Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výtvarný podíl H.R.Gigera na Mutantovi je největším kladem filmu. Červi, chapadla, Gigerův vlak, noční můry i samotná SIL jsou přímo vzaty ze světa Vetřelce. Fascinaci biomechanoidy zčásti uplatnil švýcarský surrealista ve filmu, který nakonec není špatný, ale nespoutanou fantazii umělce využívá jen skromně. Giger vůbec na filmy štěstí moc neměl - Duna byla nakonec realizována bez něj a za Vetřelce sice získal Oscara, avšak své návrhy musel značně korigovat. Jeho vize plné ženských i mužských pohlavních orgánů se prostě nehodily. Celkově vůbec Mutant Vetřelce hodně připomíná. Honba za monstrem je korunována pátraním v tunelech kanálů velmi podobných chodbám v Nostromo, před vstupem do dalšího patra či za roh se používá plamenomet a ke všemu zní tak povědomá hudba, že chvílemi jste opravdu ve vetřelčím světě. Zdařilé triky ( až na počítačové animace mutantů, které jsou příliš umělé), napětí, dobří herci a správná dávka erotiky nakonec dělají z Mutanta dobré sci-fi. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

I přes hvězdné obsazení šlo o sci-fi béčko jak vyšité - viz samotný námět "krásného" mimozemského mutanta (v lidské podobě má Natasha Henstridge opravdu co ukazovat, v té úchylné latexové Gigerově vizi už moc ne :-)), jenž se snažil spářit s jakýmkoli vhodným chlapem. Ale k dobré žánrovce něco chybělo - svižnější tempo, zaujatější režie, méně toporné dialogy, nekombinovat "nechutný" horor s psychologií či nevykrádat tolik Predátory a Vetřelce. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Laboratorně zašejkrujeme a voilà! Poddajná a kontrolovatelná bytost Sil. Po nasátí kyanidu zdvořile odmítne přístřeší a vydá se vlastní cestou. Metamorfózou se z ní vyloupne překrásná medúzka s fatální selekcí lidských samců a drtivou eliminací konkurenceschopných samiček. Pronásledovatelé půjdou po krvavých stopách jako býk po muletě a jejich řady po každém setkání se Sil prořídnou... ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Dnes už zabudnutý béčkový horor s vtedajším áčkovým obsadením. Poteší oku lahodiaca hlavná predstaviteľka, vydarené masky a zopár horny borcov s nešťastným osudom. Film si stavia na hustej atmosfére a niekoľkých chrumkavých momentoch (scénka v kupé alebo na ženských záchodoch), ktoré len tak z hlavy nevyšumia. Ak by pokračovania nezablúdili do plytkých vôd hneď druhým dielom, mohli sme sa tešiť ďalšej vydarenej sérii v štýle Votrelca. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Mne to nepripadá ako úspešné spárenie." Ten nápad vôbec nie je zlý. S trochou snahy sa mohlo jednať o hororovú sci-fi klasiku. Snaha sa však bohužiaľ nekonala. Čudný rýchly úvod, nudný stred a taký voľajaký nijako-nejaký (ehm, kanálový) koniec. Má to dobré nápady, nechutné scény a bizarným spôsobom exotický kasting (najlepší je Michael Madsen ako chlap, ktorého keď zavolajú, znamená to, že sú veľké problémy), ale každých pár minút to po jednej vydarenej scéne upadne do letargie, WTF nápadov a nelogických nezmyslov. Ako hororový fanúšik oceňujem, že sa hralo na pomerne vysokú nepríjemnosť, čiže plno sexu, nahých tiel, gore a iných nechutností (Sil vyzerá ako Votrelcova sestra, na filme ostatne pracoval slávny H.R. Giger). ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Zhruba v čase 40:05 je možné zahlédnout v prosklených dveřích odraz člena štábu a mikrofonu. Podobná chyba s mikrofonem se objeví i v čase 54:15 – v levém horním rohu. (masekjc)
  • H. R. Giger se přímo nepodílel na stavbě těla Sil. Pro nemoc své matky neopustil Švýcarsko, ale své kresby odfaxoval do studia. (Terva)

Reklama

Reklama