Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Ray Dolezal chce objasnit smrt agenta FBI. Zvolí však nejnebezpečnější způsob, jak odhalit tajemství vraždy tohoto muže, který nestačil předat kufřík plný dolarů. Nejprve se představí jménem mrtvého a jakmile se díky tomu dostane na stopu, začne se za něj vydávat. Zdá se, že vstoupil do příliš vysoké hry kolem nelegálního prodeje zbraní. Hlavní role v něm totiž hrají nemilosrdní překupníci, FBI a bohatá žena. Jakou šanci může mít obyčejný polda, když jde o astronomické částky dolarů? (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (33)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Úvodních cca 20 minut vypadá docela slibně, jenže pak se příběh nějak zasekne na mrtvym bodě a mě to začalo dost nudit. Rozjede se to zase až asi půl hodiny před koncem. Částečně to zachraňuje herecký obsazení. I když obsazení některejch rolí je celkem zvláštní. Klasickej záporák Willem Dafoe tentokrát dostal kladnou roli a ošklivá Mary Elizabeth Mastrantonio hraje jakousi femme fatale. Celkově půrměr. ()

conery1 

všechny recenze uživatele

Naučil som sa nedať na názory v ČSFD a dobre robím. Výborná kamera, hudba, herci, príbeh. Čo ešte viac treba? " Prečo by sa ťahal takú diaľku, aby sa tu potom mohol zabiť? Možno kvôli podobnému klobúku, ako máš ty. " Začína to ako tuctová krimi, ale postupne príbeh naberá na " hustote ". Dafoe ako vždy presvedčivý, Mickey s charizmou Marlona Brandona, Samuel s Mary mi tiž sedeli. No hlavne pravdivý príbeh o spoločnosti, kde Bohom sú zbrane a peniaze. " Nezáleží na ktorej si strane. Podstatou je klamanie ľudí. Ide o to, vymyslieť si nepriateľov, kde vlastne žiadny nie sú. Prevláda mier, sloboda, vládne demokracia. Ako udržíme v chode vojensko-priemyselný komplex, keď už nikto nechce tie naše zasrané zbrane kupovať." ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tuctové krimi s nejasnou motivací hlavního hrdiny, v němž asi tím nejzajímavějším jsou záběry amerického jihozápadu. Ke štěstí tak bude muset stačit zlatý zoubek Rourke chodící v sakách s vycpávkami a skutečnost, že ty písky jsou bílé, protože Robinova tětiva Mary Elizabeth Mastrantonio je škaredá jak noc.. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojen a to dostatečně! Toto dílko je přesně ten žánr z doby, která mě do dneška hřeje u srdce. Devadesátá léta, já malý kluk a okolo mě spousty špičkových tajemných zamotaných thrillerů, ve kterých u mě tenkrát vládl hlavně Michael Douglas a já měl díky tomu všemu o čem přemýšlet a to bylo přesně ta součást bohactví mého dětství! Bílé písky jsou přesně tímhe filmem, který jsem bohužel nepoznal dřív a musel jsem na něj čekat sedmadvacet let. O to kouzelnější žážitek byl! Skvělá temná atmosféra s tajemnou hudbou, senzační zápletkou a skvostným obsazením! Mickey Rourke a především Willem Dafoe excelentně! I přes to, že film zde má ubohé hodnocení, jsem rád, že díky mým hvězdám poskočil o procento nahoru. Well done Figu!!! 80% ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Triler, ktorý síce dokáže zaujať svojim dejom a atmosférou, ale na konci som mal v tom celkom guláš a neviem či to bolo večernou hodinou, keď som film sledoval alebo scenáristickou úchylkou. Na to aké herecké obsadenie prináša tento film, tak ide z mojej strany o mierne sklamanie, ale ak sa správa hlavný hrdina mierne nelogicky tak to “prekusnem“ a ak sa správa aj ďalšia postava mierne nelogicky tak to s ťažkosťami “prekusnem“, ale tu som mal pocit, že toho na “prekusnutie“ je niekedy až príliš. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama