chápu co je vede k tomu si začít se starším. Z mého pohledu rodiče neměli právo nic dceři vytýkat, je dospělá a může si dělat co chce. Ale také musí pak počítat s následky, zklamáním a hořkým poznáním. Holt, komu není rady... Herecké výkony dobré a film slušný. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vícekrát reprízovaný díl z minisérie Tak se ptám. Žíla s Vladykou dvojka, která zazáří později v My všichni školou povinní. Už tady na sebe výborně slyšeli, naopak Soukup...nevim, nevim, neseděl mi tu. Munzar s Hlaváčovou zřejmě různými podobnými problémy museli v pubertálním věku své dcery procházet též, tedy je zajímavé pomyslet si, že jejich chování mohlo takto nějak vypadat i v reálu. ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já nechápu, čím tě ten chlap tak zjančil!!" Nadčasové téma, které může potkat každého. I když si možná někdo myslí, že ne. Tady se s tím tvůrci vypořádali poměrně se ctí. Žilková se tu chová jako úplná naivní blbka a Soukup (po roce a půl manželství zjistil, že je vlastně nešťastně ženatej) je klasickej chudinka manžílek, který si mastí ego mladší milenkou. Výborní jsou Hlaváčová s Munzarem v roli rodičů, kteří si s dcerunkou neví rady... "Prosim tě, to neni, jak když jí bylo 5 a chovala na balkóně morče!"... Celkově je to lepší průměr televizní tvorby 80. let. Až na tu hudbu teda, Štaidl by se mohl živit jak uspávač hadů. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost špatně se mi definuje, čím byl film tak uspávací. Příběh nebyl nikterak špatný, nijak zásadně nevybočil z tehdejšího průměru televizní tvorby. Herci odvedli solidní práci, režie není nijak špatná. Jenže to je právě ono, vše je takový zdravý průměr, z kterého nikdo a nic nevybočí. A vše dokresluje unylá Štaidlova hudba. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama