Reklama

Reklama

Meaning of Life, The

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Drama / Sci-Fi
USA, 2005, 12 min

Obsahy(1)

Smysl života dle Dona Hertzfeldta. Animované střídání generací a velký vesmírný Babylon. To vše v závoji Čajkovského Klavírního koncertu č. 1 b-mol. (Sfinkter)

Recenze (8)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jeden velký audiovizuální experiment o nikdy nekončící evoluci, která je zde zprostředkována skrze jednoduchou animaci a za doprovodu úderné a velkolepé hudby od Čajkovského. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Podle mě si Čajkovskij takový animovaný doprovod nezaslouží :) Přestože mám tento jednoduchý styl animace (pětimužíci) rád, nepovažuji to za nějaký zajímavý animovaný film. Celou dlouhou stopáž jsem čekal, jak si autor poradí s tou myšlenkou o smyslu života. Na to, že jsou ve snímku asi tak dvě ucelené myšlenky, je nejmíň čtyřikrát delší, než by měl být. Pokud si chcete ušetřit čas, řeknu vám na závěr to moudro, které autor sděluje. SPOILER! Celý film ukazuje chaos lidských myšlenek a citů vedoucí k žabomyším válkám na tom zrnku ve vesmíru, které se zove planeta Země. Autor nám ukazuje řešení, které ale známe všichni a zakoušíme ho, když například vystoupáme sami na vysokou horu, nebo se v myšlenkách vzdálíme hluboko do vesmíru, do tiché harmonie sfér, kdy pochopíme, jak zbytečné jsou naše malicherné problémy. To je myšlenka tohoto filmu. O smyslu života se v něm nedozvíte nic. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Na Hertzfeldta je to fakt slabý čaj. Kde je nějaká morbidnost? Mám trochu pocit, že to není film jeho vlastní vůle, ale dobře zaplacená zakázka... Zlatý Billyho balónek :) ()

Zajímavosti (2)

  • Don Hertzfeldt sám nakreslil desítky tisíc animačních okýnek, což mu trvalo čtyři roky. (HellFire)
  • Hlas téměř 150 animovaným postavičkám poskytlo 60 lidí. Jen realizace téhle úvodní tříminutové scény zabrala dva roky. (HellFire)

Reklama

Reklama