Reklama

Reklama

Film Gran Torino vypráví příběh někdejšího opraváře aut a ovdovělého veterána z války v Koreji Walta Kowalského, který si s přibývajícími léty uvědomuje, že na nový svět už nestačí. Všichni jeho sousedé se buď odstěhovali, nebo zemřeli. Postupně je nahradili hmongští imigranti, kterými Walt ze srdce pohrdá, a bezcílné partičky mladých afroamerických a latinskoamerických výtržníků. Podzim svého života tak spíš přežívá než dožívá. Až do oné noci, kdy se mu někdo pokusí ukrást jeho chloubu - nablýskaný sporťák Gran Torino. Když se zlodějům postaví, stane se hrdinou, který změní život nejen svým sousedům a chlapci nucenému vstoupit do jednoho z místních gangů, ale především sám sobě. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Zikus

Zikus (hodnocení, recenze)

Všimli jste si někdo, že Clint Eastwood má podobnou mimiku jako Timothy Olyphant? Taky tak zatíná zuby. Úplně mi to připomělo Hitmana, když tam Timothy na někoho mířil pistolí nebo měl nějaký konflikt, vypadal  obdobně. :)))

klukzliberce

klukzliberce (hodnocení, recenze)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Auta a Clint Eastwood, ani jedno se neokouká. Mimochodem Clint zraje jako víno, lidsky i herecky. Výborný a nepřekonatelný byl už Million Dollar Baby, ale když si pojistit, že filmový večer bude stát za to, pouštím Gran Torino. 5 hvězd a dal bych klidně 6, kdyby to šlo. 

Uživatel klukzliberce smazal svůj příspěvek.

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

bolo to treba skratit, respektive povyberat nevhodne veci (v niektorych momentoch je to skor komicke alo vazne) a bola by to drama. presny zaver ale menej cakany, o to lepsie. hodnotenie 4/5

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Je to krásný film s dokonalým Eastwoodem. Tak strašně moc bychom chtěli být jako on. Tak strašně mě ten člověk bavil. To, co z něj vyzařuje je až neskutečné. I kdyby film trval 3 hodiny, tak mě baví dál a dál a já s blaženým úsměvem na rtech, hubou plnou popcornu a roztátou zmrzlinou v klíně sedím a zírám jako medium v dál. Zklamal mě jen konec, jasně, nebyl to akční film, ale zasloužil si to Drsný Harry? Myslím, že ne. Ps: Možná budu jako on.

gfrusvk

gfrusvk (hodnocení, recenze)

ahojte, tí z vás ktorí máte tento film v CZ na BD, máte ho v edícii s obalom s červeným rámom BLU RAY BESTSELLERY alebo je obal normálny na celú plochu ako v USA?

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Pane Eastwood vy jste mě teda naprosto odrovnal jak po režijní tak po herecké stránce jste mi u srdce velice hluboko a navždy zůstanete je to nádherné stejně tak jako smutné.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

pravdovravny

Tak pokud jde o mě, 8,2 je pro mě už hodně dobré hodnocení, stejně jako 90% tady. Ve finále mě to tedy zase tak zvláštní nepřijde. Jo pokud by ten rozdíl byl markantnější, řekněme o 20 a více, už by to bylo řekněme zvláštní a zajímavé, ale takhle mi to zase tak extra nepřijde.. ;)

na příspěvěk reagoval pravdovravny

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Clinta zbožňuju a skoro celou jeho filmografii jsem viděl, žádný film, až na DRSNÝ HARRY II mně nezklamali. Gran Torino jsem si nechal, jako velké finále a vyplatilo se. Nejlepší dílo, co jsem mohl vidět. To nejlepší, vždycky na konec :)

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

InsaneAne: lepšie by som to nenapísal, nezostáva mi nič iné iba súhlasiť.

InsaneAne

InsaneAne (hodnocení, recenze)

 

Ještě nikdy jsem necítila takovou čest za to, že jsem měla možnost shlédnout tak obyčejný film, jako je Gran Torino.. Je mi jedno, co si kdo myslí a co vyřkne, tohle pro mne prostě JE jeden z nejlepších filmů na světě a já si neskutečně užívala každou minutu.. Ten nesnesitelný dědek, kolem kterého se tento dojemný příběh odehrává, vás nasere, ohromí a nakonec dostane absolutně do kolen.. Toto umělecké dílo má vše, co má správný film mít a já si takovýchto počinů nesmírně vážím.. Pane Eastwoode, klobouk dolů, vy fanatický vošouste!

Mayers

Mayers (hodnocení, recenze)

Co jí chcete bubáci...tenhle film má sakra gule :) U mě osobně ještě o trošku výš než dollar baby

Lazyt

Lazyt (hodnocení, recenze)

Můj rating ****  Bez toho nádherného forda by to byly jen ***. 

Bonaparte.

Bonaparte. (hodnocení, recenze)

Ten Film je úžasný ... Clint zúročil všechny herecké zkušenosti a prodal je v tomto filmu. 20 minut před koncem filmu bych dal 4 hvězdy, ale po nádherném vyvrcholení filmu a následnému přečtení závěti, která mě dokázala dojmout. Dávám 5/5

Digittal

Digittal (hodnocení, recenze)

film ktorý sa vobec nanič nehrá , to sa mi lúbi. Eastwood je pán režisér aj pán herec.

 (hodnocení, recenze)

úžasná podívaná, nečekané zvraty, skvělý děj a scénář, super zvraty, drama, ke kterému nenacházím slov.

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Clint Eastwood – návrat k herectví?

Clint Eastwood – návrat k herectví?

08.10.2011

Tvrdil, že Gran Torino je poslední film, ve kterém se objevil před kamerou a už bude stát výhradně za ní. Jenže muzikál A Star Is Born, který hodlal natočit po eposu o vzniku FBI J. Edgar, byl… (více)

Akční důchodci podle režiséra Kick-Ass

Akční důchodci podle režiséra Kick-Ass

20.02.2011

Zatímco napjatě čekáme na X-Men: Elitu (trailer vypadá lákavě), Matthew Vaughn už plánuje další projekt. A opět by mělo jít o komiksovou adaptaci. Předlohu nazvanou The Golden Age napsal Jonathan… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama