Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

Cival 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatné, jak to vypadá z plakátu. Docela napínavý horor se slušným nábojem. Každopádně promarnění potenciálu takových herckých hvězd je ostudné. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí uznávám - solidní béčková srágorka se sexy Natashou, za jí samou jednu*. A navrch můj oblíbenes Madsen, za něho tu druhou. Ale Ben Kingsley, herec s takovým renomé, by si zasloužil hrát v něčem lepším. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $60,074,103Tržby Celosvetovo $113,374,103║ Má to dobrú atmosféru a masky, H.R. Gigera je tam cítiť ale mali mu dať trošku viac priestoru, trikovo sa to dalo a príbeh na prekvapenie vôbec ani na moment neotravuje a je v celku konštruktívny, slušná práca. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Obsazení tohoto filmu mě neuvěřitelným způsobem zarazilo. Ben Kingsley, Michael Madsen, Alfred Molina a Forest Whitaker to je skupina herců, kteří dokáží táhnout film, ale jen když to není horor... Krásná blondýnka/ modelka/herečka Natasha Henstridge se snaží jak mlže a ukazuje skoro všechno, ale nestačí to. Škoda nevyužitého potenciálu. Chvílemi dobrý, ale většinu času podprůměrný horor. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Extra nechutná, nesmyslná a trochu moc monotónní vyvražďovací sci-fi s nepochopitelně kvalitním hereckým ansámblem, který tu vyloženě a vlastně i zaslouženě odpočívá. Poněkud jsem nepochopil ten obnažovací akcent, který má snad být i mírnou ironií obvyklé "nezáměrné" vedlejší erotiky. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborné Sci-Fi s nádechem Vetřelce. Solidní herecký cásting( nejvíce vyčnívá vynikající Whitaker a krásná Natasha Henstridge), slušná tématika i tempo, solidní technická stránka a spolehlivě fungující napětí. Jsem překvapen, že tenhle horor zůstává poněkud přehlížen, mně dostal i po 20 letech. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Mne to nepripadá ako úspešné spárenie." Ten nápad vôbec nie je zlý. S trochou snahy sa mohlo jednať o hororovú sci-fi klasiku. Snaha sa však bohužiaľ nekonala. Čudný rýchly úvod, nudný stred a taký voľajaký nijako-nejaký (ehm, kanálový) koniec. Má to dobré nápady, nechutné scény a bizarným spôsobom exotický kasting (najlepší je Michael Madsen ako chlap, ktorého keď zavolajú, znamená to, že sú veľké problémy), ale každých pár minút to po jednej vydarenej scéne upadne do letargie, WTF nápadov a nelogických nezmyslov. Ako hororový fanúšik oceňujem, že sa hralo na pomerne vysokú nepríjemnosť, čiže plno sexu, nahých tiel, gore a iných nechutností (Sil vyzerá ako Votrelcova sestra, na filme ostatne pracoval slávny H.R. Giger). ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Solidní "vetřelcovské" béčko se silnou atmosférou a krásnou Natashou Henstridge. Škoda jen těch závěrečných povinných (a nudných) dvaceti minut v podzemí, jinak bych dal i čtyři hvězdy. 70% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to úplně špatný, ale něco tomu chybí. Neni to drama ani thriller ani sci-fi ani akční, prostě je to takovej divnej mišmaš s mimozemskou tématikou, možná se z toho mohl udělat slušnej horor, ale na to asi tvůrci nepomysleli a uděali z toho takovou divnou slátaninu. Další věc co mě moc nepotěšila je výkon Michaela Madsena, ten je tady naprosto nulovej, dyt jako lovec lidi nikoho poradne nesejme a ma tam jen par drsnejch keců a to je trošku málo, totéž se týko Bena Kingsley až na ty drsný kecy, ten tam je úplně na hovno. Jediný co je na tomhle filmu perfektní je Natasha Henstridge, ale jejím hereckým uměním to nebude. A i přesto, že to dost kritizuju, tak ty 3* tomu dám, protože pár světlých míst to má(konec to rozhodně neni) a hlavně to má Natashu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Krásná mimozemšťanka: Hororová verze. V devadesátkách dozněla vlna osmdesátkových městských bad alien naháněček (Tajemné zlo, Predator 2, Temný anděl, Zlomek sekundy) a volně přešla do vlny filmů o mimozemských invazích (Vládci loutek, Den nezávislosti, Mars útočí, Muži v černém, Fakulta...), přičemž Mutant stojí někde mezi. Z vojenské laboratoře uprchlou nevypočitatelnou mimozemšťanku tu pronásleduje tým a la Uprchlík a i když je ovládnutí lidstva jejími potomky na spadnutí, žádné demoličně-památkové orgie a la Den nezávislosti nečekejte, nebyly na ně prachy, takže tu maximálně vybuchne 1, slovy jedno auto. Respektive prachy byly, ale na fajn casting a na zaplacení Geigera, který dodal pár odpudivých masek. A díky přimíchání sexu a opakovanému odhalování fešné Natashi to není úplně zbytečné. Jinak je to ale kinobéčko na jedno zhlédnutí - na akčňák to má nezajímavé akční scény, na sci-fi je to hloupé, na thriller málo napínavé a na horror málo děsivé. A s málo počítačovými efekty, což je dobře, protože vypadají mizerně. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi milo prekvapený. "Species" som celkom solídne podcenil, no ono sa jedná o celkom slušné scifi béčko, ktoré od úvodu nijak nenudí. Ako Ja som naozaj milo prekvapený - 65% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Měl jsem vždycky rád oldschool horory, ale tenhle jsem považoval za průměr a ani opakované shlédnutí na tom nic nezměnilo. Tempo filmu je nevyvážené a atmosféra úplně nefunguje. Co to zvedá je Natasha která je doslova smrtelně sexy a drsný lovec lidí Madsen který cedí přes zuby krutopřísný hlášky. Nakonec tedy jakž takž za 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výtvarný podíl H.R.Gigera na Mutantovi je největším kladem filmu. Červi, chapadla, Gigerův vlak, noční můry i samotná SIL jsou přímo vzaty ze světa Vetřelce. Fascinaci biomechanoidy zčásti uplatnil švýcarský surrealista ve filmu, který nakonec není špatný, ale nespoutanou fantazii umělce využívá jen skromně. Giger vůbec na filmy štěstí moc neměl - Duna byla nakonec realizována bez něj a za Vetřelce sice získal Oscara, avšak své návrhy musel značně korigovat. Jeho vize plné ženských i mužských pohlavních orgánů se prostě nehodily. Celkově vůbec Mutant Vetřelce hodně připomíná. Honba za monstrem je korunována pátraním v tunelech kanálů velmi podobných chodbám v Nostromo, před vstupem do dalšího patra či za roh se používá plamenomet a ke všemu zní tak povědomá hudba, že chvílemi jste opravdu ve vetřelčím světě. Zdařilé triky ( až na počítačové animace mutantů, které jsou příliš umělé), napětí, dobří herci a správná dávka erotiky nakonec dělají z Mutanta dobré sci-fi. ()

Reklama

Reklama