Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Ray Dolezal chce objasnit smrt agenta FBI. Zvolí však nejnebezpečnější způsob, jak odhalit tajemství vraždy tohoto muže, který nestačil předat kufřík plný dolarů. Nejprve se představí jménem mrtvého a jakmile se díky tomu dostane na stopu, začne se za něj vydávat. Zdá se, že vstoupil do příliš vysoké hry kolem nelegálního prodeje zbraní. Hlavní role v něm totiž hrají nemilosrdní překupníci, FBI a bohatá žena. Jakou šanci může mít obyčejný polda, když jde o astronomické částky dolarů? (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (33)

Figu 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojen a to dostatečně! Toto dílko je přesně ten žánr z doby, která mě do dneška hřeje u srdce. Devadesátá léta, já malý kluk a okolo mě spousty špičkových tajemných zamotaných thrillerů, ve kterých u mě tenkrát vládl hlavně Michael Douglas a já měl díky tomu všemu o čem přemýšlet a to bylo přesně ta součást bohactví mého dětství! Bílé písky jsou přesně tímhe filmem, který jsem bohužel nepoznal dřív a musel jsem na něj čekat sedmadvacet let. O to kouzelnější žážitek byl! Skvělá temná atmosféra s tajemnou hudbou, senzační zápletkou a skvostným obsazením! Mickey Rourke a především Willem Dafoe excelentně! I přes to, že film zde má ubohé hodnocení, jsem rád, že díky mým hvězdám poskočil o procento nahoru. Well done Figu!!! 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tuctové krimi s nejasnou motivací hlavního hrdiny, v němž asi tím nejzajímavějším jsou záběry amerického jihozápadu. Ke štěstí tak bude muset stačit zlatý zoubek Rourke chodící v sakách s vycpávkami a skutečnost, že ty písky jsou bílé, protože Robinova tětiva Mary Elizabeth Mastrantonio je škaredá jak noc.. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Táto snímka mi niečím učarovala. Chybičku by som videl len v prekombinovanom deji, respektíve pre niekoho možno náročnom, avšak to mi nebránilo dať plný počet. Naozaj solídny thriller z dielne austrálskeho režiséra Rogera Donaldsona nepostráda napätie a slušnú zápletku s atmosférou vyprahnutej polopúšte. Pár excelentných hercov a jedna krásna herečka. Super zostava o ktorej sa môže väčšine režisérom len zdať. S takými hercami sa to točí samo. Pri White Sands je vidieť ľahko nadpriemerný scenár a to stačí, aby s hereckými kvalitami vznikol slušný film. Nutné dodať, že najkvalitnejší výkon predviedol bezpochyby Mickey Roukre, ktorý tu ešte nieje zdevastovaný miliónom tvárových plastík. A ja ho mám v jeho "ranných" rolách veľmi rád. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Úvodních cca 20 minut vypadá docela slibně, jenže pak se příběh nějak zasekne na mrtvym bodě a mě to začalo dost nudit. Rozjede se to zase až asi půl hodiny před koncem. Částečně to zachraňuje herecký obsazení. I když obsazení některejch rolí je celkem zvláštní. Klasickej záporák Willem Dafoe tentokrát dostal kladnou roli a ošklivá Mary Elizabeth Mastrantonio hraje jakousi femme fatale. Celkově půrměr. ()

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem si onen filmový výtvor pouštěla s úmyslem odpočinout si od těžkých témat a hrůz světa, jež jsou nám tak často servírovány. Chtěla jsem zhlédnout snímek, u něhož bych si mohla veskrze dobře odpočinout. Ve filmu se neobjevovalo nic, nad čím bych musela přemýšlet, a proto jsem si počala libovat, jak jsem dobře vybrala. Ovšem děj filmu, mnou označován za silně nezáživný, splnil mé požadavky a já si skutečně odpočinula, ba dokonce jsem si i pospala… Asi hodinku jsem bloudila mezi sněním a bděním, když v tom mne vzbudil až jeden z výstřelů, přičemž jsem byla nucena vrátit se na scénu před spánkovým úpadkem a opět byla přesvědčena, že snímek už nic nespasí. Co mi ve sledování přitěžovalo byl fakt, že podobný druh filmů není zrovna můj šálek čaje, avšak snažila jsem se „stůj co stůj“ vydržet až do konce. Dílo od samého začátku postavené na špatném scénáři, klopýtalo až do finálních titulků. Příběh mne nenadchl, nepřekvapil, ale ani nezklamal, neočekávala jsem totiž žádné zázraky. Věčný záporák William Defoe převlékl kabát a ve filmu předvedl docela snušný výkon. ()

Galerie (22)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama