Reklama

Reklama

Göringova kariéra

(seriál)
  • Česko Kariéra Hermanna Göringa (více)
Německo, 2006, 2 h 33 min (Minutáž: 51 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tento dokument ukáže i doposud nezveřejněné záběry, natočené samotným Göringem. Jeden z nejbližších spolupracovníků Adolfa Hitlera, později říšský maršál Hermann Göring, začínal jako válečný letec za první světové války. (oficiální text distributora)

Recenze (14)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem neviděl všechny tři díly, ale to co jsem viděl ve mě zanechalo hluboký pocit. Pokud máte možnost určitě si někde sežeňte tenhle dokument o druhém nejmocnějším muži Německa za druhé světové války říšském maršálovi Hermannu Göringovi. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Každopádne veľmi zaujímavý a podrobný dokument, ktorý toho o druhom najvyššie postavenom nacistovi po Hitlerovi, povie takmer všetko zásadné. Asi najcennejšie a najlepšie sú na tomto dokumente výpovede niekoľkých stíhačov Luftwafe, ktorí o ňom nehovorili práve najkrajšie. Medzi ľuďmi vraj obľúbený, však prečo nie, stále usmievavý, vtipy rozhadzoval na všetky strany, ale piloti ho veľmi radi nemali. Skvelý pilot z 1. svet. vojny, ale vraj mizerný organizátor a stratég a to hlavne z dôvodu, že sa zaujímal o všetko, len nie vojnu. Jeho brat Albert bol v porovnaní s ním anjelom. Zachraňoval Židov, často po ňom išlo gestapo a H. Goring ho často z jej pazúrov zachraňoval. Hlavne druhý diel napovie mnoho o tom, že samotný Goring vojnu veľmi nechcel, určite nie tak veľkú a dlhodobú. Pokúšal sa to viackrát Hitlerovi vyhovoriť, no zbytočne ako vieme. Mal príliš rád sám seba, umenie a lov, pre ktorý mal slabosť. O vojnu skutočne záujem nemal. Toť možno jedna sympatická vlastnosť na tomto nacistovi. Najzaujímavejší mi prišiel záverečný diel, jeho zatknutie, pobyt vo väzení, ukrývanie kyanidu a celý Norimberský proces. Porovnával som si to s kvalitne urobeným tv filmom Norimberg a v mnohých veciach sa to zhoduje a dodatočne opäť vyzdvihujem kvalitu tohto filmu a tým pádom i tohto skvelého dokumentu. Nemám čo vytknúť. Tá schovaná kapsula kyanidu dosť vysvetľuje jeho náladu na procese. Max. spokojnosť. 100%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentárních počinů, které byli kdy natočeny, byl by jím i bez domácích záběrů Göringa domácího, ale s nimi se tenhle seriál stal opravdovou špičkou, jediné, co zde trochen postrádám jsou alespoň nějaké drby o prznění malých chlapečků oblečených do kožených kalhot a vykřikujících cosi o moci a síle letadla vůdce Luftwaffe, nebo tak něco. "Nažral ses dost, Caesare? No tak hop." ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument, v němž máme možnost náhlednout do života Hermanna Göringa od mládí až po smrt. Pro lidi, kteří se zajímají o problematiku 2. světové války a osoby, jež měly vliv na její vývoj, jde o zajímavou a nadprůměrnou podívanou. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dokument, ve kterém bylo řečeno prakticky vše o této bečce sádla, která se v jeden čas stala jedním z nejmocnějších mužů tzv. Třetí říše ... Je jen velká škoda, ža tato bestie měla možnost zvolit sebevraždu kapslí s jedem před potupným provazem šibenice v Norimberku... Naštěstí někteří pohlaváři prosazovali nejprve své zájmy a pak až politiku. I to možná přispělo k podlomení základů obludné nacistické říše... A děkuji hochům z RAF, kteří jako první schladili Göringovo chvástání nákladem zápalných pum. Jsem rád, že dokument netočili Britové, ale Němci. Je to pro samotné velmi důležité. Jen houšť... ! * * * * ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jeden z předních mužů v Hitlerov týmu. Proč pil alkoholické nápoje? Proč si občas zafetoval? Díky čemu se udržel v Hitlerově přízni? Co měl rád a co naopak nesnášel? Kdy měl rád samotu a kdy naopak společnost? Co zapříčinilo, že se stal ministrem země, která chtěla vzkvétat na úkor jiných zemí? ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zajímavě poskládaná pouť druhého výtečníka mírumilovné Třetí říše. Podstatné informace jsou prokládány méně známými dobovými záběry a nechybí ani posouzení Göringa z hlediska psychologického. Vyprávění je poutavé a nestranné. Zarazí snad jen jediná věc. Není mi moc dobře jasné, proč v takřka v tříhodinovém dokumentu musí po pěti minutách zaznít informace, že Hermann spáchal sebevraždu spolknutím kyanidové kapsle během Norimberského procesu. Ocenil bych spíše souvislé mapování od narození do samotného konce bez nějakých časových úskoků. 80% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Vždy keď som pri vodcovi, spadne mi srdce do nohavíc". Verný Hitlerovi až do konca. Múdry človek, ale veľmi márnivý. Od pohľadu nesympatický a slizký. Človek, ktorého zaujímali viac jelene ako vojna. Kompletný sprievodca vojensky druhého muža tretej ríše je podaný dostatočne detailne za sprievodu mnohých videí, fotografií, svedkov a komentárov historikov. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument, ve kterém je Göring ukázán ve skutečném světle, jako muž, který pro osobní moc udělal opravdu úplně všechno. Nutno dodat, že mu to šlo opravdu dobře a měl se opravdu moc rád. Idylku kazí jen skutečnost, kolik lidí za jeho blahobyt zaplatilo životem. Pozoruhodný na celém dokumentu je dojem a i tvrzení historiků, že Göringa de facto válka nezajímala, ale že byla pouze prostředkem k jeho blahobytu, ideologie šla "jaksi bokem", hlavní byla honosná sídla, velký lovecký revír, mít kde "nakupovat" starožitnosti (termín "nakupovat" má jiný význam v podání H. Göringa) a rozhodovat o životě a smrti svých "poddaných". To dobře dokládá věta "Já rozhoduji o tom, kdo je žid". Co k tomu dodat... ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o druhém muži třetí říše. Spousta zajímavých informací a celková ukázka života na jednu z nejzajimavějších postav hitlerovy třetí říše- 90%. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Vskutku vyčerpávající dokument, který přináší velmi zajímavé poznatky o obludě jménem Göring včetně spousty dosud málo známých informací, jako je třeba poodhalení tajemství kolem jeho smrti. Unikátní a historicky cenné jsou také jeho vlastní filmové záběry (byl vášnivým amatérským kameramanem), které byly dlouho považovány za ztracené a které zde můžeme spatřit. ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Kvalitní třídílný dokument. Hermann Göring byl jedním z těch nejodpudivějších nacistů. Pro sebe všeho schopný, jinak dost neschopný (hlavně jako generál). Třeba Erwina Rommela si lze cenit jako brilantního válečné taktika – ale Göringa? Ten vynikal schopností brilantně si žít a krást umělecké předměty. I když občas myslel i na druhé, třeba když zachraňoval Židy před nacistickou mašinérií nebo bratra Alberta, pomáhajícího Židům, před svým gestapem. Albert Göring je v dokumentu vůbec stavěn do mravního protikladu k Hermannovi a je vyzdvihován jako zachránce Židů. Ovšem kdyby mu velký bratr nezachraňoval zadek před gestapem, tak by těch Židů taky moc nezachránil – samotný počet zachráněných Židů o mravnosti zachránce nic neříká. ()

Hvězdář 

všechny recenze uživatele

I takhle může skončit sobeckost a pýcha, kéž je pro nás ponaučení i toto. Děsivý portrét spolupachatele největších zločinů světa. Velmi povedený dokument, dobrá práce! ()

Reklama

Reklama