Reklama

Reklama

Noční vlak

(festivalový název)
Čína, 2007, 94 min

Režie:

Yi'nan Diao

Scénář:

Yi'nan Diao

Kamera:

Dong Jinsong

Hudba:

Zi Wen

Hrají:

Halyan Meng, Dao Qi
(další profese)

Obsahy(1)

Wu Hongyan je policistka, která pracuje na soudu v průmyslové provincii na západě Číny. Její neradostná práce obnáší hlídání žen, které čekají na vynesení rozsudku. Jelikož většinou spáchaly zločin z vášně, čeká je obvykle poprava. I přes své pracovní okolí se Wu ani po letech nezatvrdila. Každý víkend se tato osamělá svobodná třicátnice vydává na dlouhou cestu vlakem do města, kde hledá štěstí na seznamovacím večírku pro nezadané. Vztahy na jednu noc, kterými to obvykle končí, ji ovšem nenaplňují. Konečně potká někoho, kdo ji opravdu zaujme: záhadného Li Juna. Brzy ovšem zjistí, že jeho manželka je jednou z jejích vězenkyň... Existenciální drama odehrávající se na pozadí odcizeného života v současné průmyslové části Číny. (Febiofest)

(více)

Recenze (7)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snímek à la Kim Ki-duk v mandarínštině v "ostravsko-mosteckém" prostředí odvrácené tváře současné expandující Číny jak jí neznáte. Nebo také téma samoty uprostřed miliardového národa. Ve výsledku výborný film, který však dojíždí do cílové stanice poněkud rozpačitě. Závěrečná dvacetiminutovka je totiž tak ukázkově prázdný rádoby art až se chce brečet. Přitom zcela neopodstatněný a navíc kýčovitě ukončený tím nejprovařenějším možným způsobem. Tak moc, že to předchozí veskrze pozitivní dojmy takřka zcela přebíjí. ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Perfektní industriální záběry (Ostravsko hadra). Příběh taky slušný. Nebýt toho konce, tak klidně dám 5. Mě ten konec prostě nesednul. Viz. DaViD´82. 80% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Toto nie je Čína Zhanga Yimoua. Toto je Čína Hu Boa, Gan Biho a Xiaoshuaia Wanga. Bezútešné až depresívne prostredie plné smutných existencií. Uväznení v rutine, neláske a neschopnosti vymaniť sa zo začarovaného kruhu neúspechov a samoty. Yi´nan Diao využíva prostredie ako ďalšieho hrdinu. Tie veľké celky ukazujú malosť človeka. Tá nefarebnosť zase prázdnotu a smútok. Je to film uhrančivý a hypnotický. A určite v mnohých ohľadoch zaujímavý. Pomalosť snímku sa mi páčila, rovnako aj jemné nuansy hlavnej hrdinky pri decentných emóciách, ktoré sa jej sem tam mihnú po tvári. Ale aj napriek superlatívom, tvorba vyššie zmienených pánov mi v rámci témy sedí trošku viac. Uvidíme čo Diao prinesie nabudúce. Night train je smutnou ódu na ľudstvo. V lepšej nálade by mi to sadlo možno trošku viac. Zlý film to totiž nie je. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Poetika industrialniho venkova na pozadi pribehu s dvema protagonisty z opravdu odlisneho spolecenskeho spektra ktere se v konecnem dusledku jakoby stira. Odcizeni, samota a vykorenenost na vas z platna primo polezou. ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Snímky mající co dočinění s Čínou, jež jsem v poslední době viděla, spojuje jeden základní motiv - SAMOTA, ale nechtěná, až děsivá a místy mrazivá. Stejně je tomu tak i v Nočním vlaku. Vše působilo marně a chladně, k čemuž přispívalo i indstriální prostředí města, podchody, vězení...trochu vleklé, ale námět dobrý, příběh hlavní hrdinky bachařky zmítající se ve svých touhách a trpící svou samotou je nosný...jen ten závěr, možná neodvratitelný, ale trapný, trapný, trapný...prostě k naštvání. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Dej filmu sa, ako aj v predchádzajúcich režisérových počinoch, odohráva v provincii Šen-si na severovýchode Číny. Natáčalo sa v meste Baoji a jeho okolí. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama