Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se točí kolem středoškolského učitele a jeho úsilí nazkoušet se studenty muzikál. Poté co si vybere Shakespearovskou klasickou tragédii, musí čelit námitkám ostatních a hlavně školní rady, jíž se jeho výběr a pojetí nelíbí.
Bláznivá komedie se točí kolem jednoho učitele a jeho úkolu nazkoušet se studenty střední školy muzikál. Dana Marschz (Steve Coogan) je neúspěšný herec, který se stal středoškolským profesorem, ovšem herectví stále zůstalo jeho vášní a jeho ambice jsou stále vysoké. Na rozdíl od jeho soukromého života, ve kterém se potýká s nespokojenou manželkou Brie (Catherine Keenerová). A tak se Dana shlédne ve své učitelské roli a sám sebe pasuje na inspirativního profesora. Ovšem jeho adaptace populárních filmů nejsou právě oblíbené. Jeho poslední hru na motivy Erin Brockovich absolutně strhala kritika čtrnáctiletého studenta a vše nasvědčuje tomu, že s jeho učitelováním bude brzy konec. Dana se rozhodne nazkoušet se studenty muzikál inspirovaný shakespearovskou tragedií. Školní rada však shledá jeho počin nevhodným, ať už jde o dramatické zpracování nebo politickou korektnost. Jenže bývalý herec se nehodlá jen tak vzdát a ani si nechat mluvit do své umělecké svobody. A navíc, nic nemůže zlomit jeho optimistického ducha… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

KarelR 

všechny recenze uživatele

První půlka se docela vleče, účast Elizabeth Shue byla totálně zbytečná a všechno to do sebe zapadlo až moc jednoduše, ale "Rock me, sexy Jesus" je prostě must-see :-) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pokračování Shakespeareova Hamleta? Dokonale šílená představa... Steve Coogan si vzpomněl na svoje nejsilnější projekty (Nonstop párty, Tristram Shandy...) a vytvořil hlavní roli v naprosto bizarní komedii/perzifláži amatérského divadla a školních kurzů dramatického umění... ,,Hamlet 2?" ,,Dvojka. Správně." ,,To nikdo neumře na konci jedničky?" ,,Mám vynález. Dveře stroje času se otevírají... Tohle zařízení odhaluje Hamleta, Gertrudu, Polonia a Hillary Clintonovou při gruppensexu." ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Je možné vytvořit pokračování jedné z nejznámějších divadelních her, v níž na konci všichni (nebo skoro všichni) hlavní hrdinové umřeli? Hlavní hrdina tohoto filmu, výstřední a šílený učitel dramatické výchovy, je toho názoru, že pokračování Hamleta vymyslet lze, pokud tam zakomponuje sci-fi prvky, jako je např. stroj času. Tohle je hodně nestandardní komedie, která je ale docela vtipná a svým zvláštním způsobem i atraktivní. Pokud přistoupíte na nápad tvůrců, zvyknete si na zvláštního hlavního hrdinu a začnete akceptovat myšlenku, že Hamlet za pomoci stroje času, Ježíše a bůhvíkoho ještě zvrátí závěr světoznámé divadelní hry, pak se budete určitě docela solidně bavit. Tohle je správně ulítlá a správně provokativní komedie, která pro mě byla nezvyklým a zapamatováníhodným diváckým zážitkem. Nicméně i přesto, že můj komentář je vesměs pochvalný, musím říci i to, že bohužel výstřednost a odlišnost dobrý film nedělá, a i když jsem se bavil, nakonec film vnímám jen jako mírně nadprůměrný, což nestačí na lepší hodnocení, než jsou tři hvězdičky, které tímto tomuto filmu uděluji. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dost nuda. Steve Coogan se docela snaží, ale není to moc platné, protože nemá z čeho hláškovat. Navíc to má nulové tempo a režie je unylá. A to už pak nezachrání ani divadelní představení, které je docela vtipně a pecka Rock me, sexy Jesus je pomalu geniální. Přijde to ale mooooc pozdě a tu hodinu nudy předtím se kvůli tomu sledovat nevyplatí. To si to radši najděte někde na youtube. Jo a Elizabeth Shue a David Arquette tam byli naprosto zbyteční. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Síce to zďaleka nevyužíva svoj obrovský potenciál (hlavne zlyháva sebaparodická línia spojujúca hru Hamlet 2 so samotným filmom) a často to úplne zbytočne viazne na nudných dejových sublíniach (otravná Catherine Keener, zrušte jej už prosím niekto kariéru), ale vďaka božskému Steveovi Cooganovi a bohovskému finále (s piesňami ako "Klať mě, sexy Ježíš!") je výsledok viac než len nadmerne uspokojujúci. Miestami je priam famózny. ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych napsala, že po premiéře tohoto škváru se Shakespeare musel obrátit v hrobě, tak bych lhala. Za to by mu paskvil, vydávaný za komedii, vůbec nestál. ____ Steve Coogan v hlavní roli je trapný, scénář je trapný a celý film je trapný a ubohý. Snímek nevzbuzuje ani pousmání, nýbrž pocit neskutečného studu, že něco takového mohlo vzniknout, a že se našlo tolik lidí, kteří se na tom podíleli. /21. 8. 17./ ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych tu hru vidět celou. Příjemná komedie. Zajímavé obsazení. Elisabeth Shue si krásně dokázala udělat srandu ze sebe samotné, to klobouk dolů. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Čo vyzeralo zo začiatku ako trápna komédia...tak s príchodom Amy Poehler - ktorá je ako vždy sexy a vtipná sa to zmenilo na bláznivú a konečne vtipnú komédiu..a ten muzikál, bol neskutočený "nápek" - kráľovsky som sa bavil...ale toto nezakryje tie slabšie miesta, ktoré bol pred príchodom Amy Poehler...dobré, ale viac krát si to už nepozriem... ()

buchli 

všechny recenze uživatele

Taky jste si někdy přáli, aby Hamlet skončil možná jen o něco líp? Rozhodně v tom nejste sami - podivínský (a podivný, vážně) učitel dramatu a neúspěšný herec trpící syndromem otcovského konfliktu Dana Marschz (v podání Stevea Coogana, který se sice roztomile pokouší o americký přízvuk, ale opravdu se nedá říct, že by mu to nějak zvlášť šlo - jediné místo, kde se mu dá věřit, jak mluví, je, když napodobuje Jeremyho Ironse... britsky) vymyslel, jak to napravit. Kdyby měl Hamlet stroj času (a pár dobře míněných rad od Ježíše), mohl by přece všechny zachránit... a roztáčet u toho neuvěřitelná taneční a pěvecká čísla. Není divu, že Marschzovo představení, které kromě oněch náboženských a sexuálních kontroverzí a cestování časem obsahuje i souboj na světelné meče ("Your madness must not unwatched go!"), není úplně snadné zrealizovat, a to ani s pomocí advokátky lidských práv (s židovským manželem). A samozřejmě v duchu žánru není divu, že nakonec k realizaci dojde. Dočkáme se zde i povinného sblížení se inspirativního (haha) učitele s nepřizpůsobivými studenty (patřícími k etnické menšině, jak jinak), rozpadu jednoho manželství a lehkého (opět haha) alkoholismu, ale s takovou sebeironií, že to vlastně vůbec není na škodu. Něco jako Společnost mrtvých básníků smísená s Nebezpečnými myšlenkami a možná trochu okořeněná Rocky Horror Picture Show... Nářez. I když chudák WS se asi obrací v hrobě... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto mám fakt zmiešané pocity. Inými slovami: bola to taká blbosť, až to bolo dobré :D Už len to, že niekoho napadlo spraviť projekt Hamlet 2, bez ohľadu na to, že v Shakespearovom Hamletovi všetci na konci umreli. Ale ako hlavný režisér Dana sám seba zhodnotil "Môj život je paródia tragédie", tak sa mu podarilo vytvoriť aj nepredstaviteľné - pokračovanie Hamleta, ktoré bolo síce nezmyselné a stupidné, no zároveň celkom vtipné (a miestami dokonca aj logické). Inak, vôbec by ma neprekvapilo, keby takéto niečo malo naozajstný reálny úspech niekde na americkej divadelnej scéne - keďže takýto druh "umenia" dostáva čoraz viac priestoru. Ale celkovo tá postava režiséra Dana pôsobila neuveriteľne zúfalo - a už len samotný pohľad na jeho správanie mi prišlo dosť zábavné (aj keď mi ho bolo celkom aj ľúto). Film ako taký sa mohol javiť síce ako odpad, ale malo to čosi do seba. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Už po pár sekundách filmu som nadobudol pocit, že to bude blbosť. A bohužiaľ sa pocit neskôr zmenil vo fakt. Proste mi nesmierne na filme vadila tá debilita ( i keď zjavne zámerná )...a čo z toho, že sa tam objavili celkom zaujímavé myšlienky a postrehy zo života boli mnohokrát veľmi trefné, keď forma akou boli vyjadrené mi ani za mak nevyhovovala......P.S.: ale tá divadelná hra by rozhodne za pozretie stála......medzi */** ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Hamlet + wire-fu + Ježíš + stroj času.... Toto a spousta dalších divných propriet se vyskytne v podivné hře, kterou poctivě nacvičí představitelé komedie Hamlet 2. Spousta politické nekorektnosti a i nějaké ty eR nadávky se najdou (co čekat, když za scénář je odpovědná Pam Brady, která se podíla na South Parku). Steve Coogan se doslova vyžívá v roli učitele dramatického kroužku. Sečteno a podtrženo - slušná a poctivá zábava. 65 % ()

Muse 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem tomu chtěla dát odpad, ale nakonec mě to celkem i pobavilo.. Víc než jednu hvězdu tomu však dát nemůžu... ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Steve Coogan rozhodně nepatří mezi moje oblíbené herce, ale musí se nechat, že v tomto filmu mi vůbec nevadil. Pár neotřelých nápadů se zde objeví a proto tento film rozhodně není ztrátou času. ()

Reklama

Reklama