Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kolotoč nezvyčajných a fatálnych udalostí sa spustí po tom, čo si Christer (Aksel Hennie) bez povolenia 'zaskočí' do vedľajšieho vchodu do práčovne oprať narýchlo svoju vestu a vyhodí pritom poistky v celej bytovke. Ale, ono to vlastne všetko začala jedna náhodne okolo letiaca čajka... (sochoking)

Recenze (6)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Tři nezávislé příběhy lidí, kteří rozhodně nemají život ve svých rukách. A jedny vyhozené pojistky a následný výpadek proudu a události se dají do pohybu. A vše se vymyká kontrole ještě víc. A ze všeho nejvíc ztrácí tvůrci kontrolu nad celým filmem. Tedy jestli je v tomto ohledu vůbec co ztratit. Na DVD je zvuková stopa s komentářem režisérky. Ta úvodní scénu popisuje slovy: „Tuto scénu jsme dali na začátek, protože jsme nevěděli co s ní.“ :-))) No, přesněji to snad vystihnout nemohla. Ocenit ale musím, že jsem neusnula jako obyčejně, že mě zvědavost, co z toho bude, udržela bdělou. :-) ()

Reklama

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Znova sa mi potvrdilo, že nórske filmy sú pre mňa lotériou. Tu som si však bol po celú dobu filmu istý, že sledujem drámu, nie niečo medzi drámou a komédiou ako sa mi pri nórskych filmoch často stávalo. Film samotný plynul pomaly a nevtieravo a bol rozdelený na niekoľko krátkych kapitol.  Aj napriek poslednej "rajskej" kapitole sa happyend nekonal a život proste plynul ďalej. Akurát som si nebol istý tými čajkami. Nejaký odkaz na Hitchcocka? ()

Fikus.xf 

všechny recenze uživatele

Velice pohledné záběry s nevtíravou kompozicí mi rozhodně učarovaly, stejně jako barvy použité ve filmu. Šest titulků popisující jednotlivé kapitoly příjemně oživilo už tak zajímavý film. Líbilo se mi, jaké charaktery byly pro děj vybrány (mimo realitu žijící zrzka, znásilněná konformní manželka, bláznivý kvazišampónek). Trošku jsem nepochopil potřebu zařadit vyšší moc ve formě hejna ptáků, ale budiž to přičteno autorčině záměru. Nejlepší hláška: Zrzka stojící před dvěma různě barevnými plavkami stejného střihu: "Neutišla jsem, že bude tolik možností". ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

Tři příběhy o lidské neschopnosti a malosti. Tři lidské osudy popisující lidskou pohodlnost a zabedněnost, které mne ovšem svým způsobem zcela nasrali svým smířeným tónem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • MFF Bratislava 2008: Cena Slovenskej televízie za "preukázanie mimoriadneho talentu a veľkej profesionálnej zručnosti tvorcov, ktorí psychologicky veľmi presne a bez pátosu poukázali na zložitosť medziľudských vzťahov." (maryam)
  • Malou predzvesťou, že vtáky budú hrať filme zaujímavú úlohu, je už scéna pri ktorej sa prestavuje Christer. V jeho izbe sa na stene nachádza plagát z Hitchcockovho filmu The Birds. (baruss)

Reklama

Reklama