Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fred chtěl jenom udělat dojem na syna své snoubenky a obstarat pro něj basketbalový míč podepsaný Mercuriem Müllerem, hvězdou klubu Alba Berlín. Mercurio však svůj rekordní míč vždycky háže na tribunu s tělesně postiženými. Fred se tedy rozhodne předstírat, s pomocí svého přítele Alexe, že je na vozíčku, čímž se absolutně změní jeho dosavadní život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

JFL 

všechny recenze uživatele

Film o egocentrickým blbcovi, který aby si mohl vzít nafrněnou krávu s otravným fakanem předstírá, že je postižený. Veškerý humor tu vychází z rozvádění trapnosti centrální situace, případně z hrstky slapstickových gagů. Snímek v zásadě stojí na tom, že si dělá prdel z postižených, potažmo nechává Tila Schweigera dělat retarda, ale ve finále samozřejmě srabácky přijde s velkou politickou korektností, hrdina dostane krapet za uši a nakonec jsou všichni happy. Příznačně jediné, co zde stojí za povšimnutí, je žurnálová kočka Tanja Wenzel ve vedlejší roli. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Wo ist Fred? je sice špatný film, ale zároveň slušná německá variace tehdejších trendy filmů, jako bylo nekorektní Shallow Hal. Takže vlastně kvalitní zástupce globálního žánru v rámci národní kinematografie. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Míč od Mercuryho, pro Freda žádný problém. Stát se na chvilku postiženým nikomu neublíží. Pohodová komedie s poměrně dost slušným humorem. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Kdepak je Fred? A kdopak je Fred? No přece Fred je ten zedník na vozíčku, co postavil tento barák, zrovna hází zeď tam nahoře. Jinak tomu rozmazlenýmu a nafoukanýmu děcku bych nafackoval, a jeho mamince ještě víc. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Til Schweiger je jistota. Romantická komedie se vším, co k ní patří, a především nenáročná, nevážná sranda. Přestřelím na 4*. protože komu výše zmíněné stačí, bude spokojen. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 6 | humor 5 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nečekejte žádný fekální humor, kterým je Německo tak proslulé. Z toho už kluci dávno vyrostli. Jedná se o další z hromady komedií natočených stylem ,,pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí", což by spolkl i s navijákem snad pouze před bývalý prezident naší malebné republiky plné nepřizpůsobivého obyvatelstva opáleného zevnějšku, které kdysi jedna hlava státu z Německa neměla moc ráda. S herci to není nikterak slavné. Tohle že má být ta slavná árijská rasa, které není na světě rovno? Hovno. Takových filmů jsou po celém světě kupy. Možná v nich není jedna pěkná scénka na stavbě a společná večeře. Jinak jsou totožné. Film je brutálně předvídatelný a i člověk neárijského původu brzy zjistí přesný směr, kterým se bude ubírat a jak přesně skončí. Lepší 1*. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Byl jsem velmi obezřetný. Tila vůbec nemusím a zhruba do dvacáté minuty jsem byl z téhle komedie otrávený, jako muchomůrka zelená. Čekal jsem prostě jen další slátaninu, jako třeba Kohout na víně, nebo něco podobného. Tohle vše ale zmizelo, jako mávnutím kouzelného proutku a co víc, já se dokonce bavil! Někdy více, někdy méně, ale celkově převládá mírná spokojenost, se kterou jsem na začátku absolutně nepočítal. Určitě k tomu příspělo několik opravdu velmi komických situací, (u oběda, nebo v léčebně), které se prostě povedly a celkově mně, i přes poněkud očekávaný konec jen tak lehce sedly do noty. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Německý filmy nějak moc nevyhledávám, ale Schweiger je prostě borec, jeho hraní je vyníkající. A retarda zahrál dokonale. I když film nedostahuje kvalit jiných Německých filmů jako například Klepání na nebeskou bránu, tak tenhle film má rozhodně co nabídnout. DAl bych 4* ale za nečekané překvapení dávám plné. ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Odporná německá nekomedie, která se patrně snaží vytřískat srandu z toho, že si pitvořením a přehráváním utahuje z postižených. Nezakázali to snad v Německu spolu s nacismem? Bohužel, asi ne. ___ Hlavní postava je trapák mezi dvěma ženami. Jedna je snobská kravka s odpudivým synem, druhá je neskutečná vtěrka, co mu vpadává do bytu a bez dovolení zvedá telefony. Proč on touží po nich a proč ony po něm, když je to bezmyšlenkovitý ubožák, je záhadou, nad kterou nechci přemýšlet. ___ Ach, bohové! Je to stupidně napsané, blbě zahrané a jakože morální poselství je blábol hodný svěrací kazajky. Bylo mi trapně za herce i štáb. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Dôvod? Alexandra Maria Lara. V tomto smere ani len najmenšie sklamanie, práve naopak. A som vďačný filmu ako takému, že nudil iba v úvode a preháňal len pri epizóde v reštaurácii (nevydarená pocta Mrs. Doubtfire???). Inak je to vcelku inteligentná komédia so síce predvídateľným koncom, ale takým, ktorý než aby naštval, pohladí váš dôvtip (heh, po prvej spoločnej scéne som uhádol aj druhý šťastný pár). ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"O filmu nic nevíš, dva roky jsem pracoval u 9 Line !!" - "Ale jako vrátnej !!" .;) Opravdu velmi zdařilá německá crazy komedie s prvky grotesky pro diváky se zálibou v nepříliš inteligentním humoru, do jejichž zástupu se hrdě zařadím i já !! ;) Přiznávám, že mám velmi rád filmy, které si neberou servítky a s oblibou si dělají legraci z ve slušné společnosti tabuizovaných témat, ačkoliv uznávám, že podobné snahy většinou hraničí s naprostou trapností.. Když se přenesete přes skutečnost, že zedník ultrasympaťáka Tilla Schweigera se pitvoří až běda a celý týden podstupuje hraním si na retarda neskutečná muka kvůli basketbalovému míči pro rozmazleného vypaseného bastarda své povrchní snoubenky, byť Anja Kling je na Němku opravdu nebezpečně sexy, dostáváme vcelku originální příběh, který samozřejmě pro svoji prvoplánovitou žánrovou průhlednost od počátku spěje k nevyhnutelnému moralistickému konci, což nepovažuji za tak výraznou kaňku na kráse jako kolega JFL !! Jednoduše jsem se velmi dobře bavil, Schweigerovo fyzické herectví se prostě musí líbit, celkově tenhle snímek nabízí opravdu moc vtipných extrémních situací i hlášek a co se týká ženské části hereckého ansámblu, je opravdu na co koukat.. Tanja Wenzel i již zmiňovaná Anja Kling naprosto popírají zvěsti o "kráse" německých žen, ačkoliv v pomyslném souboji krásy bezkonkurenčně vítězí sladká rumunská star Alexandra Maria Lara..;) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom slušná komédia o vozíčkároch a hlavnom hrdinovi, ktorý to z chamtivých dôvodov predstiera. Til sa nestratil ani v komediálnej polohe, ale ten malý rozmaznaný tučko mi strašne liezol na nervy a mal som chuť mu nakopať zadok. Celkovo taký priemer na jedno pozretie. 5/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na německou produkci hodně zábavná a kvalitní komedie, která je tak trochu vykrádačkou Bláznivé olympiády. Til Schweiger je jeden z mála opravdu nadanejch německejch herců a ani tady nic nezkazil. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Německé seriály i filmy mi absolutně nesedí. Ale čas od času u našich západních sousedů vznikne nějaká ta příjemná komedie, která sice působí oproti americké kinematografii amatérským dojmem, ale i tak dokáže příjemně pobavit.. A právě komedie ,,Kde je Fred?,, je touto světlou vyjímkou. I když místy se naskytne naivní humor, který musí být brán s nadhledem, tak přesto jsem bavil příběhem Til Schweigera, který musí zkombinovat roli zdravého a fyzicky zdatného milujícího dělníka a roli pohybu neschopného a němého vozíčkáře. A jak to tak bývá, tak postupem času se bláznivě do těchto rolí zamotává. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že se nenašlo pár úsměvných momentů, to ano. Bohužel celkově je to přehrávání čehosi, o čemž už dopředu herci vědí, že to bude konina. Til Schweiger se tak trochu snažil, jenže kde děj není, ani herec se na hlavu nepostaví, tím spíše když předvádí postiženého vozíčkáře. Děj byl předvídatelný, ještěže fungoval půvab Alexandry Marie Lary. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Aleluja ! Po veľmi dlhej dobe je tu romantická komédia ktorá ma zaujala, hlavný hrdina je síce arogantný blbec, ktorý má hlúpu snúbenicu s trafeným deckom, popri tom tu je celkom vtipný príbeh a i keď tam bolo pár hlúpostí v deji, napríklad keď mal vypité a zrazu je triezvy, i tak sa do nedá porovnať s 90% amerických romantických komédií, tie tápu úplne spodných vrstvách, príjemným prekvapením je tu herečka Alexandra Maria Lara, objektívna hodnota filmu asi 3*, no za to že ma neskutočne potešili pridám jednu navyše - nech nežerem ! ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

To bylo tak... jednou jsem se tak válel v posteli. Televize nebízí obvyklou plejádu a v tom ššššškkkkrk!!!! na obrazovce známej ksicht. Hele toho znám ten je z Klepání na nebezskou bránu.... aha počkat on hraje i v jiných filmech na který se dá koukat? Světe div se. tahle komedie je krásně ujetá místy trošku trapná místy malinko přitažená za vlasy, ale... co byyste neudělali pro ženu svých snů...že? A sehnat jeden basketbalovej balón přece nebude takovej problém... že! ()

Reklama

Reklama