Reklama

Reklama

Nerozvážný sex s půvabnou Carmen z rodiny mocného hongkongského mafiána, může být přímou cestou do hrobu, což si ovšem bezstarostný mladík Sid uvědomil příliš pozdě. Jeho otec, šéf jednoho z místních gangů, se pokouší vše napravit, ale prozatím Sida ukryje na Tchaj-wanu. Zde se mladík seznámí se skupinou tradičních bubeníků, kteří společně žijí a hrají hluboko v lesích, a rád by se k nim přidal. Bubnování však není pouhé máchání paličkami, jak hrdina záhy zjišťuje, ale také bytostné propojení ducha a těla. Sid prochází dlouhým výcvikem, zatímco otec se snaží zachránit jeho nejistou budoucnost. Když se pak Sid řízením osudu vrací domů, musí se rozhodnout, zda dá přednost loajalitě k rodině nebo vlastní životní volbě. Kriminální drama režiséra Kennetha Bi zdařile propojuje dynamické hudební sekvence s výjevy ze života mafiánů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem na Cinemaxu narazil na film, který by mohl stát za to, ho vidět. Jenže už po půl hodině mi bylo jasný, že to žádný zásadní zázrak nebude. A že na pětihvězdičkový film už poslední dobou čekám docela dlouho, od tohoto filmu jsem to trošičku očekával. Problém je v samotném bubeníkovi, o kterém doteď nevím, co si o něm mám myslet. Fandit jsem mu nedokázal, sympatický mi nepřišel, hajzl a zmetek to taky nebyl, a na konci žádná zásadní náprava nepřišla. Bylo to takový divný, jiný, než na co je člověk běžně zvyklej. Kdyby to byl ale jedinej důvod, tak bych tu tolik nenadával. Film mi sice ukazuje život na Tchajwanu. Je to příjemná procházka a la Cestománie možná ještě z lepšího pohledu, protože si o tom točí sami. Jenže ten film tak po půlce začne bejt vcelku solidně otravnej a nepřestane až do konce. Krom toho jsem očekával nějaký zajímavý hudební doprovod, a ono tam fakt jde akorát o ty bubny :) ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Jako by každá část filmu patřila jinam, do jiného žánru. Je to taková podivná schizofrenie. Ale bubnovací scény jsou úžasné. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi značně líbil. Svou hudbou, humorem, hereckým obsazením, zejména Jaycee Chan je neodolatelný , Tony Leung Kai Fai hraje charismatického bosse, Roy Cheung jeho pobočníka. Potěší i učást a role Angelicy Lee. Komu se líbí hudba Yamato, ať jde do tohoto filmu! Mně rozhodně nevadí mix několika žánrů v tomto filmu, ať už je to krimi, drama, romance. Možná to působí dost neobvykle, ale nekonzistentně? Těžko, příběh drží pohromadě a postavy jednají uvěřitelně a nepůsobí na mě nijak ploše. Jako plus si připočtěte nádhernou přírodu Taiwanu. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Tony Leung Ka Fai je v roli mafianskeho otce velmi presvedcivi. Film rozhodne trpy jistou nekonzistentnosti, ale docela me vlastne potesil svym humorem i hudbou. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Slušný kousek na téma "jak mladý mafiánský frajírek k rozumu přišel" s působivým bubnovacím tématem v hlavní roli. ()

Reklama

Reklama