Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý šľachtic - vojvoda z Arnolda (Douglas Fairbanks) - chce pomstiť smrť svojho otca v rukách pirátov, preto sa infiltruje do ich radov. Aby si získal ich dôveru pod menom Černy pirát, tak zajme loď, no veci sa začnú komplikovať, keď zistí, že na palube je mladá princezna Isobel (Billie Dove), ktorú chce uchrániť pred znásilnením... (matriosa)

(více)

Recenze (10)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Kolorovaný němý film! Ne, že by bylo něco výjimečného, ale s původním kolorováním se jich mnoho nedochovalo. Aby pomstil smrt svého otce, stane se Douglas Fairbanks tentokrát vůdcem pirátů, kteří jeho loď potopili. A v tom je možná trošku zádrhel, neboť jeho cílem je vlastně všechny jejich akce překazit. Polovina filmu se tak odehrává v noci a spočívá v intrikách, jak se pirátům dostat na kobylku. Když dojde na akci, je, jak už jsme od Fairbankse zvyklí, skvělá, ale ve filmu je jí tím pádem poměrně málo. Nechybí samozřejmě ani spanilá šlechtična a třeba triková sekvence, v níž celý regiment plave pod vodou, je parádní. Barva sice odhaluje bledý makeup herců, na druhou stranu to dodává celé výpravě a maskám pestrost. Podívaná, která určitě stojí za to. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu se po "Zloději z Bagdádu" jedná o nejlepší Fairbanksův film. Samotný Fairbanks je zde na jeho poměry poměrně vážný, ovšem co se akrobatické části týče tak rozhodně nezůstane nic dlužný své pověsti. Scéna kdy se sám o sobě zmocní obchodní lodi je prvotřídní. No a cca posledních dvacet minut, to je jedna velká gradující jízda. Ona je vůbec docela sympatická délka filmu a jde zde vlastně o jeho nejkratší dobrodružný film. Výprava je působivá, jak je ostatně zvykem ve všech Fairbanksových produkcích. Nicméně z toho důvodu že se děj odehrává většinu času na moři, respektive na lodi, tak se v okázalosti přece jen nemůže rovnat "Třem mušketýrům", "Robinu Hoodovi", nebo epickému "Zloději z Bagdádu". PS: Viděl jsem restaurovanou verzi s opravdu výborným hudebním doprovodem. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Uf, tohle byl poněkud nudnější Fairbanks ve filmu se svou ženou Mary Pickford. Pirátský film se všemi atributami pirátského filmu: pomsta, záchrana krásné ženy před zneuctěním, šermířské souboje, procházku po prkně a závěrečná konfrontace a svatba s krásnou princeznou. Avšak ta příšerně statická kamera mě deptala, ačkoli střih dynamizuje, co to dá. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Černý pirát byl pro mě trochu zklamáním. Rozhodně se nemůže řadit mezi nejlepší Fairbanksovy filmy. Příliš pomalé tempo, takže to začne trochu víc nudit. Chybí jakákoliv větší akce (když pominu to, jak Fairbanks sám přepadne tu loď anebo ten konec) a co mi tu hlavně chybělo byl Fairbanksův typický humor a grotesknost, kterou vždy svoje hrdiny obdařoval a která tvořila i jeho nudnější kousky (The Mark of Zorro, Tři mušketýři) zábavnými. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No, potenciál to malo veľký. Nieje to však také veľkolepé, ako napr. Fairbanksov ROBIN HOOD. Akcie nejako pomálu, aj keď na konci sa to rozbehne. Priemer, akého bolo už aj pred 85 rokmi habadej. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Kujme pikle, pikle kujme... Jenže němý film není pro pirátská "double-crossing" vhodným mediem. Akce je tu málo, herci se snaží svým výrazem a gestikulací vyjádřit své pocity (hlavně Mary Pickford je ve vyjádřování vroucí lásky beze slov hotový přeborník) a záverečná bitva je spíše chaotickým zápasem ve stylu řecko-římském. Jistě, jsou tu slavné scény (nůž v plachtě, mužstvo vytahuje Fairbankse na palubu), ale celek připomíná snažení ochotníků, kteří se baví při prázdninové hře na piráty. Fairbanks sice předvede pár skoků, ten jeho trik na závěr překvapí, ale jediné co stojí za zapamatování, je pirátský způsob obrany proti spánku. Lepší než litry kávy. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Douglas Fairbanks jako syn šlechtice zavražděného piráty se mstí tím, že se jedním z nich stane. Hladký průběh jeho plánu však narušuje krásná dáma, kterou musí od zločinců zachránit. Překvapivě je tu poměrně málo akčních scén a více děje, který se ale občas vleče. Pěkná je scéna se zajetím lodi v jednom člověku. ()

Atron

všechny recenze uživatele

Jen upozornění - to není kolorovaný, ale barevný film, natočený na tzv. dvoustopý Technicolor (podle IMDB je to "2-strip Technicolor" = "two strips of dyed film, cemented together"). ()

Reklama

Reklama