Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už od dávných časů byli lidé obdařeni magickými silami schopni léčit nemoci a užívat je k ochraně před zlem. Různí mágové, čarodějové a léčitelé tyto své schopnosti drželi po staletí co nejvíce v tajnosti, a to hlavně díky Kouzelnickému kodexu. Ovšem vždy se najdou i takoví, kteří touží vyniknout nad druhé a snaží se své magické schopnosti povýšit na vyšší úroveň. Stačí jeden člověk posedlý touhou po moci a křehká rovnováha tohoto magického světa může být ohrožena. A právě touto hrozbou se stal muž jménem Magus. Nebezpečné zneužití Kouzelnického kodexu přiměje Felixe, aby se pokusil najít cestu, jak Maguse zastavit. Při svém tréninku se bude muset vyrovnat nejen s vlastními problémy, ale také se bude muset naučit ovládnout své schopnosti tak, aby magická energie dokázala nejen léčit, ale zabít. Vypadá to totiž, že Felix je jediným, kdo může zastavit podlý plán zlého čaroděje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

J*A*S*M odpad!

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to nadvakrát, poněvadž poprvé jsem u toho usnul. Jedním slovem - hrůza. A nejstrašnější na tom je, že to autoři nejspíš mysleli vážně. Od příšerných triků, přes NEherecké výkony až po úsměvnou režii soubojů, všechno stojí za starou bačkoru. Více se rozepisovat nebudu, čím kratší čas nad tímto filmem strávím, tím pro mé zdraví lépe. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrozná sračka s prominutím, ale na tu jednu hvězdičku to má, protože mě to i docela zaujalo a hlavně, kdo uvidí, tak pochopí. Mágové jsou když to řeknu na rovinu bezmyšlenkovitá kravina, o který mám nevalný tušení, jestli scénárista nebyl na drogách, když něco takového psal. Ten film nemá hlavu, patu, myšlenku, děj, herce...no nic, čím by dokázal zaujmout, a přece jenom jsem na to chvílema docela zaujatě koukal, ale hnedka ti mágové na obálce přilezli na plátno a mě to tak nějak přestalo bavit, no podívejte se no...jednou a budete mít dost. ()

LIVINGDEAD

všechny recenze uživatele

Od dávných časů mágové využívali své schopnosti v boji se zlem. Ale nyní jeden z nich objevil, že jeho moc a schopnosti, mu pomohou poznat všechna tajemství tohoto světa a ovládnout ho. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Příběh hrozný, postavy ještě hroznější, choreografie soubojů a "speciální" efekty přímo úděsné. "Mágy" jsem sledoval z čiré škodolibosti a těšil jsem se, jak je v komentáři odstřelím. Ovšem ta holka v latexu fungující jako Magusova gorila se rodičům vážně povedla. Za jí předvedený striptýz a následnou demonstraci zaručeně bezpečného sexu si tahle černokněžnická slátanina alespoň jednu usmolenou hvězdičku zaslouží :-D . ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy DVD edice patřila k mým hlavním zásobitelům filmů, které jsem postupně recenzoval. V začátcích má sbírka neobsahovala moc kousků a tak jsem svou pozornost věnoval především brakovým hororům, které tato společnost týden co týden vydávala. Na rozdíl od takové Řitky se většina jejich titulů nedala ohodnotit snad ani béčkovým filmem. Nějakým nedopatřením mi DVD Mágové zůstalo ležet ve skříni a já se k němu dostal až teď. No jak vidno žádná škoda to nebyla, protože ani tento film rozhodně nepatří mezi skvost hororového žánru. Již samotný obsah filmu vypovídá o tom, že půjde o další céčko jak řemen, se spoustou laciných triků a ochotnických hereckých výkonů. Provedení vizuálních (speciálních) efektů však není vyloženě tragické. Srandovní to ano (musíme si hlavně vystačit s barevnými energetickými výboji – ostatně jako v každém laciném fantasy), ale občas se tu objevili i docela zajímavé triky. Především pak finální rozklad těla nebyl vůbec k zahození. Samozřejmě nesmí chybět ani ochotnické akční souboje, kdy prkenní herci předvádí rádoby bojové kreace. Ale tak člověk se u toho alespoň zasměje, když už nic jiného. Nemyslím si však, že by tento film byl až tak špatný, abych tomu musel vlepit čistou nulu. Našel jsem tu totiž několik docela vydařených scén (na céčko) a místy jsem zaznamenal i pokus navodit hororovou atmosféru. Za finální rozklad, pohlednou Evu Derrek a hudební doprovod tak přece jenom nějaké ty bodíky dám. 30% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíce mi to připadalo jako mládežnický fantasy gothic remake (samozřejmě razantně slabší) Warlock 2 s příměsí Karate Kid. Pokud přistoupíte na tohle a nevyvolá to ve vás již preventivně zbytečně zarputile negativní postoj, dá se to přežít. Ba dokonce, dá se to užít. Cílová skupina je patrně poněkud mladšího věku, než jsem já, přesto má film určité klady a světlá místa. Ústřední čtveřice hlavních postav není z mnoha ohledů vůbec špatná. Herecky, vzhledově (Magusova společnice je v latexových a kožených gothic oblečcích od krku dolů k sežrání) a docela i charakterově. Triky jsou fajn, sice hlavně tradiční „wizardfantasy“ práce s energií a „střílení“ světelných paprsků z rukou (a to není jako práce s buzolou, děti), ale jo, je to fajn. Je to mnohem více fantasy než horror, ale i na ten tu a tam dojde. Přičteme-li k tomu bonusově hezké (občas velmi spoře oděné) slečny a dívky různého věku, výbornou píseň u úvodních titulků, nějaká ta prsa a číratého bobříka..... Není to zase až tak špatné, aby to nemohlo být horší. A ono to mohlo být mnohem horší. 2,5* ()

Listeroman odpad!

všechny recenze uživatele

Nepovedené 3D animace. Děj "žádný" nebo spíše nesmyslný a nudný - Zbytečně strávené minuty při koukání na tenhle film. Prostě odpad! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Šílená blbost o starém strejdovi co ho jde zabít náký mág. Ještě že má vnučku co umí bojová umění. Děsná slabota. ()

molcan2 odpad!

všechny recenze uživatele

Toto bolo to najhoršie čo som kedy v živote videl. Obsadenie robily asi s renomovanými hercami akurát ich ešte nikde nebolo vidieť. Bolo to akoby som sledoval skupinu teenagerov natačajúcich film vzadu na dvore. Okrem toho, že tam boly aj starci. A zmienil som sa vam vobec o ich xichtoch? Uff, tak tie boly neuveriteľné. A takzvané triky... určite by ste urobily lepšie aj pri prvom kontakte s Adobe After Effects. Tony hurúcej elektriny vychádzaju z "mágovových" rúk ako modrozelené a červené a dobrák nakoniec upečie nepriateľa na hrianku dobrou silou, hmmm. (znie to povedome?) Bože, vyhnite sa tomu za každu cenu. O deji nemožem hovoriť, pretože tam žiaden nebol. ()

RoadBull 

všechny recenze uživatele

Ve filmech mám rád magii a nadpřirozeno ale toto bylo kapičku tragické, příběh byl kýčovitý efekty moc nic ale jako sekundární akce k hraní po internetu to ušlo :-D. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Vše je zde už napsané. Dávám 2*, protože se dalo na některé holky koukat a kamera se netřásla. Jinak příběh ušel, až na představitele Maguse a toho karatisty, kterému strejda všechno prozradí už druhý den po seznámení, když předtím všechno zapíral. Souboje slabé, ale když se mlátí holka v latexu se sexy dekoltem, je na co se dívat. A souboje mágů s různobarevnými energiemi mi nejdříve nadchly, ale pak už nudily. ()

Galenius 

všechny recenze uživatele

Dva dny po sobě jsme viděli nejdříve Čarodějky, pak Mágové (oboje vydání DVD Edice). Dvě hvězdičky pro tento film pouze z důvodu, že Čarodějkám jsme dali jednu a ne rovnou odpad. A toto je mnohem menší katastrofa. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Lizzy Strain je kočička - o tom žádná. Možná větší kočička, než její přestárlá slavnější starší ségra, která zde má prťavou roli. Pak je tu ještě démonicky žhavá Eva Derrek, díky které dávám zaslouženou jednu hvězdičku. Je to spíše díky jedné krátké scéně - ano, mám na mysli sex bez sexu. Kdybych já byl kouzelník a zrovna by se mi kvůli únavě nechtělo souložit se svou žhavou partnerkou, udělal bych prosté čáry máry šuk a seslal na ni orgasmickou vlnu rozkoše. Zrovna jako v tomto filmu - jenže to tu trochu nedořešili. Kdybych totiž sledoval, jak se mi nahá partnerka svíjí v posteli při tom čáry máry šukovském kouzlu a vzdouvá se jí do větru dokonale pevné poprsí, tak mi z toho během chvilky ztvrdne chlouba a záhy by logicky muselo dojít i na ten reálný styk bez čárů. Lidově řečeno: stejně bych jí ho tam šópnul, tož jaké zbytečné snažéní s čárama. Asi jsem měl komentovat spíše film, ale ten se dá shrnout jedním řídkým slovem (a průjem to není) a taková tvorba se beztak natáčí jen kvůli těm babám. ()

kubina28 

všechny recenze uživatele

Náhodou sa mi dostal do ruky tento ,,skvost,,A preto že si s času načas rád pozrem niake to umyselné béčko, tak som tomu tých 85min venoval. Ale ono to nebolo béčko ani céčko, bola to slatina asi piatich roznych žanrov od fantasy drámu, cez horor, triler a nakoniec erotickú poviedku, ktorá ovšem bola z celej tejto slataniny najlepšia. a pozerateľná. 3koda že sa film tvári ako sexi len pár minút a je vrchol celého filmu (mimochodom absolútny vrchol filmu- lebo ta trápna koncová cena kde sa mágovia prebiehajú kto nakúzli väčšiu horor-halucianciu je nudná ako zvyšok filmu).Musí sa uznať že ona scéna bola originálna a svieža a bolo v nej viac kúzla ako v celých zvyšných 83 minútach.Predsa len sa v bežnej fantazy produkcii nevidí aby čarodejník využíval svoje schopnosti na ukojenie svojej partnerky. Len škoda že daná scéna nemá nič spoločne s dejom. Snáď len na to aby ste videli skutočné Magusové schopnosti.Sakra každý druhy chlap mu musel v tej chvíli zavidieť. A možno sa vám zda že o tých 2 minútach filmu moc píšem ale oni fakt to jediné načo sa dalo cely film pozerať. Nebiť nich tak čisti Odpad. Takto mi tento snímok aspoň na nejakú dobu ostane v pamäti.A za to si zaslúži viac ako 1hviezdu. A zvyšok filmu je niaka slatanina, kde sem tam niekto umrie, ale vôbec to s vami nehne.A na konci sa dozviete že je to vlastne epos(alebo ako to pomenovať) o hľadaní a znovunavratení stratenej sily, ale ani to s vami nehne. Jediné čo sa vás dotkne je minutáž, hlúpučký scenár napisaný snad na 3o minut čisteho času roztiahnutých na 85 min. ()

Reklama

Reklama