Reklama

Reklama

Byl hvězdou arizonského rugbyového týmu, ale v opilosti spáchal vážnou nehodu, dostal se do nesnází a posléze do nápravného ústavu pro mladistvé. Právě zde však může konečně pochopit, pro co je vlastně dobré žít.  Středoškolský mladík Rick Penning žije přesně tak, jak hraje rugby - rychle, tvrdě a naplno. A vše podřizuje úspěchu v očích svého otce Richarda, panovačného a přehlíživého trenéra. Jenže pochvala a uznání nepřicházejí, což jen popouzí Rickovu divokost, jež se už brzy projeví v celé své „kráse“. Stačí k tomu jediná noc. Rick v opilosti spáchá vážnou dopravní nehodu, a protože se nejedná o první přečin, soudkyně ho bez milosti odešle do chlapeckého nápravného zařízení v Salt Lake City, čímž se jeho dosavadní sportovní kariéra ocitá v troskách. Přesto je zde ale ještě možnost pozvednout hlavu. Pokud bude Rick schopen překročit svoji pýchu a hvězdné manýry a přijme kodex drsného a nesmlouvavého trenéra Gelwixe, může na zbytek sezóny nastoupit na trávník v dresu slavného týmu highlandské střední. A i když je to zpočátku velký boj, Rick nakonec pozná, že právě zde se může naučit víc než kdekoli jinde kdykoli dřív. Svou bojovností nakonec dovede nové spoluhráče až do finále národního šampionátu, kde by měl stanout tváří v tvář svému bývalému celku vedenému vlastním otcem. A právě v ten moment je propuštěn a může se vrátit domů. To je chvíle, během níž se z chlapců mohou stát muži. Ricka čeká velké rozhodování, kdo si víc zaslouží jeho loajalitu. Mladého atleta, který konečně pochopí, co je v životě důležité, ztvárnil v americkém sportovním dramatu z roku 2008 Sean Faris, v jedné z vedlejších rolí se pak diváci mohou setkat s populárním Samem z Pána prstenů, osmatřicetiletým Seanem Astinem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tady není o čem diskutovat. Film "Navěky silný" obsahuje naprosto všechno, co má správné sportovní drama obsahovat, a jako takový asi nemohl být natočený lépe a celkový výsledek nemohl být lepší. A musím se přiznat, že ač sporty typu rugby nebo americký fotbal z duše nesnáším a mám vůči nim averzi, tak tenhle film mě dokázal zaujmout natolik, že mi zde vůbec nevadilo, že film je právě o rugby. Navíc co mě na tomto filmu ještě zaujalo je fakt, že byl natočen na základě skutečných událostí, což obzvláště u sportovních filmů, které bych mohl velmi lehce obvinit z předvídatelnosti děje a z mnoha klišé, vždycky potěší. Celý film je vlastně o jednom namyšleném mladém frajírkovi, který hraje rugby a s ničím si nedělá starosti. Ale jednoho dne na něj dojde, v opilosti nabourá a jeho dívka je vážně zraněná a on tak za trest putuje do nápravného zařízení a posléze i do místního rugbyového týmu, kde je všechno úplně jiné, než jak to dosud znal. A aniž by to sám tušil, začíná se pozvolna měnit v dobrého, čestného a svědomitého člověka. To je vše. A přesto to tak úžasně funguje, že prostě nemám slov. Takhle nějak by měl vypadat správný sportovní film. Opravdu zde nemám co vytknout, ani chvilku jsem se totiž nenudil, film mě udržoval po celou dobu v napětí a herecké výkony byly naprosto lehce uvěřitelné. Zkrátka a dobře na tenhle film asi hned tak nezapomenu, a protože jsem ho tu už několikrát velice pochválil, tak musí být jasné, že mu uděluji zcela bez uzardění a bez jakýchkoliv pochybností naprosto zasloužených a poctivě vydřených pět hvězd. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

** Tenhle film mi sedl, už jenom proto, že jsem ho viděl pár okamžiků poté, co jsem byl poprvé na tréninku rugby :) Takže to, co jsem si v praxi zkusil, jsem hned viděl pěkně doma na LCD, se sklenkou dobrého pití a křupavých lupínků :) Film jsem viděl už kdysi dávno, ale moc jsem ho nevnímal a hodnotil jsem ho pouze 3 hvězdičkami. Nyní zvedám na 4, protože to bylo povedené sportovní drama, na které se dobře kouká. 75% (with T.) ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Skvelý film a zas Sean Faris :).Nie nadarmo je pre mňa hviezda.Je to skvelé a čo je natom že takýchto filmov je veľa ? Batman Superman tiež je ich veľa a nikto sa nesťažuje.Pri tomto filme mi naozaj vyšli slzy.Bavil ma neskutočne je len škoda že Sean teraz nedostáva úlohu v lepších filmoch.Dávam tomu určite 5 hviezd a neľutujem čas strávený pri tomto skvelom filme. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Jasně že to je dle předem očekávané šablony, ale já k takovým filmům sedám s tím, že mě pobaví a něco i vnitřně přinesou. To se mi splnilo i tentokrát. Ale zase tak šablonovité to přeci jen není. Rick se v problémech utápěl tak dlouho, že jsem opravdu nabyl dojem, že neskončí nijak dobře a že závěr bude o nějaké životní tragédii. Závěr ale tragický nebyl a očekávaná náprava se dostavila. K závěru mám ale také výhrady. Rickův otec vlastně svůj tým podrthnul, když odstavil hráče, který fauloval jeho vlastního syna nastoupivšího proti otcovu týmu. Normálně k takovým zákrokům hráče přímo vyzíval a najednou bez varování změna strategie. Tenhle moment mi tam moc neseděl ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Já nevím no... Jde jen o to, že se Rick ponaučil a to je vlastně to jediné správné a hlavně chvilkové na tomto filmu. To jak se Rick choval po tři čtvrtiny filmu hezký nebylo. Chvílemi se to nedalo u obrazovky ani vydržet, pač ten kluk byl na dělo, kolikrát i na dvě. I když jsem 105 minut sledoval Penninga a rugby, pořád jsem před očima viděl mazla Ronalda z "bílého baletu". Uznávám ho, ale fakt mi tahle primadonnka nesedí a to jsem fanda Realu. Takže, i když v něčem vynikám a jsem kurva dobrej, musím zákonitě machrovat. A tohle fakt nemusím a to jsem dámy a pánové pořádnej borec a pan machr! Sean alias Cristiano = stupid! 50% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Sean Faris si během natáčení vymknul kotník. (Hal_Moore)
  • Sean Faris kvôli filmu behával 6 míľ dvakrát denne, aby sa dostal do formy, často pri viac ako 37°C. (U_S_O)

Reklama

Reklama