Reklama

Reklama

Otto aneb Mrtvoly, ožijte

(festivalový název)
  • Německo Otto; or Up with Dead People (více)

Obsahy(1)

Otto je typický zombie – páchne, toulá se ulicemi a nikdy nespí. Ale současně je i přitažlivý a citlivý a má krizi identity. Potká ctižádostivou režisérku a revolucionářku Medeu Yarnovou, která je přesvědčená, že Otto je skvělým ztělesněním účinků kapitalistické společnosti na jednotlivce. Začne o něm tedy natáčet film. Ve stejnou dobu také natáčí film o gay zombie revoluci proti konzumní společnosti, kdy zombie začnou demonstrovat za svá práva. Poté, co se Otto nastěhuje do bytu herce Fritze Fritze, začne si vzpomínat na svůj předzombiovský život s přítelem. Kontroverzní kanadský režisér LaBruce natočil chytrý, moderní a politický příběh, kdy si pohrává s žánrovými konvencemi, kombinuje různá média a využívá filmu ve filmu. (Febiofest)

(více)

Recenze (10)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Za těch pár momentků to určitě stálo (jebání do břicha teda jako vede), ale jednu věc nechápu. Když už dělám takovýhle film, proč jedu na půl plynu? Proč nezajdu ještě do větších extrémů? Chtěl bych někdy vidět film, na kterém odejde celé kino (snad kromě mě :-) ). Snímek je určitě zajímavý i zesměšňováním ostatních podobných filmů jakožto snímků tvářících se, že mají jistě mnoho nevyslovených myšlenek (i když tuto zajímavost si člověk v podobě nekonečných keců musí vyslechnout od tamější režisérky až příliš často) a taky mixováním všemožných technik, včetně němého filmu. Ale na to, v jakou hodinu se to promítalo, tam bylo možna moc nezáživných pasáží. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Miluji narozeniny! Člověk je každým rokem blíž smrti." Z větší části experimentální film ve filmu je určen okrajovým divákům. Vedle sexuálních motivů zde najdeme kritiku společnosti ve všech směrech - svoboda, rasová nesnášenlivost, tabu ohledně smrti, ekologie, rozdělení společnosti, lidé na ulici a další. Líbilo se mi ladění některých scén do gotiky, kterou bych uvítal ve větší míře. A dobrá hudba, koneckonců i místy běsný industriál znějící Ottovi v hlavě, když se mu míchaly myšlenky, měl svoje zvláštní kouzlo. Škoda, že kamera nezabrousila do klubu, odkud byla slyšet jen hudba. Nakonec dávám tři hvězdy, jelikož jsem očekával více temnoty a možná i kontroverze. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

... gay softporno deutche underground project.... v kazdym pripade dost padnute na hlavu... ale snaha se ceni *** (trailer tu) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Gay není zrovna mnou oblíbené, takže spousta mínusů. Ale na druhou stranu musím uznat, že pár scén se opravdu „vydařilo“. Takže za ně je ta dvacítka. Ovšem z celkového pohledu je to nudná snůška dlouhých záběrů a kecáním o ničem. ()

RichTheDog 

všechny recenze uživatele

skvela queer punk zombie anarchisticka uchylarna s uzasnou lo-fi atmosferou s hlubsimi presahy, nez by se mohlo na prvni pohled zdat ()

Reklama

Reklama