Reklama

Reklama

Sarah (Shauna Macdonald), se jako jediná přeživší dostala z labyrintu podzemních chodeb a leží v nedaleké nemocnici s dočasnou ztrátou paměti. Jelikož pátrací akce po zbytku dámské výpravy neprobíhá zrovna nejlépe, přidá se Sarah na rozkaz šerifa k záchrannému týmu v naději, že si vzpomene, co se vlastně stalo. Netrvá to dlouho a ocitá se zpět v podzemním bludišti, kde si začíná na všechno vzpomínat... Není už ale pozdě? Dokáže i tentokrát překonat všechny nástrahy, které jí ''opuštěné'' doly připraví? Krvavý boj o přežití začíná..... ZNOVU! (Krouťák)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (390)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jednička byla vážně skvělá, jeden z nejlepších hororů co znám. Od dvojky jsem očekával hodně, ale trochu jsem tušil, že to bude asi takové typické pokračování, které jen vaří vodu. Ze zečátku to tak vůbec nevypadalo, děj se dobře rozjel. Postupně se dostavily i pověstné klaustrofobické momenty, které byly ozdobou jedničky. Příšery na sebe nenechaly dlouho čekat a první akce tu byla velmi brzy. První souboje byly dobré, napětí na vysoké úrovni, fajnové lekačky a hlavně nedělat zvuky, protože ty potvory jsou slepé, ale skvěle slyší... Postupem času to ale tvůrci hnali do moc velkýho extrému a už to nepůsobilo věrohodně (houpání se na zavěšené mrtvole, koupel ve výkalech, odseknutí šerifa...). Závěrečné finále se vůbec nepovedlo a snaha o nečekanou pointu tomu nasadila korunu. Škoda, mohlo to dopadnou mnohem lépe, takhle je to pouze solidně odvedená práce. Jsem zvědavý, co autoři vymyslí do trojky, ale teď už to opravdu nevidím moc optimisticky. 60% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Že solidní horory časem dostávají debilní bratříčky, to už je léty ověřené pravidlo (Vetřelcům a jiným výjimkám sorry). Pád do tmy dvojka sice hezky navazuje na principy jedničky a má relativně podařený závěr, jinak mě ale kokotismus všech spíše rozčiloval, než bavil - kde se vzal ten rádoby cool trend, nakazující klíčovým postavám mlčet, zlověstně koukat, chovat se strašlivě WTF a prokazovat okázalou nesmrtelnost? Netuším, ale je to naprosto směšné. Na příběhu jinak nepřekvapí nic - tradiční béčko s tradiční porcí trademarků i přešlapů. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $6,722,076▐ rovnako otravno naivné ako prvý diel, škoda tam kde sa dalo ťažiť na atmosfére a napätí tam to prevažne padá na zbrklej réžii, o potokoch krvi nehovoriac, tam to vedia tvorcovia dosť pekne prehnať, troška utopené v béčkovitosti /40%/ ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Povedené pokračování dnes již legendárního prvního dílu, který ve světě hororů vzbudil velký poprask. Klaustrofobický pocit, který byl tak skvělý v prvním dílů funguje i v pokračování. Trošku mi zde chyběla pořádná atmosféra jako v prvním díle a závěr snímků taky nebyl zrova nejlíp zvolený. Škoda, že tvůrci si více nepohráli se světlem jako v prvním díle kde světla bylo méně a atmosféra tak byla mnohem děsivější. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tradiční pokračování ‚few hours later‘ sice nepřináší do dějin žánru nic zásadního, navíc se z minula recykluje krom postav taky několik scén (flashbacky), ale paradoxně ničím neurazí. Jeskyně jsou totiž stále stejně svíravé a podzemní skřítci i nadále roztomilí a hladoví. Svým způsobem vlastně není co vyčítat, protože podtitul Part II je naplněn beze zbytku. Jen má chybu v tom, že přišel jako druhý. Vzhledem k očekávání vlastně překvapení. PS: Světla je moc, to je fakt. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (4)

  • Film dejovo bezprostredne nadväzuje na prvú časť, ktorá sa odohráva v roku 2005. Keď Rios (Krysten Cummings) zaznamenáva videosprávu pre svoju dcéru, používa mobil značky Nokia N81, ktorá však bola na trhu až v roku 2007. (misterz)
  • V čase 32:05 se dole mihne hlava člena štábu. (Petsuchos)
  • V čase 40:19 vlevo pod balvanem zřetelně vidíme 2 lidské lebky, ale v dalším záběru tam již nejsou, místo nich je o několik centimetrů vedle podlouhlá kost. (Petsuchos)

Reklama

Reklama