Reklama

Reklama

Tir Nan Og

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Francie, 2007, 4 min

Obsahy(1)

Lúčenie nie je nikdy ľahké. Havran ako symbol smrti prichádza po starenku, aby ju prišiel vziať na druhý svet. Dcéra ju nechce pustiť, lebo vie, že už matku neuvidí. Ona je však so smrťou vyrovnaná a odchádza s úsmevom na perách. (Kwaichi)

Recenze (8)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jemná alegorie týkající se smrti. Kdy malá holčička vidí odcházet starší paní s Havraním mužem a ve strachu se za nimi vydává, když je dostihne tak jí havraní muž ukáže svou tvář a obejme ji, dívka je konejšena a nechá je pokračovat v jejich cestě a vrací se zpět, kde vše začalo. Animace krajiny a doprovodná hudba jsou opravdu pěkné, jen animace postav je dost křečovitá a jednoduchá. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, z jehož výtvarna Francouzské (nebo minimálně Evropské) pojetí prýští jako horský pramen z puklé skály, nemluvě o podání "myšlenky", které je vkusné, nevtíravé a dobře zpracované bez přílišné srdceryvnosti, jak se občas stává, prostě velmi zdařilé. Mimochodem, naprosto nechápu přízemnost uživatele Kwaicha (obsah) a uživatele Dragoni (komentář), kteří se odhodlali vyspoilerovat lautr celej děj! Skřipec, železnou pannu, španělskou botu a mučení rostoucím bambusem na vás! A bylo by to beztak málo! Další z x důvodů, proč obsahy prostě nečíst, tohle není nic jiného, než prasárna. Howgh ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

veľmi pekná animácia, ale pointa príliš prostá (ale nie hlúpa!)... nádej večného života s milovanými... ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Autorem tohoto snímku je dle mě, mimo jiné, jeden z nejtalentovanějších kreslířů přebalů hudebních alb Fursy Teyssier. Bohužel něco víc než hezkou kresbu a hudbu v tomto filmu moc asi neoceníte. Jedná se o příběh mladé dívky a její babičky, inspirovaný irskou mytologií, konkrétně místem zvaným Tir na nOg. Tir na nOg je v irských legendách místo, kam odcházejí mrtví, neboli Onen svět (více se třeba můžete dozvědět na Wiki). Pro mě docela příjemně ztrávené 4 minuty ()

Reklama

Reklama