Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Středověký obchodník Lawrence jednoho dne na svýh cestách narazí na krásnou "bohyni" Horo, která ho požádá, aby jí pomohl dostat se do její domovské krajiny. Lawrence souhlasí a tak začíná jejich dlouhá cesta, kde se oba velmi sblíží. Anime se soustřeďuje na tehdejší život a obchodování, o kterém se v průběhu tohoto seriálu hodně dozvíte. (D.Snake)

(více)

Recenze (20)

Lettanea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Holo je najlepšie napísaná ženská anime postava. Zároveň je to jedno z mála anime kde je anglický dabing lepší ako originál. A do tretice, síce sa tu všetko točí okolo obchodu a Holo, ale stále je to napínavé a zaujímavé. Vedľajšie postavy sú slabšie, no za tých 13 dielov sa mi ústredná dvojica neprejedla tak sa nemám na čo sťažovať. Spolu s krásnym openingom a ešte lepším endingom prináša jeden z najlepších zážitkov ktoré môže anime ponúknuť. Čo nakoniec? Jedine - Holo je ideálna žena ;) ()

kubka4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle anime je prostě unikátní, má svou jedinečnou atmosféru... Je dokonalým důkazem, že napínavý a poutavý příběh se může obejít bez většího množství akce a neztratit při tom na zajímavosti a zábavnosti. Vše se vyvíjí pomalu, tohle anime prostě nikam nespěchá. Takovou vlastnost, bychom normálně považovali za zápornou, k tomuto anime perfektně sedí. Postavy jsou reálné a zajímavé, obzvláště Holo je prostě bezchybná. Neschází ani vtip a krásné, v duchu celého anime pomalu se vyvíjející vztahy, které jsou pomyslnou třešničkou na už tak velmi chutném dortu. Velký důraz je kladen i ekonomickou část děje a život cestovního obchodníka ve středověku. To sice může někoho odradit, ale jinak to přidává na komplexnosti a unikátnosti Ookami to Koushinryou. - 100% ()

Reklama

biasim1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud o Ókami to kóšinrjó řeknete, že vám to připadá nudné a pomalé, bude to snad jediný případ mého oblíbeného anime, u kterého vám odpovím snad jenom "ok, naprosto chápu". Hned po velkém důrazu na vývoj dvou hlavních postav se tu totiž série soustředí na téma středověkého obchodování a když vás tohle téma nezajímá, jednoduše vás to nejspíše moc bavit nebude a vše vám bude připadat jen velice zdlouhavé. Středověké obchodování tu totiž není vybráno pouze jako prostředek, jak dostat postavu z příběhového bodu A do bodu B, kdy si vlastně později nevzpomenete, že jste se tam dostali kvůli nějakému obchodu protože se už tak nějak řeší něco úplně odlišného. Ne. Tady se opravdu většina zápletek točí právě ohledně toho, kde koupit zlato, jak ho prodat, jak se přemístit přes nebezpečnou cestu a jaký velký význam může mít pastýřka. Vše se odehrává v krásném a zajímavém světě, který je propracovaný natolik, abych si ho mohl opravdu oblíbit a hledat v něm různé menší detaily. To všechno je doplněno párem dvou hlavních postav, jejichž skvělý vývoj vztahu je ta druhá velká věc, která sérii žene kupředu. Za obě série 9,5/10. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co k tomu říct, hlavní charaktery a vývoj jejich vztahu je celkově úžasný, ovšem to je tak všechno... Bohužel se tu děj rozjede až v posledních 4 epizodách, jinak jsou to takové více či méně zajímavé epizodovky, co až tak moc netáhnou. Pokud mluvíme o animaci a kresbě, tak tady se taky bohužel nejedná o žádný zázrak. Předem chci ale říct, že jsem mangou nepolíben, možná proto to na mě nemělo až takový impact.. flintu do žita ale nehážu a počkám, co na mě vybalí druhá sérka :) ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem si procházel anime sezónu Jaro 2024 a viděl všechny promo materiály k chystanému remaku, tak jsem najednou dostal neskutečnou chuť si znovu pustit tuhle dnes už víc jak 15 let starou verzi, kterou jsem si kdysi tak oblíbil. Přeci jen není od věci si seriál připomenout a bude se to hodit, protože budu mít onen chystaný remake s čím srovnávat. A musím říct, že první sezóna Spice and Wolf je pořád tak úžasná, jak si jí pamatuju. Sympatický, chytře napsaný a velmi zábavný seriál, který celou dobu táhne vzájemná chemie ústřední dvojice, jejich neustále pošťuchování, proložené momenty, kdy jsou k sobě krásně upřímní. A není to jen romantika a postavy, co mě zde zaujalo, ale i všechno to obchodování, řešení ryzosti stříbra v různých mincích, pašování zlata, obchodnická protřelost – vše reálně a uvěřitelně zpracované. K tomu vše ve velmi slušné animaci (na rok 2008) a s výborným hudebním doprovodem, který není nikterak složitý, je zde hodně píšťal, houslí a poměrně jednoduché hudební motivy, které ale jsou slyšet a skvěle se k jednotlivým scénám hodí. Zkrátka remake to nebude mít vůbec jednoduché, protože tahle verze je za mě vynikající, minimálně první sezóna je pro mě i dnes 9/10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Seriál byl natočen na námět stejnojmenné knižní série od japonské autorky Isuny Hasekury. Knihy mají 17 dílů, z nichž děj seriálu pokrývá první, druhou, třetí a pátou knihu. (Phlame)

Reklama

Reklama