Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Student střední školy Shin'ichirō Nakagami je obdařen uměleckým nadáním. Večery tráví často tím, že ve svém pokoji postupně vytváří obrázkovou knihu inspirovanou děním kolem sebe. Ještě donedávna žil pouze se svými rodiči. Zhruba před rokem však zemřel jejich velmi dobrý přítel, který byl skoro jako člen rodiny. Zanechal po sobě krásnou dceru Hiromi, která se po tragické události k rodině Shin'ichirōa nastěhovala. Oba mladí lidé se znají již od dětských let, během nichž se mezi nimi vytvořilo blízké pouto, které se u Shin'ichirōa postupně vyvinulo v lásku. Jenže Hiromi, která je ve škole velmi populární a neustále se usmívá, se nyní doma chová zcela chladně a odmítá se s Shin'ichirōem opět přátelsky sblížit. Souhrou náhod pak ve škole Shin'ichirō potkává podivnou dívku jménem Noe Isurugi, která na něj uvrhne kletbu přivolávající smůlu. Ani jeden z nich v ten moment netuší, jak toto setkání zkomplikuje nejen jejich budoucí vztah. (EMIA)

(více)

Recenze (7)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Vůbec bych to neshazoval ale ani výrazně to nevyzdvihoval. Jistě, je to mnohokrát omýlané téma, který vlastně vůbec ničím nepřekvapí a to bych řekl, že je jasně nejslabší stránka True Tears, pokud nezapočítám i nezvyklou emoční netečnost a absenci humoru. Jeden klučina se musí rozhodnout a přes různé drobné kotrmelce nakonec dojde k předurčenému závěru, že někoho miluje přeci jen více. Co se mi líbilo, že zde potkáváme takový dva druhy lásky: Taková ta eňo-ňůňo klasická a pak spíš rozevlátější, hravější, možná až trochu i pedofilnější. Tato křižovatečka určitě rozdělí diváky do 2 skupin, které slečně budou víc fandit a tudíž vzniknou po konci ostrůvky nespokojených a pak ty, kteří si si jen pokývají hlavou. Nebyl jsem ale zrovna super nadšený z postav. Asi jsem si zvykl, že ve většině případů jsou něčím výjimečnější. Tentokrát je jedna slečna na můj vkus až moc "suchá" (po hodně dlouhé době mi nesedl ani její hlas), druhá je zase pošetilá, natvrdlá, takže já bych měl i problém si vybrat. Hlavní hrdina z toho vyvázl nejlépe a ušetří si několikanásobné vstupy do stejné řeky. Audiovizuál je opět na jedničku, naprosto k pokochání a má hlavní zásluhu, že seriál není studený jak čumák, i když k tomu má několikrát hrozně blízko. Fajn je i OP/EP. Slabé 4* P.S.: Po shlédnutí konečných 3 minut by mě zajímalo, jestli to s jednou postavou skončilo tak, jak je naznačovano. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

V True tears lze najít překvapivé množství paralel s loňským seriálem ef. Z přímého srovnání ale vycházejí jako horší dílko. Největším problémem je hlavní hrdina Šiničiró. Každou chvíli prohlašuje jak dá věci do pořádku a jak teď udělá všechno správně a přitom provádí pravý opak. A oscilace jeho preferencí je přesně to, co v seriálu podobného typu nechcete vidět, pokud si nejste jistí nějakou krvavou odplatou v závěru. V úvodních dílech by to pochopitelně bylo ještě normální, ale když na konci snad všechny postavy (včetně Šiničira) vědí a říkají, že Šiničiró nosí v srdci X a on se přesto rozběhne za Y je to vážně na zabití. Je škoda, že seriál začne trpět tímhle syndromem herních adaptací, protože jinak jsou vývoje vztahů postav vykresleny velice povedeně a i audiovizuálně jde o nadprůměrně vydařený počin. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Reálne možný príbeh zo života. Aj keď chlapec zas nevidiaci to, že ho zbožňujú a milujú ženy. True Tears malo veľmi krásny hudobný podklad, jednoduchý a napriek tomu veľmi krásny. Dvom ženám sa venoval oveľa väčší priestor ako tretej. Shin'ichirō nemusel ani veľmi premýšľať koho miluje, ale stále si nebol na sto percent istý ako sa rozhodnúť. Jediné čo bola naozaj chyba boli niektoré (nie všetky) zábery z vrchu a tým tvorené predeli v deji. Tieto zábery z vrchu kde sa pohybovali postavičky ako roboti (číslo 6 žije) sa mi nepáčili, ale to je minimálna chyba. Páčil sa mi príbeh a láska medzi jednotlivými postavami. Aj keď jedno bola dospelá láska a druhé taká detská. Čiže ak chce niekto tento kontrast a rozdiel vidieť je to celkom dobrý nápad si pozrieť True Tears. To už uvidíte koho si Shin'ichirō nakoniec vyberie ako svoju budúcu nastávajúcu frajerku, milenku, gazdinú a manželku (len vtipkujem). Chovanie postáv je uveriteľné, ale niektoré dostávajú minimálny priestor. Žiadne srdcervúce výjavy, alebo obrovské scény, ale skôr konzistentná romantika, ktorá pôsobí stále a nie nárazovo. Veľmi dobre vybraný názov pre toto anime a to si snáď v správnu chvíľu väčšina uvedomí. ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky seriálů jako třeba Kimi ga nozumu eien nebo Koi kaze tu máme další vztahovku - která se mi opravdu líbila - na rozdíl od KGNE tu není tolik vyhrocených zvratů a emočních výlevů, celý děj je tak nějak přirozený, stejně jako chování postav (snad až na Noe, ale nic proti ní), a právě to, že ani vedlejší postavy nejsou zbytečné a jejich příběhy obohacují ten hlavní, velmi oceňuji. Bavilo mě sledovat, jak to celé dopadne. Konec je dobře vymyšlený. Trochu smutný, ale to se nedá nic dělat, bigamie je legální málokde;) ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Člověk by mohl říct, že klasický romantický příběh. Je tu ale mnoho detailů, kterými je netradiční oproti ostatním. Zaprvé ona tajemnost Hiromi, kdy člověk zpočátku vůbec netuší, co si myslí a proč se chová, tak jak se chová. Zadruhé poukázání na mnoho absurdností, které jsou v lásce. Zatřetí jsou to určitá zamyšlení nad životem jako takovým. Začvrté zakončení příběhu, kdy si nevybere nakonec dívku, která má v příběhu navrch. Menší zakolísání bych možná viděl akorát u konce v tom, že je zde pak série několika krátkých situací, co se stalo bez zvuku a tak si člověk není jistý, jak to má brát, že to skončilo. Proto by bylo asi nejlepší dát tomu alespoň ještě jeden díl, kde by se tomu dal prostor. Každopádně příběh nádherně odsýpá a celý seriál působí celkem oddychově. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Tiché, smutné, dramatické, netypicky vážne anime. Zákerné studené zlo proti splašenému tlkotu srdca. Napätie by sa dalo krájať a naozaj som bol v strese, ako to dopadne. Prečo? Pretože som fandil snáď všetkým postavám. Ale šťastie nie je pre každého. Realita. ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

Toto anime som videl už tretí krát a stále je to pre mňa jedno z naj. anime, v rámci žánru aké som videl, ba čo viac možno aj to najlepšie. V podstate prvá polovica anime je príjemná romantická komédia, ale ako to už býva, druhá polovica sa zvrtne v nekompromisnú drámu, ktorá vyustí do uveriteľného konca, avšak z môjho pohľadu som si predstavoval iný záver, predovšetkým čo sa týka toho s kým napokon náš hlavný hrdina skončí. P.S. Noe som si zamiloval po pár záberoch a vydržalo mi to až do konca. Jasných 5*. ()

Reklama

Reklama