Reklama

Reklama

Byl hvězdou arizonského rugbyového týmu, ale v opilosti spáchal vážnou nehodu, dostal se do nesnází a posléze do nápravného ústavu pro mladistvé. Právě zde však může konečně pochopit, pro co je vlastně dobré žít.  Středoškolský mladík Rick Penning žije přesně tak, jak hraje rugby - rychle, tvrdě a naplno. A vše podřizuje úspěchu v očích svého otce Richarda, panovačného a přehlíživého trenéra. Jenže pochvala a uznání nepřicházejí, což jen popouzí Rickovu divokost, jež se už brzy projeví v celé své „kráse“. Stačí k tomu jediná noc. Rick v opilosti spáchá vážnou dopravní nehodu, a protože se nejedná o první přečin, soudkyně ho bez milosti odešle do chlapeckého nápravného zařízení v Salt Lake City, čímž se jeho dosavadní sportovní kariéra ocitá v troskách. Přesto je zde ale ještě možnost pozvednout hlavu. Pokud bude Rick schopen překročit svoji pýchu a hvězdné manýry a přijme kodex drsného a nesmlouvavého trenéra Gelwixe, může na zbytek sezóny nastoupit na trávník v dresu slavného týmu highlandské střední. A i když je to zpočátku velký boj, Rick nakonec pozná, že právě zde se může naučit víc než kdekoli jinde kdykoli dřív. Svou bojovností nakonec dovede nové spoluhráče až do finále národního šampionátu, kde by měl stanout tváří v tvář svému bývalému celku vedenému vlastním otcem. A právě v ten moment je propuštěn a může se vrátit domů. To je chvíle, během níž se z chlapců mohou stát muži. Ricka čeká velké rozhodování, kdo si víc zaslouží jeho loajalitu. Mladého atleta, který konečně pochopí, co je v životě důležité, ztvárnil v americkém sportovním dramatu z roku 2008 Sean Faris, v jedné z vedlejších rolí se pak diváci mohou setkat s populárním Samem z Pána prstenů, osmatřicetiletým Seanem Astinem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zfušovaný sportovní film, který v sobě má všechno, co už jsem tisíckrát viděl líp. Do toho si ukradne všecko, co se mu hodí. Co tam jako dělala ta haka? Jako, že to dneska patří k rugby, tak to napálíme do filmu, ať to vypadá trošku cool? Stejně tak mi ani nesedla ta dynamická kamera, která měla neustále tendenci se pohybovat a vytvářet dojem, jako že tam s nimi na tom hřišti jsem a zrovna se chystám na svůj zápas století. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $719,556Tržby Celosvetovo $-║ Ďalšia strašne obohraná limonáda o náprave zhýralého chlapca, kde dej ani statická réžia nemá čo poriadne ponúknuť. /25%/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Trailer vypadal docela dobře, něco jako Vítězové a poražení, ale bohužel se z toho vyklubal spíš takovej docela klišoidní sportovní film zaměřenej hlavně na docela typicky pro tyhle filmy problémovej vztah otce a syna, celkem stupidně a až moc jednoduše vytvořený napravení Seana Farise a do toho pár slušně vypadajících zápasů, který ale nedokážou moc strhnout, protože za prvé to neni nějak extra natočený a za druhý ragby nepůsobí na diváka tak poutavě jako amarickej fotbal ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Na tenhle typ filmu se hezky kouká, ale je to pokaždý stejný... Průser - náprava - zadostiučinění - velká americká objímačka na konci + dojemná melodie. No co, nebylo to zas tak zlý - 50%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy mám rád, i když často jedou podle jednoho, docela předvídatelného scénáře "floutek, který je lepší než ostatní něco provede, musí jít do nápravného zařízení, kde pozná, co jsou ty pravé hodnoty". A tak záleží na filmu, jak mi tohle dokáže prodat. A tenhle to dokázal poměrně slušně. Forever Strong mě upřímně bavil, rugby jako takové moc neznám a proto jsem se o něm rád něco dozvěděl a většina herců odvádí slušnou práci. Navíc těch morálních poučení tam nebylo zase tolik a upřímně, většina z nich měla něco do sebe (hlavně ty, co se týkaly sportu, že nevyhrává jednotlivec, ale tým, to my Češi přece víme, že ano?) Zkrátka a jednoduše, bavil jsem se dost, nudil minimálně. 80 %. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tady není o čem diskutovat. Film "Navěky silný" obsahuje naprosto všechno, co má správné sportovní drama obsahovat, a jako takový asi nemohl být natočený lépe a celkový výsledek nemohl být lepší. A musím se přiznat, že ač sporty typu rugby nebo americký fotbal z duše nesnáším a mám vůči nim averzi, tak tenhle film mě dokázal zaujmout natolik, že mi zde vůbec nevadilo, že film je právě o rugby. Navíc co mě na tomto filmu ještě zaujalo je fakt, že byl natočen na základě skutečných událostí, což obzvláště u sportovních filmů, které bych mohl velmi lehce obvinit z předvídatelnosti děje a z mnoha klišé, vždycky potěší. Celý film je vlastně o jednom namyšleném mladém frajírkovi, který hraje rugby a s ničím si nedělá starosti. Ale jednoho dne na něj dojde, v opilosti nabourá a jeho dívka je vážně zraněná a on tak za trest putuje do nápravného zařízení a posléze i do místního rugbyového týmu, kde je všechno úplně jiné, než jak to dosud znal. A aniž by to sám tušil, začíná se pozvolna měnit v dobrého, čestného a svědomitého člověka. To je vše. A přesto to tak úžasně funguje, že prostě nemám slov. Takhle nějak by měl vypadat správný sportovní film. Opravdu zde nemám co vytknout, ani chvilku jsem se totiž nenudil, film mě udržoval po celou dobu v napětí a herecké výkony byly naprosto lehce uvěřitelné. Zkrátka a dobře na tenhle film asi hned tak nezapomenu, a protože jsem ho tu už několikrát velice pochválil, tak musí být jasné, že mu uděluji zcela bez uzardění a bez jakýchkoliv pochybností naprosto zasloužených a poctivě vydřených pět hvězd. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné jako počasí o Vánocích a průměr jak z učebnice geometrie. Sportovních filmů začíná být víc, než pořadů na ČT Sport, bohužel se často podobají jeden druhému jako kola Sáblíkové na pětce. No a pak by mě taky zajímalo, co měla znamenat ta vykrádačka zélandské Haky? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ach jo, cukrík ako hrom. No na druhú stranu musím ale uznať, že sa na to nepozeralo najhoršie, a to aj napriek tomu, že rugby je pre mňa španielska dedina. Ak to bolo na základe skutočnej udalosti, tak klobúk dole pred chalanom. Niečo také je zriedkavé... Slabší priemer. 55/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tento film obsahuje všetko. Za brucho sa popadajúci humor, slzy, drámu, akciu, napätie a motiváciu. Bomba! U mňa za plný. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa povedať, že športové snímky vyhľadávam a po poslednom výstupe Seana Farisa som sa práve na tento film tešil, avšak opak sa stal pravdou. Ohromne trápny a naivný snímok, kde hlavný hrdina hľadá svoje pravé ja, ktoré v svojom "ukážkovom americkom sne" nemohol bez pomoci určitej skupiny ľudí nájsť... Faris sa herecky snaží asi ako CH. Ronaldo (ista podoba tam je) na ihrisku a celkovo mi tento počin v skutku nič nedal. Rád by som našiel pár kladných momentov, ale nebude to ľahké... takže radšej, asi takto 3/10 + sklamanie... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Zase raz film o tom, ako sa zlý chlapec zmení na dobrého. Tiež o tom, že chlapci z tímu sa na tej strednej škole asi vôbec neučili, iba hrali rugby. No a v neposlednom rade o jednom dobrom trénerovi, ktorý urobil niekoľkých chlapcov naveky silnými. Bolo to síce také klišoidné, ale dobre sa na to pozeralo a nepopieram, že ja tie maorské tanečky zbožňujem, aj keď nechápem, kde sa tam vzali. A nenechajte si újsť ten záverečný po titulkoch. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách standardní sportovní drama, jehož hlavní téma není sport, ale moralizování a konečná náprava. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrné sportovní drama. Příběh je sice jedno velké klišé, ale spíš mi vadila při hře ta chaotická kamera. Sean Faris mi nepřišel jako dobrá volba pro tento film, navíc nechápu, jak to můžou nazývat turnajem středních škol, když ti kluci vypadaj vesměs mezi 20-30 lety. Na druhou stranu se mi docela líbila hudba, líbil se mi Maurský tanec Haka a kupodivu sem se ani nenudil. 60% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

V životě dospívajícího mladého muže nastane chvíle, kdy potřebuje disciplínu a je jedno, jestli ji najde u Vontů, ve skautu, u skinheads nebo - jako v tomto případě - v rugby. Je to obvyklý příběh o nápravě pomocí zaujetí. Jen mi ten rugbyový tým svými pokřiky, modlitbami a tanečky až nepříjemně připomínal nějakou sektu, která puberťáky přetavuje ve stejné klony Mirka Dušína. _____ Příběh ani zpracování ničím nevybočuje z řady mnoha podobných filmů. Linka s hledáním porozumění s otcem je strašně profláklá. Popravdě, tu třetí hvězdu dávám za snahu trenéra. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No jo - je to sportovní kýč se vším co k tomu patří. Hlubokej pád, uvědomění si toho, co je v životě důležitý a pak vzestup. Ale mě to, narozdíl od jiných filmů podobnýho ražení, nijak neurazilo, ačkoliv některý scény byly vyloženě k zblití. Ale i tak - Kia Kaha! 70% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Sean Faris je sympaťák, ale to tady nějak nestačilo. Dějově to byla hrozná nuda a ani trochu mě to do děje nevtáhlo. Nedalo se to brát vůbec vážně. 40%. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Strašně debilní film. Seana Farise mam od Never back down fakt rád (a kvůli němu jsem se na tohle vůbec koukal), ale tady předvádí tak trapnej výkon plnej přehrávání, že se ten film ani v nejmenším nedal brát vážně. Ostatní postavy a herci nesympatičtí, scénář trapně klišovitej, kroky hl. hrdiny se nedaj ani věřit, režie pomalá. Nuda. Znova už ne. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

** Tenhle film mi sedl, už jenom proto, že jsem ho viděl pár okamžiků poté, co jsem byl poprvé na tréninku rugby :) Takže to, co jsem si v praxi zkusil, jsem hned viděl pěkně doma na LCD, se sklenkou dobrého pití a křupavých lupínků :) Film jsem viděl už kdysi dávno, ale moc jsem ho nevnímal a hodnotil jsem ho pouze 3 hvězdičkami. Nyní zvedám na 4, protože to bylo povedené sportovní drama, na které se dobře kouká. 75% (with T.) ()

Reklama

Reklama