Reklama

Reklama

Zánik bitevní lodi Roma

  • Česko Zkáza bitevní lodi Roma (více)
všechny plakáty
Trailer
Itálie, 2001, 60 min

Obsahy(1)

Příběh tragédie chlouby italského válečného námořnictva - bitevní lodi třídy Vittorio Veneto s hrdým názvem Roma. Z úst pamětníků vyslechnete svědectví staré přes 65 let o strašlivém konci této válečné lodi, která byla a je považována za jednu nejelegantnějších bojových lodí vůbec. Mezi svědky promlouvá například i dcera velitele flotily, admirála Bergaminiho. Roma byla zničena 9. září 1943 třemi přesnými zásahy (prvními řízenými protilodními střelami na světě) lehkých německých bombardérů Dornier Do 217. Sledujte neuvěřitelný sled nedorozumění a náhod, jenž stojí na pozadí katastrofy, která stála životy tisíců námořníků. V tomto dokumentárním snímku plném unikátních dobových záběrů se díky výpovědím přeživších stanete svědky dramatu posledních dvanácti hodin na palubě žhnoucí lodi, proměněné ve smrtelnou past z tavícího se kovu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zajímavě a poutavě zpracovaný snímek režiséra Leonarda Tiberi o osudu italské bitevní lodi Roma. Sestřihy autentických záběrů lodi, posádky a jejich osudu s komentovaným slovem budou jistě zajímavé především pro zájemce o historii válečného loďstva. ()

Reklama

Tempest 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý dokument o pýše italského námořnictva za druhé světové války. I když historie této lodi byla poměrně krátká, je podána podrobně a komplexně včetně samotného útoku, který vedl k jejímu potopení. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama