Reklama

Reklama

iCarly

(seriál)
  • USA iCarly
Komedie / Rodinný
USA, (2007–2012), 42 h 3 min (Minutáž: 23–69 min)

Tvůrci:

Dan Schneider

Hrají:

Miranda Cosgrove, Jerry Trainor, Jennette McCurdy, Nathan Kress, Noah Munck, Anthony De Longis, Jeannette Sousa, Samantha Hanratty, Carla Jeffrey (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(96)

Přesně v duchu „Waynova světa“ se Carly a její nejlepší kamarádka Samantha „Sam“ Puckettová rozhodnou přetvořit nudný školní projekt na vlastnoručně vedenou internetovou show poté, co jejich kamarád Freddie omylem vystaví video s jejich šaškováním na internetových stránkách pro domácí videa „Splash Face“. Jejich okamžitý úspěch přesvědčí Carly, aby plně zapojila Sam (spolumoderátorku) a Freddieho (technického producenta) a společně spustili iCarly jako každotýdenní internetovou show, ve které si mohou dělat, co chtějí. (TV Nickelodeon)

(více)

Recenze (32)

maty39 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem narazil na Sam a Cat (seriál, který běžel na Nickelodeonu) a jako oddechovka byl celkem fajn. Obzvláště mě bavila postava Sam. Takže dalším jasným krokem byl tento seriál, z kterého jsem kdysi viděl jeden díl, ale nijak jsem mu nevěnoval pozornost a odepsal ho jako pitomost pro dvanáctileté holčičky (nehodnotil jsem ho, protože hodnotit seriály po jednom díle mi nepřijde zrovna inteligentní). Teď jsem se do iCarly pustil bez předsudků a kupodivu mě to nadchlo (samozřejmě některé díly jsou horší, ale některé díly jsou vynikající). Co mě překvapilo je, že v některých dílech je více podařený gagů, než např. ve všech letošních dílech Big Bang Theory (8. série - 7 dílů - samozřejmě jsou tady dvě možnosti - buď jde TBBT do kopru a nebo je iCarly výborná....spoiler alert... a) je správně). Stále mě nejvíce bavila postava Sam. Svérázný samorost, co zbožňuje jídlo, nemá ráda lidi a pro ránu nejde daleko. V reálném životě by to asi byla slečna o 150kg, po uši v drogách a v kriminálu (njn. krása umělého světa sitcomů). Samozřejmě iCarly neservíruje žádný hlubokomyslný humor, ale jen jednoduché gagy a postavy založené na stereotypech a recykluje staré ověřené zápletky a celé gagy ze starých sitcomů (geniální je např. když Spencer - bratr Carly - přijde do restaurace a chová se úplně přesně jako Kramer ze Seinfelda, stejná mimika, stejná gesta). Záleží jen na vás, jak moc jste alergičtí na uřvané náctileté holčiny, podobný typ situačního humoru (ne konverzačního) a několikrát recyklacované gagy. Mám dva hlavní důvody, proč dávám vysoké hodnocení. K iCarly jsem přistoupil jako k neoriginální oddychovce a tím pádem jsem od toho dostal přesně to, co jsem očekával. Druhým důvodem je postava Sam a Spencerův talent proměnit v hořlavinu i obyčejný kámen. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně rozhodl, že k tomuto seriálu napíšu komentář. Tento seriál sleduji už nějakých 9 měsíců, tedy od doby, kdy se mi v nabídce kanálů objevil kanál Nickelodeon. Všechno to začalo tím, že jsem hledal nějakou výplň svého času než odbude osmá hodina večerní, kdy většinou v televizi začíná ten nejatraktivnější program. První díl, který jsem viděl byl o tom, kterak si Carly o Vánocích přeje, aby její bratr byl normální a její přání se jí splní a najednou nic není tak, jak si to pamatovala, žádnou webovou show neměla, se Sam se nekamarádila, atd. Řekl jsem si, že je to zvláštní a ztřeštěný seriál, v kterém se moc neorientuji, ale který je docela vtipný. V dalších dnech jsem pak tedy znovu a znovu zapínal v 19:40 stanici Nickelodeon a celý ten příběh a všechny jeho postavy se mi začaly pořádně dostávat pod kůži a nyní si už neumím bez tohoto seriálu svůj život představit. A to říkám zcela vážně jako člověk mužského pohlaví, kterému je 25 let. Ač nejsem tedy divák, na kterého je primárně tento seriál cílen, přesto si ho užívám a bavím se u každého dílu, a to i přesto, že některé díly jsem díky neustálému opakování viděl klidně i pětkrát, ale vůbec to nevadí, protože postavy jako jsou Spencer nebo matka Freddieho se hned tak neomrzí. A hostující herci v epizodních rolích, jako jsou Jane Lynch (hraje Saminu matku), Jack Black (hrál Aspartama, jenž se v památném díle utkal se Spencerem jakožto Arutorem) nebo Jim Parsons (hrál blázna na psychiatrii), rozhodně potěšili a pobavili. Takže ve výsledku říkám, že tenhle seriál v mých očích nemá chybu a z toho důvodu mu uděluji pět hvězd a doufám, že mě bude bavit ještě hodně dlouho. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

No určite poznám i horšie seriály na Nicklodeon a tento aj keď je mnoho vecí trápnych určite sa to dá lepšie stráviť ako iné "výtvory". ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

iCarly dokazuje, že sfilmovať je možné akúkoľvek blbosť. Stačí tam zamontovať dosť vtipných hlášok, ktoré kľudne ani nemusia súvisieť s dejom. (Máma řve na naší kočku, ať si konečně najde nějakou práci.) Nech žije účinný brainwashing! Tu prichádzajú do úvahy len 2 hodnotenia: odpad! alebo 100%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál se mi prostě líbí! V prvním okamžiku to vypadalo jako další stupidní teens seriál,kde má být vtipné to,kdo vyplivne z vody větší flusanec. Ale v tomhle seriálu humor opravdu zazněl. A hvězdičku musím dát i za Spencera. :-) ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Narazil jsem na to při procházení kanálama a až je to kdo ví jak" blbý " jako oddychovka je to supr ( 5.5.13/TV ) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Takhle ambivalentní pocity jsem naposledy měl u seriálu v době kdy jsem se díval na Andromedu. Je to strašná blbost, ale tak zvláštně chytlavá, že si občas pár dílů pustím. A stejně jako u nepodařeného dítka Gena Roddenberryho, i tady mou pozornost drží jedna z hlavních hrdinek. Tentokrát ne krásná, ale zato překvapivě talentovaná Jennette McCurdy. Snad svou kariéru nepromrhá na podobných projektech, a vyroste z ní slušná komediální herečka. Hollywood by to potřeboval jako sůl. ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Asi tě zklamu 'honajzi' jsem více chlap než ty a tvůj táta dohromady a tento seriál mě baví. Je to vtipně střeštěné a střeštěně vtipné. Nejlepší hlášky má Sam. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Vždy sa mi tento seriál zdal sympatický. Videl som pár epizód/útržkov, vedel som, o čo tam ide a poznal som postavy, avšak nemal som možnosť iCarly sledovať pravidelne a to sa nezmenilo ani keď som mal k dispozícii Nickelodeon, keďže táto stanica začala iCarly z neznámeho dôvodu diskriminovať a dali skôr prednosť iným seriálom (Spongebob, Big Time Rush...). Konečne som sa k tomu dostal a musím uznať, že to je naozaj príjemná a bláznivá zábava. Každá postava má svoj dôvod, aby tu bola, aj tie menšie role (Freddieho mama). Zaujímavým prvkom je aj špecifický byt, v ktorom sa takmer všetko odohráva. Každá epizóda dokáže byť originálna a nie je to vždy iba o Webshow iCarly.com. Je možné, že ak uvidím viac epizód a tento seriál ešte lepšie spoznám, tak pôjdem s hodnotením ešte vyššie :) 8,5/10 (Pozerám 1. sériu) ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

To je tak blbý, že i když na to na "Nicku" narazim, tak pokud nemám lepší plán v přepínání programů, tak na to stejně čumim :-D ()

ManOfPhoenix 

všechny recenze uživatele

Parta přátel, znuděných ze školy a otrávených ze své učitelky si řeknou, že vytvoří webshow, která by byla...o všem. A začnou každým jedním dílem v týdnu. A jde jim to parádně. iCarly je brilantní seriál o partě přátel, kteří vedou svou web-show, a přitom se nevyhnou ulýtlých kousků jejich přítele, bratra Carly, která je hvězda jak web-show, tak i celého seriálu. Drsná Sam tu působí dobře, Freddie neuškodí, a potrhlé a zvláštní kousky Gibbyho pobaví. Bezvadné. ()

Veju007 odpad!

všechny recenze uživatele

Zatim jsem vydržela jeden díl...ta holka je tak strašně uječená, kam se na ní hrabe Annoying Orange (youtube). ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 2/10 ... Vizuální stránka: 4/10 ... Soundtrack: 3/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 2/10. ()

Reklama

Reklama