Reklama

Reklama

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

  • Velká Británie Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (více)
Trailer 3
Dobrodružný / Drama / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2011, 125 min

Režie:

David Yates

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Steve Kloves

Kamera:

Eduardo Serra

Hrají:

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Helena Bonham Carter, Bonnie Wright, Maggie Smith, Evanna Lynch, Robbie Coltrane, Alan Rickman (více)
(další profese)

Potterovská fantasy sága se uzavírá, tímto dílem nelítostný zápas dobra se zlem vrcholí. Trojice věrných kamarádů - Harry, Hermiona a Ron - plní úkol, který po zásahu smrtící kletbou nemohl splnit moudrý Albus Brumbál. Na trojlístek hrdinů číhají nebezpečné nástrahy na každém kroku, ale ani v nucených úkrytech neztrácejí podporu oddaných přátel. Vypátrání a zničení viteálů je jedinou zárukou jejich vítězství. Harryho čeká rozhodující bitva s lordem Voldemortem, která rozhodne o osudu čarodějnického světa a školy v Bradavicích. (TV Nova)

(více)

Recenze (2 341)

Eniaswow 

všechny recenze uživatele

Bylo to impozantní, bylo to fantastické, bylo to ono velké finále, ale jsou tu i drobné nedostatky, například když zde zemře tolik postav, mohlo to být vykresleno trošku podrobněji. A to není vše, je jich tolik, že filmu berou tu pátou *. Je to škoda, protože tenhle film na ni měl předpoklady. Ale i tak velmi kladný dojem a důstojné zakončení jedné knižní i filmové epochy. ()

KeiGe 

všechny recenze uživatele

Všichni na tohle čekali. I ti, kteří třeba už dávno z knížek věděli, jak to dopadne. Všichni byli zvědaví, jak se natočí poslední část takového díla, jako je Harry Potter. A já si myslím, že se povedlo :). Je to komedie. Je to drama. Je to doják. Je to tragické. Je to i horor vzhledem k prvnímu dílu. Je to prostě všechno. Škoda jen, že je to i konec. ()

3dgeorge 

všechny recenze uživatele

Po pomerne nudnej a nezáživnej prvej časti (Darov smrti) už nemohlo prísť nič horšie a tak sa aj stalo, i keď záver príbehu o Harrym nebol taká "pecka" ako napr. záver Pána prsteňov alebo 3. diel Star Wars, napriek tomu si myslím, že z poslednej podľa mňa pomerne silno (médiami a fanúšikmi) ovplyvnenej 7. knihy vyťažil film len to dobré. Bol to naozaj príjemný záver, ani sa mi nechce veriť že už je po všetkom :) ()

ferrca 

všechny recenze uživatele

Strhující završení potterovské série, které fanoušky jak literárního, tak filmového zpracování dokonale pohltí. Úžasná propracovanost kouzelnických soubojů, efektů, kostýmů, draka, ale i tajemnost celého příběhu, to vše je promyšlené a nenechá vás do závěrečného souboje v klidu vydechnout. V celém příběhu je tolik napětí, strachu, krve, smutku, ale i tyto vypjaté chvilky jsou prošpikovány žertíky, které na chvíli zlehčí už tak tajemnou atmosféru. Myslím, že nejedno oko nezůstane suché… Musím podotknout, že zpracování konce – konkrétně- „o 19 let později“ se nepovedlo, možná je to můj subjektivní názor, ale dojem z celého filmu mi to trošku pokazilo. Nejen komicky sehrané Harryho otcovství, ale i přehnaná starostlivost Hermiony, jako matky; vtipné bylo i Ronovo taťkovské bříško. Myslím, že by konec šel zpracovat lépe. I přes to hodnotím 5¬ *. Na závěr ještě záběr, který mě nejvíce „dostal“ – Lord Voldemort se prochází v krvi mrtvých skřetů v Gringotově bance…. ()

Deidy 

všechny recenze uživatele

Tomu není snad co vytknout. Je pravda, že po celkem kolosálně nudné první části jsem se obávala toho, co přijde v té druhé. Byla jsem překvapená a ne nemile. Až na pár věcí, o kterých nemám ani tucha, že by se vyskytovaly v knihách, tomu pravdu nemusím nic vytýkat. U herců je vidět, že se po těch letech natáčení filmů o mladém čaroději dokonale sžili se svými postavami a tudíž je výsledek perfektní. A taky mi vadilo nepřílišné věnování se mrtvým postavám, prostě jen sem tam pohled na mrtvé, nejvíc byla procítěna smrt jednoho z dvojčat (zaboha si nevzpomenu jestli Freda nebo George, ale myslím, že to byl George..?), jinak to bylo celkem chabé. Ale tyto drobnosti nedokáží natolik ovlivnit hodnocení, že 5 hvězdiček to dostává bez debat. ()

Fenri 

všechny recenze uživatele

Safra, jak tvůrci dobře rozpracovali první část, tak se jim nepovedlo navázat. Z první části jsem měl pocit, že tu máme náběh na pořádné vyvrcholení. Těšil jsem se jak malý kluk, který v den svých jedenáctých let očekává dopis s jeho jménem... a stejně tak jsem byl zklamaný, když se mi nedostalo, čeho jsem chtěl. Mno... že bych měl přehnané očekávání? Možná. Faktem je, že po skončení titulků na mne nedolehla taková ta "končivá" atmosféra, jako tomu bylo při dočtení knihy. Nevím proč, mrzí mě to. To co ale vím, je, že kdyby se ten pocit dostavil, film vystřelí bez váhání o dvě hvězdy nahoru. Nic jiného jsem od něj nechtěl. A bez toho zbyla jen obyčejná filmařská rutina. Škoda, tato sága si zasloužila víc. ()

gipper 

všechny recenze uživatele

Všechno krásný jednou skončí... a jsem z toho trochu smutná, protože Harry mě provázel od mých třinácti let. Ovšem závěr celé ságy.. jak v knížce tak ve filmu.. excelentní! Parádní Desplatova hudba, kterou jsem si zamilovala už v Twilightu, se proplétá skrze celý film a dotváří neuvěřitelný zážitek, ze kterého mě mrazilo v zádech. Úžasné postavy.. předně moje nejoblíbenější dáma profesorka McGonagall se svým "Piercotum lokomotor ... I always wanted to use the spell ". Dále pak samozřejmě profesor Snape, který odhalí nejedno tajemství. Co bych asi klidně vynechala bylo přenesení se na nádraží King Cross, protože to bylo trochu jako z Matrixu. Na druhou stranu tam padlo mnoho moudrých slov profesora Brumbála "Do not pitty the dead, Harry... pitty living. And above all... all those who live without love. And the largest is the wretch who lies to himself." Chtěla bych mít Brumbála doma v pokoji na obrazu, abych s ním mohla probrat všechny důležitý věci a rozhodnutí.. Tahle návštěva kina byla pro mě nejkrásnější a nejsilnější ze všech! ()

Stuck 

všechny recenze uživatele

Špatné to nebylo, ale kde byla ta veliká bitva? Zmrtvíchvstání Harryho jsem taky zrovna moc nepochopil.. No a výjev o 19 let později, kde postavy nevypadaly starší jen bez nalíčení. Žádné vysvětlení a náhled jak to dopadlo celkově. Budoucnost dobře okomnetoval salahadin. Dodám knihy jsem nečetl a nehodlal jsem, ale po slédnutí posledního dílu si přečtu alespoň ten. ()

brodži 

všechny recenze uživatele

Takže zrzek nakonec dostal Hermionu tam kam chtěl, Harry dostal také dívku, co chtěl. Nejsmutnější na tom všem bylo to, že při boji s Voldemortem to zvládnul levou zadní aniž by se mu zapotili brýle námahou. Docela mě to zklamalo ale tak , co by Rowlingová pro peníze neudělala. Napsat narychlo horkou jehlou knížku, která není dvakrát extra a její konec je narychlo, dokáže napsat dneska každý. 3* dávám za zpracování ale děj je slabší. Možná také napíšu nějakou knížku a pak uvidíme. ()

laurence 

všechny recenze uživatele

Geniální epická heptalogie prostě musí mít konec dechberoucí / kulervoucí / out-of-this-world. Bohužel to není případ HP 7 II. ()

Muf911 

všechny recenze uživatele

Tak konečně, po nepříliš povedené první části jsem se dočkal odpovědí na většinu otázek. SPOILER: Zajímavé scény byly hlavně v podzemí u Gringotových, pak samozřejmě bitva o hrad a dle mně nejdůležitější okamžik, když si Harry mohl počíst ve Snapových vzpomínkách. Fakt hezky udělané, sice trochu zkrácené, v knize to vyznělo ještě trochu líp, ale i tak spokojenost. ()

Obenny 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení bude z diváckého hlediska, nikoli čtenářského. Jedno filmové veledílo skončilo a jeho poslední kapitola byla strhující, emotivní a závĕrečná bitva dech beroucí. Tohle všechno prokládané naprosto výbornou hudbou a stejnĕ tak dobrým vizuálním požitkem udĕlalo z Harryho ságu patřící do filmové škatulky "Legendy Hoolywoodu ". Opět se musím vracet k hodnocení příběhu, který byl naprosto dokonalý, emoce působící na každého udělali z Harryho bombu. Dokonalost a povinnost pro každého fanoušku fantasy. Dalo by se o tom psát bakalářská práce, ale myslím že stačí jen náznak. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Důstojný závěr nekonečné ságy. Mělo to švih, při některých scénách se až tajil dech. Ale před koncem se najednou všechno na dlouhou dobu zastavilo a závěrečný souboj se odbyl jakoby mimochodem. A epilog s nevydařeně zestárlými představiteli hlavních rolí bych oželel úplně. ()

BloodyO 

všechny recenze uživatele

Epické finále jak má být, sice zastávám názor že kniha jasně vede ale líbilo se, moc se mi to líbilo, konečně pořádná várka akce která se od začátku jen stupňuje, ano to mi v minulém díle chybělo. Arogance Voldemorta je úžasná, jeho pohled na všechna ostatní "podřadná stvoření" vytváří výborného záporáka ale naopak u Harryho a vesměs všech kladných postav mi trochu emocí scházelo, mohlo to být dokonale vyvážené stačilo přidat trošku více obsahu knihy, prodloužení filmu jako takového by vůbec nebylo na škodu. Abych to shrnul efekty - úžasné , soundtrack patří k nejlepším co sem slyšel a povyšuje až kamsi k Zimmerovým dílům, herci jako vždy výborní a Yates jako scénárista si opět získal můj obdiv. Tleskám. ()

MaxQ69 

všechny recenze uživatele

__Filmové chyby:__ |×××| Neustále se mluví o tom, že Harry má zelené oči po matce. Když si ale Harry prohlíží Snapeovy vzpomínky, Lily vůbec zelené oči nemá. Ani Harry je nemá. |×××| Během Snapeových vzpomínek, kdy je Lily zabita Lordem Voldemortem, má mít Voldemort normální lidskou podobu, protože až její smrt ho připravila o lidské tělo. Jenže zde má podobu, jakou získal až po "znovuzrození" na hřbitově. |×××| Georgovi má chybět ucho. Přirůst mu přeci nemohlo. Molly Weasleyová přeci říkala, že černá magie nejde napravit. ()

Chase 

všechny recenze uživatele

Jakoby to točil Cimrman. V celém díle se neustále střídají prvky očekávání a zklamání. Že je začátek ve stylu "Rychle pohnout dějem ať je víc času na Helms dee..teda Hogwarths" se dá v klidu zvládnout, pak ale přijde Battle of Hogwarts samotná. Začátek člověka napne, moc hezky zvládnutá příprava na útok. Bojová nálada "teď nebo nikdy" a variace na přípravu na bitvu hrdinů osmdesátkovejch filmů v čarodějnickém hávu kde si místo připínání granátů a zasouvání nožů do bot banda čarodějů ochočí sochy a vykouzlí za zvuků Desplatových "teď to přijde" rytmů nějakou tu obranu. Moc pěkný. Pak ale přijde naprostý promrhání šancí. Fred, Tonks a Lupin, to by se dalo krásně natočit, ale dobře, ctí se kniha. Ale objevené hrdinství Longbottoma, boj jinak věčně zasněný Trelawny, Grawp proti svejm... na tyhle všechny v knize působivý scény by stačily tři minuty dobrých prostřihů během slalomu o život Harryho a spol pod nohama obra a kina by řvaly jak želva. A vono kulový. Rychlej záběr na procházku lazaretem a bylo dějově splněno. Od tý doby to šlo do kopru. Naprosto zbytečná "Můžu ho mávnutim ruky zabít, ale radši do něj budu kopat a házet s nim" scéna, pak prostřih na hada, kterýho dva čarodějové nemůžou trefit kouzlem, protože jsou do sebe moc zamilovaný a pak ten absolutně nesedící prostřih na odfláknutej souboj s Bellatrix. Opět se dostavil "natočil bych to líp" pocit, kterej u filmů tak strašně moc nemám rád. Ještě, že jsem na to nešel do kina. Opět tak děkuju Potter fandům za zaplacení filmu na neškodné zabití jednoho pondělního večera. ()

kreion 

všechny recenze uživatele

Slovami klasika "Mr. Yates, toto si vychytal, ale aj...". No čo. Epopeja môjho detstva zavŕšená. Pamätám sa ako som bol na priemieru Harry Pottera a Kameňa mudrcov v kine. Pri úvodnej znelke som sa vtedy cítil ako pri filme Sám Doma (snáď už aj posledný jaskynný mukel postrehol podobnosť znelky k Sám Doma s tou k HP). John Williams tomu dal svoj hudobný punc, ktorý JE pre mňa vyšší ako ten Desplatov. A Chris Columbus dal tejto ságe režisérske základy, ktoré sa predarilo prekonať iba Cuarónovi v Harrym Potterovi a väzňovi z azkabanu. Bohužiaľ. Tohto posledného dielu som sa aj trocha bál- na jednej strane svojou minutážou ponúkal prísľub KONEČNE ROZVINUTÉHO DEJA, na strane druhej, bolo viac než pochybovačné ako to režisér zvládne. Nezvládol. Je mi to veľmi ľúto, ale Yatesovi sa podarilo vyroniť slzu len Snapeovi. Mne nie. A tak mi zostáva len povedať, že tomuto filmu by som dal 3 a pol hviezdy keby ho mám hodnotiť konštruktívne a objektívne. Lenže, ako som už povedal, je to čas mojej mladosti- Harry Potter, knihy, sladkosti (čokoládové žabky a fazuľky všehochuti), hry. Harry Potter ako kult. Nezostáva mi než povedať "Ďakujem" za krásne detstvo, za poctivú hudbu, za krásne filmy, za knihy ktoré som prečítal za deň a pól bez prestávky. Slzy na konci filmu pre ten sentiment sú na mieste. Len by som chcel vedieť "čo ďalej?" :) 5/5 ()

krt7236826 

všechny recenze uživatele

keby sa nedrzali nechutnedetskeho pribehu ale urobili by to kusok epickejsie a pompeznejsie bolo by to perfektne aj ked je pravda, ze sa oproti jednotke pohli velmi daleko a dospeli stale tomu nieco chyba asi ako tomuto tabletu na ktorom toto prave pisem a nejde tu diakritika ... a navyše to píšem asi stvrt hodinu kaslem nato ale film sa pozriet urcite da no urcite nie od jednotky po posledny diel ... nieje to star wars tie sa ani netocili chronologicky a su perfeektne no nevadi to sem tahat nesmiem ... 4* ()

Cichal 

všechny recenze uživatele

Co se mi nelíbilo na části první, vynahradila část druhá. Nebyly žádné momenty, kdy bych se nudil (tyto momenty při projekci části první bohužel nastaly). Film se velice povedl, už jen výkonem herců. Co se mi ale nelíbilo, byl závěrečný souboj Harryho a Voldemorta. Myslím, že na filmu by přidalo, kdyby Voldemorta "nerozprášili do vzduchu". Jeho mrtvé tělo mělo být ve filmu vystaveno, tak jako tomu bylo v knize. Stejně tak smrt Bellatrix Lestrangeová. Její tělo se rozletělo na kousky, až poněkud vtipnou formou. Tyto dva momenty ale stejně na mém hodnocení moc neubraly, jsem nucen dát filmu pět hvězdiček i tak, protože celkově to byl vynikající film. ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Marvel čelí rekordnímu propadu

Marvel čelí rekordnímu propadu

26.02.2023

Před týdnem jsme se ptali, jestli je Marvel imunní vůči kritice, když třetí Ant-Man přes špatné recenze za první víkend vydělal přes 225 milionů dolarů, na poměry hmyzího superhrdiny skvělý výsledek.… (více)

Reklama

Reklama