Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krimi z prostředí Triád nás zavede mezi obchody s drogami, násilí a vraždy. Vše jde hladce až do chvíle, kdy je jeden z obchodů přerušen policií a jeden člen gangu je zatčen. Zatčeného a zkorumpovaného kolegu je zapotřebí zabít, proto se Lok Tin Hung a část gangu vydávají na policejní stanici vykonat popravu. Později se však ukáže, že zkorumpovaných členů je mnohem víc. Proti Lungovu gangu stojí jeden z nejvyšších členů, a to madam Soso společně se svým komplicem Fatem. Triády se začínají nelítostně vraždit mezi sebou a jejich řady se stále zužují. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (33)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V podstatě povídkový film z prostředí hongkongské mafie, překvapivě ne až tak zcela akční, jak by se dalo čekat. Tu povídkovost jsem naneštěstí vnímal spíše negativně, film mi připadal rozdrobený, kolísal tempem i zaujetím, chvíli jsem se nudil, chvíli zase bystřil pozornost, občas se kolébal až na pokraji dojetí (závěrečný rozhovor Soso s jejím manželem). Těšila mě však pestrost postav (úžasná Kelly Chu jako Soso) a jakási nečernobílost jejich charakterů. A když už jsem začínal propadat zklamání, že Sammo Hung nic nepředvede, naprosto mě rozsekal ve výborné bojové scéně, která měla naprosto skvělé příběhové ukotvení respektive odůvodnění. Sammo je, navzdory své postavě i věku, zkrátka pořád masér. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Fatal Move Dennise Lawa chtěl být velkým příběhem ve stylu Kmotra či spíše Lepšího zítřku, ale z detailního popisu rozkladu gangu a promyšlených charakterů zbyl jen sled gangsterských epizod a ploché postavy (modrovlasý zabiják Wu Jing je tu pouze na efekt). Dějově prostší Fatal Contact ve srovnání s tímto najednou vypadá jako mnohem promyšlenější, navíc ve Fatal Move shází spád i emoce. Avizovaný duel Wu Jing vs. Sammo Hung nemá v rámci děje opodstatnění, trvá pouhé tři minuty a i přes zjevné kvality v něm není nic, co by mě nutilo k dalšímu zhlédnutí. Ale stále se jedná o nejzajímavější část promarněného filmu. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V podstatě takový moderní hongkongský "Kmotr". Gangsterka, kde jdou všichni proti všem, intrikují proti sobě jak můžou a do toho se občas řežou hlava nehlava. Vyprávění děje je však velmi chabé jako celý scénář. Mě osobně se spíše líbili akční scény, ovšem ta digitální krev mi vadí ... a přešel na ni celý Hong Kong v poslední době, viz např. "Gong Tau" apod. Není to špatný film, ale také žádná pecka a dalo se z něj vytěžit mnohem víc. Připadne mi, jako by hongkongská produkce v posledních letech ztrácela síly a na dynamičnosti ... Každopádně potěší stars jako je Sammo Hung, Simon Yam (mohl dostat více prostoru) a mladičký Jacky Wu, který zde slouží jako hlavní bojová síla a svým mečem seká vše, co mu příjde do cesty ... Závěřečný duel Sammo vs Jackie jsem nějak ani nepochopil, v rámci děje a filmu byl zcela zbytečný. Ale rozhodně potěšil, protože bylo na co koukat. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film. Má veľmi zaujímavý príbeh, ale nie je to príbeh typický pre akčný film, pretože sa zameriava hlavne na čínsku mafiu, teda triádu. Zobrazuje jej vzťahy s políciou, inými triádami, konkurenčný boj a samozrejme aj vnútorné vzťahy. A kedže je aj výborne spracovaný, tak sa naň veľmi dobre pozerá. Akčných scén je celkom dosť a to aj napriek tomu, že to nie je typický akčný film. S ich kvalitou som spokojný, je dobre natočená, nápaditá, plná zaujímavých prvkov, obzvlášť odstrelenie ruky s granátom a aj dosť krvavá. Je tu plno useknutých častí tiel, podrezaných hrdiel a podobne, ale je to až moc animované, čo určite mnohých sklame, ale tu mi to moc neprekáža, pretože aspoň vidno, že násilie tu určite nie je to hlavné. V akcii potešia hlavne dvaja veľmi šikovní zabijaci v službách triády. Obaja majú po jednej výbornej akčnej scéne, kde sami zneškodnia väčší počet protivníkov, ale zúčastnia sa viacerých. Najviac sa mi páči akcia na policajnej stanici, ale všetky akcia ma tu baví. Ale musím spomenúť aj finálny súboj, ktorý síce je dobrý, ale pôsobí pomerne zbytočne. Som spokojný aj s hereckým obsadením, poteší hlavne Sammo Hung, Simon Yam a Jacky Wu, ktorý vylepšia každý film, v ktorom sa objavia. Réžia a technická stránka sú na tom tiež dobre. Tento film nemá až také dobré hodnotenie ako väčšina podobných filmov, ale ja som spokojný. Podľa mńa je čínska mafia zaujímavejšia ako napríklad americká a tak aj tento film ma baví viac ako podobné americké filmy. Objektívna kvalita filmu-70%, film sa páči mne na 74%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Najvacsim prekvapenim filmu (ktore ovsem zaroven moze byt pre niekoho vzhladom na obsadenie ako i akciou nasiaknutych trailerov) je neazijsky, nefreneticky zapadny styl rozpravania. Fatal move nie je akcny film, ale poctiva triadska gangsterka, v ktorej bojove sceny su funkcnym doplnkom pozvolna budovaneho pribehu a nie hlavnou atrakciou. Tempo je pomale, doraz je kladeny na dej a postavy. Vzhladom na ich vacsi pocet je ich vzajomna interakcia narocnejsia na sledovanie a zachytit vsetky nuansy ich motivacii vyzaduje neustalu pozornost. Osviezenim su obcasne obrazove "odlahcenia" a hratky upominajuce na lahkost vizualneho rozpravania vlastne Johnnymu To (napr. scena clena triady prezleceneho za policajata odchadzajuceho z policajnej stanice). Samotnou kapitolou je plnopravne zaradenie filmu do kategorie CAT-III za mnozstvo nasilnych a krvavych scen (plati to iba pre HK / kantonsku verziu filmu so stopazou 116 min a nie pre mainland verziu zostrihanu na cca 102 min a nadabovanu do mandarinciny, urcenu pre euro/americky trh). Bojove sekvencie na cele s vybornym duelom Wu Jing vs Sammo Hung sice neposuvaju hranice nevideneho dalej, ale su zrucne natocene a disponuju dynamikou a talentom zucastnenych. Vo vysledku velmi prijemne kino, i ked ine ako som po traileroch cakal. ()

Zajímavosti (2)

  • Původní koncept směřoval k vytvoření pokračování Zóny smrti (2005) s přímým zaměřením na filmovou postavu Samma Hunga. Po zvážení všech kladů a záporů režisér tuto variantu zamítl s důvodem značných omezení především, co se týče jeho záměru znázornění vztahu mezi filmovou dvojicí Lin Ho-lungem (Sammo Hung) a Lok Tin-hungem (Wu Jing). (Conspi)
  • Dvouměsíční natáčení odstartovalo 1. 8. 2007 a odehrávalo se výhradně v lokacích Hongkongu. (Conspi)

Reklama

Reklama