Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři mušketýři (vlastně čtyři) v čele s Douglasem Fairbanksem coby D´Artagnanem se osm let po natočení snímku TŘI MUŠKETÝŘI vrací na filmové plátno. THE IRON MASK je adaptací třetího Dumasova mušketýrského románu Vicomte z Bragellone a ukazuje nám stárnoucího D´Artagnana a tři přátele, kteří musí naposledy spojit své síly v zájmu Francie proti zlotřilému šlechtici Rochefortovi, který zajmul a na opuštěném hradě uvěznil právoplatného krále Ludvíka XIV. s železnou maskou na obličeji a na jeho místo dosadil jeho identické dvojče.
Snímek je posledním němým filmem Douglase Fairbankse, ale také zároveň prvním, ve kterém Fairbanks mluví. (liquido26)

(více)

Recenze (7)

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Zajímavá adaptace Železné masky s Fairbanksem, který je už méně akční a je tu mnohem více příběhu, také ostatní mušketýři jsou odklizeni na vedlejší kolej, aby se pak spojili k důležitému úkolu. Mělo to kouzlo původních mušketýrů, ale i vyspělost pokračování. Bylo tu hodně sentimentu, ale to zase tak nevadilo a docela mě pobavily přidané zvukové části. ()

Martin741

všechny recenze uživatele

Jediny film rezisera Allana Dwana - Iron mask 1929 - ktory som si pustil. Svizne, dobre to uplynie, mylady, konstans Bonasijo  a D´artagnan. Kto by toto nepoznal. Ostatne filmy Dwana - najma neme filmy z 10. a 20. rokov minuleho storocia - su mi ukradnute   : 77 % ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Kopie moc kvalitní nebyla, ale nerušilo to. Titulky jsem si musel přeložit sám (strojem), ale domnívám se, že přesto mohu snímek zodpovědně posoudit. A musím mu vytnout hlubokou poklonu. Ne že by to bylo na nějaké sledování podruhé, ale prostě to zaujalo. Perfektní výprava, velmi dobří herci, a dokonce to mělo i spád.   *** A PŮL ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Douglas Fairbanks si v tomto sequelu ke svým Třem mušketýrům z roku 1921 zopakoval svou roli D´Arthagnana (opět na výbornou). Železná maska je svižný, zábavný, dobrodružný snímek s groteskovými prvky (hlavně na začátku). No, možná tu mohlo být trochu víc soubojů a příběh mohl být trochu propracovanější a klidně i delší. Ta verze, co jsem viděl já měla jen 72 minut a byla doplněna o dramatický přednes Douglase Fairbankse jr., který tam fakt seděl. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Oproti pozdějším adaptacím Muže se železnou maskou se liší tím, že začíná už smrtí Konstance Bonacieux a následnou popravou Mylady. Viděl jsem obnovenou verzi z padesátých let, kdy komentář četl Douglas Fairbanks Jr. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Film byl původně koncipován jako němý a až dodatečně byl doplněn o hudební doporovod a Fairbanksův úvodní stručný proslov. (everlong)

Reklama

Reklama