Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Ray Dolezal chce objasnit smrt agenta FBI. Zvolí však nejnebezpečnější způsob, jak odhalit tajemství vraždy tohoto muže, který nestačil předat kufřík plný dolarů. Nejprve se představí jménem mrtvého a jakmile se díky tomu dostane na stopu, začne se za něj vydávat. Zdá se, že vstoupil do příliš vysoké hry kolem nelegálního prodeje zbraní. Hlavní role v něm totiž hrají nemilosrdní překupníci, FBI a bohatá žena. Jakou šanci může mít obyčejný polda, když jde o astronomické částky dolarů? (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (33)

Lima 

všechny recenze uživatele

Tak si to pojďme odškrtávat. Willem Dafoe trestuhodně nemá co hrát – check, Mickey Rourke, pořád žvýkající jak býložravec, nemá co hrát už tuplem – check a Mastrantonio má k sexy femme fatale stejně daleko, jako Babiš k pravdomluvné personě. Přitom to začíná docela pěkně, ale po deseti minutách máte jasno, že celé je to krásný příklad neschopnosti režiséra, potažmo scenáristy nějak smysluplně vyprávět příběh, nějak zaujmout a vtáhnout do děje. Zápletka, jestli se podaří zachránit půl mega je vám úplně u zadku a ke konci, po „krutopřísném“ odhalení a nesmyslné pointě si logika dala půl balení rohypnolu naráz. A vy si možná dáte jeden neurol, abyste ten „zážitek“ rozchodili. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Úvodních cca 20 minut vypadá docela slibně, jenže pak se příběh nějak zasekne na mrtvym bodě a mě to začalo dost nudit. Rozjede se to zase až asi půl hodiny před koncem. Částečně to zachraňuje herecký obsazení. I když obsazení některejch rolí je celkem zvláštní. Klasickej záporák Willem Dafoe tentokrát dostal kladnou roli a ošklivá Mary Elizabeth Mastrantonio hraje jakousi femme fatale. Celkově půrměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tuctové krimi s nejasnou motivací hlavního hrdiny, v němž asi tím nejzajímavějším jsou záběry amerického jihozápadu. Ke štěstí tak bude muset stačit zlatý zoubek Rourke chodící v sakách s vycpávkami a skutečnost, že ty písky jsou bílé, protože Robinova tětiva Mary Elizabeth Mastrantonio je škaredá jak noc.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Celkem standartní, ale i tak dobrý thriller se skvělým Willemem Dafoem, Mickeym Rourkem a hroznou M. E. Mastrantonio. 55%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Táto snímka mi niečím učarovala. Chybičku by som videl len v prekombinovanom deji, respektíve pre niekoho možno náročnom, avšak to mi nebránilo dať plný počet. Naozaj solídny thriller z dielne austrálskeho režiséra Rogera Donaldsona nepostráda napätie a slušnú zápletku s atmosférou vyprahnutej polopúšte. Pár excelentných hercov a jedna krásna herečka. Super zostava o ktorej sa môže väčšine režisérom len zdať. S takými hercami sa to točí samo. Pri White Sands je vidieť ľahko nadpriemerný scenár a to stačí, aby s hereckými kvalitami vznikol slušný film. Nutné dodať, že najkvalitnejší výkon predviedol bezpochyby Mickey Roukre, ktorý tu ešte nieje zdevastovaný miliónom tvárových plastík. A ja ho mám v jeho "ranných" rolách veľmi rád. ()

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem si onen filmový výtvor pouštěla s úmyslem odpočinout si od těžkých témat a hrůz světa, jež jsou nám tak často servírovány. Chtěla jsem zhlédnout snímek, u něhož bych si mohla veskrze dobře odpočinout. Ve filmu se neobjevovalo nic, nad čím bych musela přemýšlet, a proto jsem si počala libovat, jak jsem dobře vybrala. Ovšem děj filmu, mnou označován za silně nezáživný, splnil mé požadavky a já si skutečně odpočinula, ba dokonce jsem si i pospala… Asi hodinku jsem bloudila mezi sněním a bděním, když v tom mne vzbudil až jeden z výstřelů, přičemž jsem byla nucena vrátit se na scénu před spánkovým úpadkem a opět byla přesvědčena, že snímek už nic nespasí. Co mi ve sledování přitěžovalo byl fakt, že podobný druh filmů není zrovna můj šálek čaje, avšak snažila jsem se „stůj co stůj“ vydržet až do konce. Dílo od samého začátku postavené na špatném scénáři, klopýtalo až do finálních titulků. Příběh mne nenadchl, nepřekvapil, ale ani nezklamal, neočekávala jsem totiž žádné zázraky. Věčný záporák William Defoe převlékl kabát a ve filmu předvedl docela snušný výkon. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

I přes výrazné herecké osobnosti jsme jen svědky zdlouhavého pátrání, které v pomalé režii Rogera Donaldsona, nebere konce. Byl to snímek bez tempa, mdlý. A i když konec mírně překvapil, jako celek to nemělo šťávu. 20% ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Zamotaný thriller s kvalitným obsadením, ktorému to najviac sluší v rámci nočného vysielania káblovej TV, keď máte trochu v hlave a hlad po typických devadesátkach so svojimi pros and cons. Posledná rola Mickeyho Rourka predtým, než (dočasne) vymenil herectvo za box a oddělal si obličej. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Zajímavá zápletka ve které nechybí mrtvola, půl mil. dolarů v kufříku, překupníci, FBI, CIA a mnoho dalších tajemných postav. Na konci si možná budete lámat hlavu jestli to dává smysl, ale co, vždyť tenhle film má styl... K dobru lze rozhodně přičíst herecké obsazení, kameru a hudbu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Máte rád fotky, Rayi ?? Já jo !! Takový malý zlomky času, naprosto pravdivý !! Ale když ti někdo neřekne, co se stalo předtím nebo potom, jsou ti k ničemu !! Nemůžeš jim rozumět !!" ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Jeden, dva, tři, čtyři excelentní herci + jedna krásná herečka. Sestava, o které se může většině režisérů jenom zdát. S takovým týmem se to točí semo. A u Bílých písků je přesně vidět, že i řekněme lehce nadprůměrný scénář stačí, aby díky hereckým kvalitám vznikl velmi slušný film. Nakonec nutno dodat, že nejkvalitnější výkon předvedl Mickey Rourke. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sucharina, cely tento film. Reziser Donaldson sa asi este iba ucil tocit filmy. A to najlepsie malo prist aj tak az o 14 rokov neskor ........... 25 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojen a to dostatečně! Toto dílko je přesně ten žánr z doby, která mě do dneška hřeje u srdce. Devadesátá léta, já malý kluk a okolo mě spousty špičkových tajemných zamotaných thrillerů, ve kterých u mě tenkrát vládl hlavně Michael Douglas a já měl díky tomu všemu o čem přemýšlet a to bylo přesně ta součást bohactví mého dětství! Bílé písky jsou přesně tímhe filmem, který jsem bohužel nepoznal dřív a musel jsem na něj čekat sedmadvacet let. O to kouzelnější žážitek byl! Skvělá temná atmosféra s tajemnou hudbou, senzační zápletkou a skvostným obsazením! Mickey Rourke a především Willem Dafoe excelentně! I přes to, že film zde má ubohé hodnocení, jsem rád, že díky mým hvězdám poskočil o procento nahoru. Well done Figu!!! 80% ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Moc se nebudu divit, jestli někdy po druhém zhlédnutí přehodnotím na 5*. SPOILER: Ta hra agentů CIA a FBI na víc stran není až tak překombinovaná, jak se může jevit člověku neznalému americké drogové / zahraniční politiky. Pro ilustraci doporučuju přečíst článek o skandální operaci Fast and Furious. Ta je, prosím pěkně, ze současnosti, kdy dochází v USA k dekriminalizaci marihuany i ke změně pohledu na drogy všeobecně. A teď si představte, co se tam dělo v 80. letech, kdy Reagan razil "nulovou toleranci" drog, ale zároveň z drogových peněz tajně podporoval Contras, Noriegu, Saddáma... ()

Revolver 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměrný snímek . Takhle mizerný scénář neutáhne ani silné herecké obsazení. Jedinné čím je film vyjímečný , že Willem Dafoe nehraje zápornou roli. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Opět jsem koukal jen kvůli Mickeyho. Který nezklamal, opět a zase!!! Jinak film průměr - neurazí, nenadchne. Prostě taková klasická oddechovka, žádné zázraky bych nečekal. Howgh! ()

conery1 

všechny recenze uživatele

Naučil som sa nedať na názory v ČSFD a dobre robím. Výborná kamera, hudba, herci, príbeh. Čo ešte viac treba? " Prečo by sa ťahal takú diaľku, aby sa tu potom mohol zabiť? Možno kvôli podobnému klobúku, ako máš ty. " Začína to ako tuctová krimi, ale postupne príbeh naberá na " hustote ". Dafoe ako vždy presvedčivý, Mickey s charizmou Marlona Brandona, Samuel s Mary mi tiž sedeli. No hlavne pravdivý príbeh o spoločnosti, kde Bohom sú zbrane a peniaze. " Nezáleží na ktorej si strane. Podstatou je klamanie ľudí. Ide o to, vymyslieť si nepriateľov, kde vlastne žiadny nie sú. Prevláda mier, sloboda, vládne demokracia. Ako udržíme v chode vojensko-priemyselný komplex, keď už nikto nechce tie naše zasrané zbrane kupovať." ()

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama